Sizin smear nasil çikti peki ?Normal çikmadi derken boyutu neydi.Bende HPV 16 oldugunu ögrendikten hemen sonra kolposkopi yapildi.Yani Cuma günü ögrendim Salı günü kolposkopi yapildi.Yaklaşik 20 gün belkide daha fazla günden sonra leep yapildi..Korkmayin HPV öyle hızlı ilerleyen birşey degil.Doktorum bana öyle söylemişti.Benim smear normal cikmadi maalesefhemen mi tedaviye basladiniz peki surec nasil isledi.
Siz en guzeli bir süre takip edin ..şekli ne olursa olsun çogalirsa yada büyürse çaresine bakarsinizUmarim degildir. Ama sigil turleri cok cesitli oluyormusgenital olarak da puturcuklerim var mesela yine sigil goruntusunde degil bi cok kisinin bahsettiginden farkli tam olarak neyim var anlamadim (
Hocam smear testinde hucresel farkliliklar oldugunu yani hpv oldugumu soyledi. Ama boyutu hakkinda bisey demedi. Kolposkopi yapilsin detayli incelensin dedi. Ama su surecte gidememSizin smear nasil çikti peki ?Normal çikmadi derken boyutu neydi.Bende HPV 16 oldugunu ögrendikten hemen sonra kolposkopi yapildi.Yani Cuma günü ögrendim Salı günü kolposkopi yapildi.Yaklaşik 20 gün belkide daha fazla günden sonra leep yapildi..Korkmayin HPV öyle hızlı ilerleyen birşey degil.Doktorum bana öyle söylemişti.
Peki sizin bogazinizda agri var miydi hpv den suphelenmistiniz diye hatirliyorum. Benim bogaz agrim var bi yandan sislik. Iki hafta oldu hala gecmedi. Sizin de bu tarz sikayetleriniz var miydiSiz en guzeli bir süre takip edin ..şekli ne olursa olsun çogalirsa yada büyürse çaresine bakarsiniz
Yani bildiğim kadariyla Smear kötü çikinca Anormal yaziyor.. Eğer hangisi varsa Ascus CIN 1 2 3 yazar.Hocam smear testinde hucresel farkliliklar oldugunu yani hpv oldugumu soyledi. Ama boyutu hakkinda bisey demedi. Kolposkopi yapilsin detayli incelensin dedi. Ama su surecte gidememCIN hakkinda bisey soylemedi smear sonucumda cikmasi mi gerekiyordu ??
Hocam bu sonuca dayanarak o zaman hpv oldugumu soyledi demek kiYani bildiğim kadariyla Smear kötü çikinca Anormal yaziyor.. Eğer hangisi varsa Ascus CIN 1 2 3 yazar.
Evet şuphelendim.Bogazimda agridan ziyade sol lenf bezim şismisti ama sol alt yirmilik disimde apse yapmisti ayni zamanda.Hpv den mi yoksa Disten dolayimi oldugunu ayirt edemedim.Kafaya çok taktim.Çunku antibiyotik kullanmama rağmen küçülüyordu şişlik ama yok olmuyordu.O yüzden bogaz kulturu aldirdim.Çunkü agzimin icinde lezyon yoktu.Emin olmak istedim o zaman.Bogaziniz mevsimsel olarak üşuttugunuz icin agriyabilir.Bende bir kaç ay önce herşeyi HPV ye bağliyordumPeki sizin bogazinizda agri var miydi hpv den suphelenmistiniz diye hatirliyorum. Benim bogaz agrim var bi yandan sislik. Iki hafta oldu hala gecmedi. Sizin de bu tarz sikayetleriniz var miydi
Bencede arayip sorun merak etmekte çok haklisiniz..Burayada yazin bende merak ettimHocam bu sonuca dayanarak o zaman hpv oldugumu soyledi demek ki( turunu belirtmedi ama. Yarin tekrar arayim o zaman daha detayli sorayim.
Ama benim es zamanli oldu maalesef genital ileEvet şuphelendim.Bogazimda agridan ziyade sol lenf bezim şismisti ama sol alt yirmilik disimde apse yapmisti ayni zamanda.Hpv den mi yoksa Disten dolayimi oldugunu ayirt edemedim.Kafaya çok taktim.Çunku antibiyotik kullanmama rağmen küçülüyordu şişlik ama yok olmuyordu.O yüzden bogaz kulturu aldirdim.Çunkü agzimin icinde lezyon yoktu.Emin olmak istedim o zaman.Bogaziniz mevsimsel olarak üşuttugunuz icin agriyabilir.Bende bir kaç ay önce herşeyi HPV ye bağliyordum
Bana soyledigi sadece hucresel bozulma oldugu demek ki CIN turu problemli ki hpv oldugumu soylediBencede arayip sorun merak etmekte çok haklisiniz..Burayada yazin bende merak ettim
Bana soyledigi sadece hucresel bozulma oldugu demek ki CIN turu problemli ki hpv oldugumu soyledihaber ederim tabii ogrenince
Bu smear sonucu mail olarak atilabiliyor mu acaba biliyor musunuz ?Bencede arayip sorun merak etmekte çok haklisiniz..Burayada yazin bende merak ettim
Bu konu hakkında hicbir bilgim yok.Bu smear sonucu mail olarak atilabiliyor mu acaba biliyor musunuz ?
Peki tesekkurlerBu konu hakkında hicbir bilgim yok.
Merhaba. Boğazınız için doktora gittinizmi mi acabaMerhaba bende hpv virüsü taşıyorum ya da taşıyordum diyeyim
Boğazım sürekli iltihaplanıyor ve beyaz pamukçuklar oluşuyor siz yazınca şüphelendim
hpv boğazda neden oluyor
Birde boğazımda olduğunu nasıl anlarım onunda testi varmı acaba