Aynennn...Malesef ki o durumdan dolayı bulaşiyor..Ama şöylede bir durum var Kendi doktorum kesinlikle böyle bir şey olamayacağini söyledi kızdı bana hatta..Bir bayan genel cerrah ile konuştum o eğerki olsaydi boğaz çok ıslak yer olduğundan çok çabuk üreyip yayılacağini söyledi yani rahim ağzi gibi yavaş olmaz hemen belli eder kendini dedi. HpV li çok arkadaşlada konuştum onlarda doktorlarina sormuşlar böyle birsey ile hiç karsilasmadiklarini dile getirmişler. Hemşire bir hanima sordum oda uygun bir dille erkek doktora sordu meslek hayatinda böyle birseyle hiç karsilasmadigini söylemiş oda..yani bunlar beni birazda olsa rahatlatti.Çünkü bende hiç siğil yok HPV 16 var..Ağizdada sigil degilde başka bir lezyon çikipta fark etmezsem diye korktum.Yoksa benimde sol boğaz lenfim 1 yildır şiş ve kuçulsede tamamen yok olmuyor..Bende bunu sol alt yirmilik dişim apse yaptigi için olmustur diye düşünüyordum yani KBB doktorlarida (5tane doktor gördü) öyle söyledi o zaman HPV virüsü tasidiğimi bilmiyordum.4 kere ultrason çekildi hepsi reaktif yani zararsiz enfeksiyon kaynakli lenf nodu çikti..Ama ben yinede ikna olmadim sürüntü aldirdim..KBB doktoru bir sey çıkacağını sanmiyorum ama yinede tedbir amacli sürüntü (boğaz kültürü)alalim dedi..Oda temiz çiktı Şükürler olsun..Sizinde içiniz rahat olsun hemen Yaptirin ben özellikle utandigim icin bayan bir doktora gittim söylemek zor cidden ama napalim sağlik için mecbur kaliyor insan.Kusura bakmayın açık soracağım Oral ilişki olursa mı bulaşıyormuş
1-2 senedir sürekli boğaz iltihabı oluyor penisilin oluyorum yaz günü düşünün şimdi sizi okuyunca şüphelendim
KBB uzmanına nasıl soracağım utanırım offf