Merhaba kızlar, geçen hafta düşük dereceli skuamöz intraepitelyal neoplazi (LSIL) olduğumu öğrendim. Düzenli bir ilişkim var ve ikimizin de tek eşli olduğundan eminim. Ekim ayının sonunda yani yaklaşık 1-1.5 ay önce HPV aşısının ilk dozunu oldum ve açıkçası aşının içerisinde bazı HPV tiplerinin partikülleri olduğu için acaba aşıdan mı böyle bir enfeksiyona yakalandım diye düşünüyorum çünkü bende siğil vs görünürde hiçbir şey yok, aşı olduktan sonra başına böyle bir şey gelen var mı? Smear testini yapan doktorum 6 ay sonra tekrar test vermem gerektiğini bu süreçte kesinlikle parça aldırıp biyopsi yaptırmamam gerektiğini, sigara içmeyip bağışıklığımı güçlü tutup ilişkiye girerken korunmam gerektiğini söyleyip vücuttan kendiliğinden atılacağını anlattı. Ben tabii ki endişelendim ve ailem referans ile başka bir doktor buldu haftasonu o da muayene etti. Tekrardan etrafta siğil vs olmadığını kolposkopi ( yanlış bilmiyorsam virüsün ne kadar alana yayıldığını ve hangi tip olduğunu öğrenmek için bir sürüntü tesi) yaptırmama gerek olmadığını, 6 ay boyunca sigara içmeyip korunarak ilişkiye girmem gerektiğini ve 1 yıl sonra smear testi vermemi söyledi. Tabii bu da yetmedi ve annem beni ve kardeşimi dünyaya getiren jinekoloğa da sordu.. 3. doktor bu sefer kesinlikle kolposkopi olmamı ancak biyopsiye gerek olmadığını en azından kolposkopi olup daha net sonuçlara ulaşmanın doğru olduğunu söyledi. 4. bir doktora gidip fikir almak istemiyorum bu nedenle yaşayan varsa deneyimlerinizi ve fikirlerinizi merak ediyorum, bunun dışında tabii sorularım var.
Günlük hayatınızı etkilemeyen ancak herhangi bir ağrı sızı gibi hissiyatlar olmadığı ve göremediğiniz bu nedenle de iyileşip iyileşmediğinizi bilmediğiniz sizi mental olarak çok yoran bir hastalık. İyileştikten sonra bile acaba yine oldum mu deyip hastalık hastası olacağımdan ve sağlıkla kafayı bozacağımdan eminim. Benim gibi olan herkese geçmiş olmasını diliyorum.
- Sigara içmememizin sebebi bağışıklığın düşmemesi için mi yoksa virüsü tetikleyen bir şey mi var? Ben sigara kullanmıyorum ama elektronik sigara kullanıyorum maalesef
- Erkek arkadaşımda siğil vs hiçbir şey yok yine de test olması gerekir mi yoksa biraz bekleyelim mi?
- Kolposkopi yaptırmama gerek var mı fikir ayrılıkları bu konuda benim kafamı çok karıştırdı?
- HPV aşısının ilk dozu beni bu hale getirmiş olabilir mi? Sonuçta vücuda bilinmeyen bir enfeksiyon giriyor antikor için
- Son 1 aydır ilişkiye girerken inanılmaz ıslanıyorum, doktorlar uyarılıyorsun diyor ancak kendimi çok iyi tanıyorum 1 senedir aynı ilişki içerisindeyim son 1 aydır mı bu kadar uyarılıyorum, saçmalık. Artık birbirimizi hissetmeyecek raddeye geldik bu kadar ıslaklığın sebebi HPV olabilir mi sonuçta hücre dokusu bozuluyor, flora değişiyor.
- Bağışıklığı güçlendirmek için hangi vitaminleri önerirsiniz?
- Bu illet ne kadar sürede geçiyor?
- Kızıcaksınız biliyorum ama çook nadir korunmadan ilişkiye girmek çok kötü bir düşünce mi?
Günlük hayatınızı etkilemeyen ancak herhangi bir ağrı sızı gibi hissiyatlar olmadığı ve göremediğiniz bu nedenle de iyileşip iyileşmediğinizi bilmediğiniz sizi mental olarak çok yoran bir hastalık. İyileştikten sonra bile acaba yine oldum mu deyip hastalık hastası olacağımdan ve sağlıkla kafayı bozacağımdan eminim. Benim gibi olan herkese geçmiş olmasını diliyorum.