- 2 Haziran 2023
- 46
- 13
- 30
- Konu Sahibi Nightsky94
Merhaba.29 yaşındayım,Hpv 16 pozitifim.Bundan yaklaşık 5 hafta önce biyopsi amaçlı Leep+ECC işlemi yapıldı ve patoloji sonucu CİN3 + Endoservikal bez tutulumu çıktı.Cerrahi sınırlar pozitif.İyileşme süreci tamamlanınca tekrar Leep işlemi yapılacak.Doktorun sonuçlar kötü hemen temizlemem gerekiyor demesi beni çok korkuttu.Çok yıpratıcı bir süreç beklemek,ne olacağını bilmemek,cerrahi sınırlar tekrar pozitif gelirse birdaha o süreci nasıl yaşayacağım bilmiyorum.Forumdaki yazıları okudum.Benimle aynı durumda olan süreci ayrıntılı olarak anlatabilecek biri var mı?Gardasil9 iki dozunu yaptırdım.Yaklaşık 80 gündür Ahcc kullanıyorum.Bunlara ek İmunol,d vitamini,B12 vitamini,yeşilçay,omega3,propolis,C vitamini kullanıyorum.Varolanı etkilemese bile bağışıklığıma yardımı olur yeni oluşabilecek durumların önüne geçer diye.Konizasyon istedim ama doktor yaşım ve anne olmamamdan sebep tercih etmeyeceğini son çare olabileceğini söyledi.Tekrar cerrahi sınırların pozitif gelme ihtimali yüksek mi?Patoloji rapor sonucunu paylaşacağım tecrübeli olan arkadaşlar yorumlayabilir mi?