Hpv Boğaz Çok korkuyorum..😪😪

Naznil85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2020
615
399
39
Merhaba...Yaklaşik 1 ay önce HPV 16 virusu tasidigimi ögrendim Kolposkopi sonucu CIN 1 cikti...Artik onu kabullendim..Kontrol altinda olunca Insallah birşey olmaz diye düşunuyorum..Ama gel gelelim HPV virusu bogazda agizda ve dilde de olabilcegini Internette okudugumdan beri perişan durumdayim..Genitalimde zaten siğil yok.Ağzimdada siğil yada enteresan bir görüntü yok .Kasim ayinda HpVli oldugumu bilmeden GLOBUS SENDROMU'ndan dolayi KBB doktoruma gitmistim .Kamera ile bogazima kulaklarima ses tellerime bakildi doktorum tertemiz oldugunu söyledi.Orda herhangi enteresan bir durum olsaydi doktorum görurmuydu diye kendi kendimi yiyorum..Sonucta HPV gözü ile bakmadı.Ne olur bana bir yol gösterin hanimlar.Zaten panik atak ve anksiyete hastasiydim HPV den sonra iyice beter oldum.Geceler uyku haram oldu.

Son düzenleme:
Yani evet ama bendeki HPV 16 genitalde sigil yapmadi bende..Agizdada sigil degilde başka türlü bir belirti olabilirmiydi acaba..Paranoyak oldum surekli aynada dilimle bogazimla ugrasiyorum..Rahim agzindan daha stresliymiş bu..Hadi en son çare rahim alınir ama boğazda dilde bu kadar kolay olmaz..Tedavisi varmi yokmu onuda bilmiyorum..

Yoktur merak etme ayrıca tedavisi var en kötüsü rahim ağzındaki ona kanser diyorlar gerçi en basit kanser türü...Ayrıca sana bir öneri propolis al onu ye heryerdekini temizliyor bağışıklık sistemini güçlü tut panik yapma geçmiş olsun inşallah

Sağol canim..Aynen bende propolis içiyorum.Her gece ev yoğurdunun içine zerdeçal ve 1 tatli kaşiği çörek otu koyup tüketiyorum.Portakal C vitamini bol bol almaya çalisiyorum.Sigara hiç içmedim alkol ağzima sürmem.9 Ocak'ta KBB dan randevu aldim tatmin edici bir şey söyler doktor kontrolden sonra inşallah..

Acikcasi ben tipimi bilmiyorum ama biyopsi cin3 cikti onumizde ki hafta leep olucam.uzun zamandir bende hpv var bende de siğil yapmadi.

Acikcasi ben tipimi bilmiyorum ama biyopsi cin3 cikti onumizde ki hafta leep olucam.uzun zamandir bende hpv var bende de siğil yapmadi.
Sizede çok gecmiş olsun..Siğil yoksa büyük ihtimalle HPV 16 dır.Çünkü diğerleri genellikle hep siğil yapiyorlar.Bende geçen hafta leep genel anestezi ile oldum.Ama çok rahat bir operasyon.işlem sonrasi hiç ağri sızı olmuyor.Hamdolsun ki şuan takip altindayiz inşallah birşey olmaz.Ama ağız ve gırtlak beni çok daha fazla tedirgen ediyor.

Ben leeple beraber laparoskopi ile kist te aldiricam ;/ benim sanirim biraz daha agrili olacak ama tesekkur ederim

Ben leeple beraber laparoskopi ile kist te aldiricam ;/ benim sanirim biraz daha
Ben leeple beraber laparoskopi ile kist te aldiricam ;/ benim sanirim biraz daha agrili olacak ama tesekkur ederim
Muhakak genel anestezi ile olacaktır..O yüzden iki işlemde rahat olur diye düşünüyorum..Allahim kolaylik versin eski sağliğımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah

Muhakak genel anestezi ile olacaktır..O yüzden iki işlemde rahat olur diye düşünüyorum..Allahim kolaylik versin eski sağliğımıza kavuşmayı nasip etsin inşallah
Evet genel anestezi olacak.sali gunune verildi tarihim.hepimiz sagligimiza kavusuruz insallah.

propolisi nerden temin ediyorsunuz acaba ?

Beeo markasını alın eczanelerde satılıyor, kendi internet sitesinde de var. Propolis+ham bal+arı sütü karışımını da öneririm. İnstagram sayfasını takip edin oradan özel mesaj sorduğunuzda cevaplıyorlar

Çıksaydı çıkardı şimdiye korkmayın. Bende de 16,52,68 var hepsi de yüksek riskli kolposkopi daha 24 şubatta. Bende de siğil yok rahim ağzı ne durumda bilmiyorum merakla bekliyorum inşallah kötü çıkmaz.. siz de endişelenmeyin bağışıklık güçlendirmeye devam.. aşı olmadıysanız aşı olun bu tedaviyi düzeltmese de bi daha kapmanızı engeller ve kansere dönüşmesini engeller diye biliyorum. Geçmiş olsun. Yaşınız kaç bu arada?

Propolis tüm eczanelerde var..Ben bir tane aldim ama bitince Egriçayır markasi olani almak istiyorum..En iyisi oymuş bir eczacı tanıdığım o markanin fabrikasina gitmiş hayran kalmış..Gönül rahatligi ile kullanabilirsin dedi bana..Sizede Egriçayirı öneririm

Aynen bende aşi olmak istiyorum...Yaşim 34 CIN1 le cocuk dusunmediğim için leep yapildi bana hamdolsun kenarları negatif çikti şimdi 6 ayda bir smear yapilacak bende bu 6 ay boyunca herkesin yaptiği gibi vücuttan atmak için uğraşicam artik..HPV 16 negatif cikinca (inşallah) hemen aşı için uğrasicam.Bu arada KBB doktoruna gittim...Kontrol etti birsey cikacagini sanmıyorum ama yinede isi saglama alalim diyerek ağızdan suruntu aldi..Sonuç negatif cikti flora normal yani...Ama bir kaç gündür yutkunurken kuruluk var çok hafif acı var diş apsesinden dolayı bogazimda sağ bademcik lenf nodu şiş 1 senedir...4 kere ultrason çekildi takip edildi temiz çıktı...Acaba o diş apsesi değilde HPV olabilirmi diye düşünüyorum şimdide...Yani ikisi üst üste geldide HPV yi ayirt edemedimmi.yani diyorum ki HPV olsaydi kötü huylu kitle olup ultrasonda kendini belli ederdi heralde...Vallahi resmen paranoyak oldum işin icinden cikamiyorum

Hpv olsa çıkardı heralde ya o kadar da değil. Panik yapmayın strese sokmayın kendinizi. Yine rahatsız olursanız gidersiniz doktora ama sanmıyorum. Her hpv siğil yapacak diye bir şey yok zaten.

S24
Hpv olsa çıkardı heralde ya o kadar da değil. Panik yapmayın strese sokmayın kendinizi. Yine rahatsız olursanız gidersiniz doktora ama sanmıyorum. Her hpv siğil yapacak diye bir şey yok zaten.
Sagol canim yaa..bu arada siz nasilsiniz ...Bagisiklik icin birseyler yapiyormusunuz ...sizin 24 şubattaydi degilmi randevunuz...

Sagol canim yaa..bu arada siz nasilsiniz ...Bagisiklik icin birseyler yapiyormusunuz ...sizin 24 şubattaydi degilmi randevunuz...
Bu ara biraz nezle gibi oldum maalesef onun dışında iyiyim. Evet 24 şubattaydı ama tıp fakültesinde bi hoca buldum o aynı gün kolposkopi yapıyormuş çarşamba günü gideceğim bakalım nolcak heyecan var bende de. Bağışıklık için de propolis, zerdeçal çayı, imuneks tablet 50mg, multivitamin(içinde çoğu vitamin, mineral var), probiyotik tablet bunları kullanıyorum. Beslenmeye de aynen devam yoğurt, kefir vs de tüketiyorum. Ama bu ara etrafımdakiler hastaydı hep ben de oldum atlatmaya çalışıyorum

Vallahi al benden de o kadar .Boğazim için doktora gittim ve faranjit olmuşum .İlaç kullanıyorum..Bu arada Aile hekimime çok güveniyorum hiç beni yaniltmadi bu zamana kadar..Onunla HPV hakkinda konuştuk..Hiç endişe etme kontrol altinda olup 6 ay en geç bir sene sonra HPV negatife dönecek abartma dedi.Sigara içmezsen alkol kullanmazsan Ömür boyu bu virüs bedeninde kalmayacak merak etme dedi ve beni çok rahatlatti

Umarım öyle olur canım senin hangi tipler vardı?Bendekiler yüksek risk o yüzden biraz korkuyorum ama bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…