Hpv Boğaz Çok korkuyorum..😪😪

Umarım öyle olur canım senin hangi tipler vardı?Bendekiler yüksek risk o yüzden biraz korkuyorum ama bilemiyorum
Bende 16 ve 53 var...53'ü önemsemediler ama 16 yüksek riskli bendede.Ama hiç korkma hiçbirsey olmayacak Allahin izniyle...Ya hiç doktora gitmeseydik..Vallahi benim zerre şikayetim yokken öylesine smear verdiim..ilk başta Smear Normal çikti..Sonra kolposkopide CIN1 seviyesinde olduğunu ögrendim.Yani Smeara güvenmemek lazimmış..Hamdolsun Leepte kenarlari negatif çiktı..Ama CIN1 ve HPV 16 -53 bedenimde tabi.. benim süreçte yeni başladı sayilır.7 Aralikta ögrendim 26 Aralikta Leep yapildi..

Benim smearde cin1 diye yazıyor. Umarım kolposkopide ilerlemiş olarak çıkmaz

Insallah canim...insallah Smeardeki gibi CIN1 çikar..Çok ilerlemiş olsaydi şikayetlerin olurdu ama ... varmı herhangi bir sikayetin ..Olağan dışı bir durum..
Yok canım valla hiçbir şey akıntım oluyordu ama o başka bakteriden kaynaklıymış antibiyotik kullanıyorum. Onun dışında bir belirti yok. Ama ne bileyim herkeste de belirti veremiyormuş ya.. çarşamba gününü bekliyorum heyecanla

Akinti bayanlarin çoğunda ceşitli sebeplerden dolayı oluyor zaten...Ama benim şahsi düşuncem sende kolposkopide CIN3'ü gececek bir durum çıkmayacak...Çünkü artık kötüye dönüştüğü zaman belirtiler vermeye basliyor...Düzensiz ve aşiri yogun kanama,ilişkide ağrı ve kanama en önemli belirtileri..Carşamba derken 24 şubat diye biliyordum günü erkene mi aldiniz..

24 şubattı normalde ama tıpta bi hoca var ona mail attım muayeneye gelin aynı gün kolposkopi yapılır dedi. Ben cin3ten bile korkuyorum çünkü yaşım geç ve çocuğum yok. Leep benim için şuan çok ileriye seviye bir işlem

Kuzum bende aynı karışımı kullanıyorum çok memnunum sayesinde negatif olduğumu düşünüyorum sonsuz şükür darısı başınıza olsun kızlar yemenize icmenize çok dikkat edin hpv ancak öyle atılır

Canım bu arada hpv olup ilişkisine yani cinselliğe devam edenler nasıl ediyor bilgin var mı? Yani negatif olana kadar ara vermek gerekiyor mu ya da korunmak bi önlem sağlıyor mu? (Siğili olmayanlar için)

Canım bu arada hpv olup ilişkisine yani cinselliğe devam edenler nasıl ediyor bilgin var mı? Yani negatif olana kadar ara vermek gerekiyor mu ya da korunmak bi önlem sağlıyor mu? (Siğili olmayanlar için)
Vallahi benim doktorum bu konuda Sadece leepten sonra 40 gun ilişki yasak dedi..40 gun diye sınirlandirdigina göre uzun süreli degil gibi düşünüyorum.Yani 6 ay 1 sene ilişkiyi bırak demedi..Ama benim başka yerlerde okuduguma gore vucuttan atana kadar ilişki olmazsa daha çabuk negatif olunuyormuş..Tek eşlilik varsa zaten virusun o tipine bağisiklik kazanildigi için tekrar bulaşma olmuyor diye okumustum.En güzeli bu konuyu doktorlarimiza sormak..Ben can korkusu ile bu soruyu doktoruma sormak aklima gelmedi açıkçası..Ama benimde 6 şubatta leepten sonraki ilk kontrolum var..Sorucağim sorular arasinda bu soruda..

Anladım canım. Ay inşallah her şey yolundadır iyileşmişsindir Bu konularla ilgili hiç kimsede bi bilinçlenme yok maalesef. Bizim başımıza gelmese belki biz de bilemicektik. Hiçbi doktor bile hala daha doğru düzgün açıklamalar yapıp bilgi vermiyor varsa bile çok nadir. Gençler bilinçsiz, yetişkinler bilinçsiz bu yüzden de hastalıklar iyice çoğalıyor, bulaşıyor. Oysa şu aşı bile çocuklukta herkese yapılmış olsa şimdi çoğu insan bu şeyi çekmeyecek olurdu.. Umarım bunun gibi şeyler için de artık bi adım atılır. En azından biz bile bu tecrübelerimizle insanları uyarabiliriz

Insallah umduğumuz gibi olur canim..İslem yapilirken kolposkopide Doktor deneyimliyse Çıplak gozle bile anlayabiliyor.Sanada diyebilir o an.Tabiki patoloji sonrasi net öğreniyoruz.İşlem sonrası yazarsan sevinirim bende merak ettim..

Valla doç dr a gidicem jinekolojik onkoloji de aynı zamanda umarım iyidir. Tamam canım bilgilendirme yaparım

Kesinlikle canim..Hiçbirimiz bu konu ile ilgili ön bir bilgimiz yoktu ki. o yüzden buralarda birbirimizden fikir aliyoruz..Google yazilarini okursak kendimizi camdan aşaği atalim zaten direk öleceksin diyor her hastalikta..En güzeli deneyimlerimizi burdan paylaşmak en gerçek şekliyle..Negatif olur olmazda aşılarımızı yaptıralim..Benim 12 yaşında kizim var ona da yaptirmayi düşünüyorum..Gençleri ozellikle genç kızları uyarmak lazim..Tek seferlik bir ilişki bile yaşasalar nelere sebep oluyor .Erkekler gayet rahat olan kızlara oluyor malesef

Aynen öyle. Siz de kızınıza yaptırın bence de artık çoğalıyor hastalıklar önlem almakta fayda var. Kimisi ilk ilişkisinde, evlendiğinde başına geliyor artık kimin şansına oluyorsa.. önemli olan önlem almak ve kontrolleri aksatmamak. Aşıyı sanırım negatif olmadan da yaptırabiliyorsunuz. Zaten tedaviye bir katkısı olmuyor ama tekrardan o virüsü kapmamak için yine öyle de önlem alınıyor diye biliyorum. Ben de doktora sorarım tekrardan

Evet sizde bir sorun doktorunuza.. Fikir olsun.benim doktorum bence şuan gerek yok en kötüsu zaten 16 dedi..Negatif olursa yaptirirsin dedi..Ama sadece 16 değilki bir sürü tehlikeli tipi var..Aşıyi Yaptirmak en mantiklisi dediğiniz gibi.

Ara vermek en doğrusu. Dr lar zaten ara verin diyorlar canım viral yükü arttirir bence atılma süresini uzatır yani.. ben negatif olana kadar uzak durdum yaklaşık 1 sene, sagligim cinsellikten çok daha önemliydi:)

Merhaba gittinizmi doktora bugün...Nasılsiniz

Merhaba bende hpv virüsü taşıyorum ya da taşıyordum diyeyim
Boğazım sürekli iltihaplanıyor ve beyaz pamukçuklar oluşuyor siz yazınca şüphelendim
hpv boğazda neden oluyor
Birde boğazımda olduğunu nasıl anlarım onunda testi varmı acaba

Kusura bakmayın açık soracağım Oral ilişki olursa mı bulaşıyormuş
1-2 senedir sürekli boğaz iltihabı oluyor penisilin oluyorum yaz günü düşünün şimdi sizi okuyunca şüphelendim
KBB uzmanına nasıl soracağım utanırım offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…