Hpv imtihanı

dysn-tkns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2023
6
0
28
Merhaba 2021de hpv 39-52 pozitif çıktı belirti yoktu. 2023 ocakta negatifi aldım. 2023 temmuzda siğil çıktı yaktırdım. Genel cinsel hastalıklar testi yaptırdım ayrıca kültür vs. Candida mantarı ve ureaplasma çıktı ilaçlar verdi kullandım. Sıkıntılarım tam geçti derken deli gibi akıntı sarıya yeşile dönen arada kanlı akıntı başladı. Tekrar doktora gittim muayene etti ve rahim ağzında yara var dedi şimdi dondurmayı öneriyorlar. Sürekli bir problem neden oluyor böyle anlamıyorum. Her önüne gelenle birlikte olmam asla onu geçtim korkudan yanaşamıyorum kimseye. Var mı bunları yaşayan, yardım edin. Kanset olacak mıyım korkusu var hep.

Merhaba 2021de hpv 39-52 pozitif çıktı belirti yoktu. 2023 ocakta negatifi aldım. 2023 temmuzda siğil çıktı yaktırdım. Genel cinsel hastalıklar testi yaptırdım ayrıca kültür vs. Candida mantarı ve ureaplasma çıktı ilaçlar verdi kullandım. Sıkıntılarım tam geçti derken deli gibi akıntı sarıya yeşile dönen arada kanlı akıntı başladı. Tekrar doktora gittim muayene etti ve rahim ağzında yara var dedi şimdi dondurmayı öneriyorlar. Sürekli bir problem neden oluyor böyle anlamıyorum. Her önüne gelenle birlikte olmam asla onu geçtim korkudan yanaşamıyorum kimseye. Var mı bunları yaşayan, yardım edin. Kanset olacak mıyım korkusu var hep.
Gecmis olsun canim benimi buldu diye bende delirdim durdum hpvden olen gormedik duymadik rahim agzi kanseri onlenebilir bi hastalik smearin nasil cikti benim temizdi bende suan hpv 33 var kirmizi meyve marmelati ve propolis tuketiyorum genitalime ilac yazdilar gecirmedi enfeksiyonda vardi bu ikisi iyi geldi iki gunde ve hpv de iyu geliyo oncelikle sakin ol benim kadar delirmis olamazsin hayatimda iki uc kisi olmustur millet onla bunla yatip kalkiyo benimi buldu diyorum ama duyguguma
Hore herkeste varmis herkstee ve cogu farketmeden atlatiyo korkma

Gecmis olsun canim benimi buldu diye bende delirdim durdum hpvden olen gormedik duymadik rahim agzi kanseri onlenebilir bi hastalik smearin nasil cikti benim temizdi bende suan hpv 33 var kirmizi meyve marmelati ve propolis tuketiyorum genitalime ilac yazdilar gecirmedi enfeksiyonda vardi bu ikisi iyi geldi iki gunde ve hpv de iyu geliyo oncelikle sakin ol benim kadar delirmis olamazsin hayatimda iki uc kisi olmustur millet onla bunla yatip kalkiyo benimi buldu diyorum ama duyguguma
Aslında negatife döndüğünde rahatlamıştım sonra bi şekilde siğil çıktı yaktırdım enfeksiyon akıntı hep oluyordu zaten siğilden önce smear temiz çıkmıştı tekrar smear istemediler ya da tekrar hov testi istemediler aşıyıda yaptırdım 2 doz 1 doz kaldı. Şimdi rahim ağzında yara çıkınca tekrar korktum donduralım dedi ama ekstra tahlik istemedi şimdilik

Çok kişiyle beraber olup olmadığınınız önemli değil ki. Cinsel ilişki yaşadığınız bir kişide o hastalıklar varsa hepsi size geçmiştir zaten.

Lütfen bana yardımcı olur musunuz. Hayatımda sadece bir kez biriyle beraber oldum haşa birlikteyiz ilk ve tek cinsel ilişkim. 2 yıldır birlikteyiz ilk zamanlarda birkaç ay sonra genitalimde sivil çıktı ve hiç söylemeden kendi kendime hallettim doktora gittim krem verdi sürdüm bir süre geçti. Zaten benden önce aktif bir cinsel hayatı olduğunu biliyordum. Söylemeyerek hata yaptım biliyorum ama onu suçlayacak gibi hissettim bir an. iki hafta önce de ilişki öncesi penisinde yara çıktığını söyledi ama aklıma bile gelmedi tahriş falan olmuştur diye düşündüm. İki haftadır da geçmedi bu sürede bir kez korunarak işkilli yaşadık geçen gün korunmasız şekilde birlikte olduk sonucunda bugün genitalimde kaşıntı ve iç kısımda hafif şiş ve yarılmış gibi bir yara. Bu durumda ne yapmalıyım ? Nasıl tepki vermeliyim benimle birlikteyken başkasıyla ilişki yaşayıp kapmış olma ihtimali var mı ? Hpv miyim başka ne geldi ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Onu suçlayıp kızmalı mıyım ona nasıl tepki vermeliyim hiçbir fikrim yön lütfen yardımcı olun

1 ay önce hpv pozitif diğer tanısı aldım. Doktorum rutin kontrol olarak almış. Benim aklıma bile gelmezdi çünkü 6 yıl önce uzun süreli ilişkimi noktalamis ve cinselligi de o zamandan bu yana bitirmiş durumdayım. Pozitif olduğumu öğrendiğimde bütün dünya başıma yıkıldı çünkü çok geç kalmış olduğumu düşünüp en kötü senaryoyu yazıyordum kendimce. İlişkim biteli 6 yıl olmuştu zaten..bir de bunun öncesi 5 yıl vardı. Yani en iyi ihtimalle bu virüsü 6 yıldır tasiyordum ki bu bile oldukça uzun bir süreydi( belki de 9..10 yıl) Ve sigara da kullanan biri olarak durum gerçekten korkutucu görünüyordu. Hemen ertesi gün kolposkopiye alındım. Biyopsi yapıldı. Sonucun kansere cevirmemis olması icin dua ediyor ama kendimi çok caresiz hissediyor ve bunca yıl neden bu testi yaptirmadigim için kendime de çok kızıyordum. Sonuç cin 3 gelirse sevinecektim o haldeydim. Yaşadığım duygu çatışmalarını, uykusuz geceleri, umutsuzluğu, tükenmişlik hissini anlatabilmek mümkün değil. 17 gün sonunda biyopsi sonucum geldi ve çok şükür ki herhangi bir lezyona rastlanmamis. Duyduğuma inanamadım ve hocam hangi cin evresindeyim yani diye sorduğumda henüz Cin evresi oluşmamış sizde dedi. Servisit ve hpv nin neden olduğu birtakım değişiklikler var fakat Cin değil. 1 yıl sonra tekrar kontrole geleceksiniz dedi dr. Kısacası arkadaşlar demek ki bu süreç 3..5 yılda olacak bisey değil. O nedenle düzenli kontrol yapıldığı sürece korkacak bisey yok. Bu arada bir ihtimal yine de ( çünkü yaş 42 artık cok zor) vücudumdan atabilir miyim diye tüm tuşlara bastım. İmitor kompleks, deflgyn jel, prpopolis, magnezyum, d vitamini, zerdeçal ve çörek otu yağı. Sigarayı bıraktım. Uyku düzenim zaten iyidir. Umarım kurtulabilirim ya da ilerlemeden bu şekilde devam edebiliriz hayatımın kabusu olan bu virüsle:KK43:(

X