Hpv Boğaz Çok korkuyorum..😪😪

Kusura bakmayın :KK43: açık soracağım Oral ilişki olursa mı bulaşıyormuş
1-2 senedir sürekli boğaz iltihabı oluyor penisilin oluyorum yaz günü düşünün şimdi sizi okuyunca şüphelendim
KBB uzmanına nasıl soracağım utanırım offf
Aynennn...😥Malesef ki o durumdan dolayı bulaşiyor..Ama şöylede bir durum var Kendi doktorum kesinlikle böyle bir şey olamayacağini söyledi kızdı bana hatta..Bir bayan genel cerrah ile konuştum o eğerki olsaydi boğaz çok ıslak yer olduğundan çok çabuk üreyip yayılacağini söyledi yani rahim ağzi gibi yavaş olmaz hemen belli eder kendini dedi. HpV li çok arkadaşlada konuştum onlarda doktorlarina sormuşlar böyle birsey ile hiç karsilasmadiklarini dile getirmişler. Hemşire bir hanima sordum oda uygun bir dille erkek doktora sordu meslek hayatinda böyle birseyle hiç karsilasmadigini söylemiş oda..yani bunlar beni birazda olsa rahatlatti.Çünkü bende hiç siğil yok HPV 16 var..Ağizdada sigil degilde başka bir lezyon çikipta fark etmezsem diye korktum.Yoksa benimde sol boğaz lenfim 1 yildır şiş ve kuçulsede tamamen yok olmuyor..Bende bunu sol alt yirmilik dişim apse yaptigi için olmustur diye düşünüyordum yani KBB doktorlarida (5tane doktor gördü) öyle söyledi o zaman HPV virüsü tasidiğimi bilmiyordum.4 kere ultrason çekildi hepsi reaktif yani zararsiz enfeksiyon kaynakli lenf nodu çikti..Ama ben yinede ikna olmadim sürüntü aldirdim..KBB doktoru bir sey çıkacağını sanmiyorum ama yinede tedbir amacli sürüntü (boğaz kültürü)alalim dedi..Oda temiz çiktı Şükürler olsun..Sizinde içiniz rahat olsun hemen Yaptirin ben özellikle utandigim icin bayan bir doktora gittim söylemek zor cidden ama napalim sağlik için mecbur kaliyor insan.

Aynennn...😥Malesef ki o durumdan dolayı bulaşiyor..Ama şöylede bir durum var Kendi doktorum kesinlikle böyle bir şey olamayacağini söyledi kızdı bana hatta..Bir bayan genel cerrah ile konuştum o eğerki olsaydi boğaz çok ıslak yer olduğundan çok çabuk üreyip yayılacağini söyledi yani rahim ağzi gibi yavaş olmaz hemen belli eder kendini dedi. HpV li çok arkadaşlada konuştum onlarda doktorlarina sormuşlar böyle birsey ile hiç karsilasmadiklarini dile getirmişler. Hemşire bir hanima sordum oda uygun bir dille erkek doktora sordu meslek hayatinda böyle birseyle hiç karsilasmadigini söylemiş oda..yani bunlar beni birazda olsa rahatlatti.Çünkü bende hiç siğil yok HPV 16 var..Ağizdada sigil degilde başka bir lezyon çikipta fark etmezsem diye korktum.Yoksa benimde sol boğaz lenfim 1 yildır şiş ve kuçulsede tamamen yok olmuyor..Bende bunu sol alt yirmilik dişim apse yaptigi için olmustur diye düşünüyordum yani KBB doktorlarida (5tane doktor gördü) öyle söyledi o zaman HPV virüsü tasidiğimi bilmiyordum.4 kere ultrason çekildi hepsi reaktif yani zararsiz enfeksiyon kaynakli lenf nodu çikti..Ama ben yinede ikna olmadim sürüntü aldirdim..KBB doktoru bir sey çıkacağını sanmiyorum ama yinede tedbir amacli sürüntü (boğaz kültürü)alalim dedi..Oda temiz çiktı Şükürler olsun..Sizinde içiniz rahat olsun hemen Yaptirin ben özellikle utandigim icin bayan bir doktora gittim söylemek zor cidden ama napalim sağlik için mecbur kaliyor insan.
geçmiş olsun temiz çıkmış nihayetinde
önümüzdeki hafta randevum var hocaya sorayım bakalım
ben de hpv16 cın2 virüsü vardı leep yaptırdım 6 ay içinde tekrarladı rahimi aldı doktorum umarım temiz çıkar sonuçlarım teşekkürler

geçmiş olsun temiz çıkmış nihayetinde
önümüzdeki hafta randevum var hocaya sorayım bakalım
ben de hpv16 cın2 virüsü vardı leep yaptırdım 6 ay içinde tekrarladı rahimi aldı doktorum umarım temiz çıkar sonuçlarım teşekkürler
[/QU..Boğaz enfeksiyonu çoğu insanda oluyor bendede var..Kronik olunca geçmiyor zor oluyor geçmesi ilaçlarlada.. HPV ile ilgisi yok onun...sizinkide %100 öyle bence..Tabiki tedbiri elden bırakmamak lazım yinede sorun doktorunuza ama oda eminim ki benim doktorum gibi cevap verecek size..leep sonrasi tekrarladi derken tekrar cin2 mi çiktı çok merak ettim yazarsaniz bende yeni leep oldum HPv16 ile CIN 1 var..Hemen rahim alinmiş çok merak ettim nasil oldu .

Cın2 çıktı leep yaptı hoca
6 ay sonra ileri derecede lezyon çıktı cın3 oldu anlayacağınız Rahime girmiş yani
Normalde 3 ila 10 sene içinde tekrarlarmış doktorum çok hızlı tekrarlamış dedi
Bir daha çocuk düşünmüyorsan rahimi alalım dedi
Eşimde aldır gitsin sürekli düşünmek daha zor dedi
Bir anlık karar verdim doktoruma çok güveniyorum onunda etkisi var çok doktor araştırdım bu hoca ne derse onu yap dediler jinekoloji onkoloji profesörü hoca Böyle işte
Ama hoca bitti diye birşey yok orada anormal hücre hala var sürekli kontrol dedi

Hanımlar bu virüs bizim hep vücudumuzda mı kalacak? Negatif olunsa bile en ufak bi bağışıklık sistemi düşünce hemen hortlıcak mı? Bilen var mı ya da doktoruyla konuşan falan ben daha konuşamadım. Negatif olunsa bile başkasına bulaştırıyor muyuz 😕

6 ay sonra ileri derecede lezyon çıktı cın3 oldu anlayacağınız Rahime girmiş yani
Bir anlık karar verdim doktoruma çok güveniyorum onunda etkisi var çok doktor araştırdım bu hoca ne derse onu yap dediler jinekoloji onkoloji profesörü hoca Böyle işte
Ama hoca bitti diye birşey yok orada anormal hücre hala var sürekli kontrol dedi
Çok geçmiş olsun.Bencede en guzelini yapmişsiniz ve kurtulmuşsunuz..Bende çocuk düşunmuyorum sizin gibi rahmi alalim dese doktorum hiç tereddüt etmem.Tabiki tamamen bitti diye birsey yok ama rahmi olup o virüsü tasiyan biri ile risk ayni olamaz diye düşünüyorum..Yoksa ne gerek varki rahmi aldirmaya..Muhakak olumlu bir etkisi var.Ben bu kadar hızlı ilerlemesine şaşirdim .O yüzden sormak istedim size..Leep sonrasi kenarlar nasil çiktı peki ?

Hanımlar bu virüs bizim hep vücudumuzda mı kalacak? Negatif olunsa bile en ufak bi bağışıklık sistemi düşünce hemen hortlıcak mı? Bilen var mı ya da doktoruyla konuşan falan ben daha konuşamadım. Negatif olunsa bile başkasına bulaştırıyor muyuz 😕
Benim doktorum o virüs vücütta duracak bagisiklik dusunce tekrar hortlayacak diyenlerden..Ama virüs negatif olunca bitiyor diyen doktorlarda var. En güzeli aşı olmak negatif olduktan sonra ...Negatif olunca başkasina bulaştirmiyorsun..Ama aylar yillar geçip sen fark etmeden virüs tekrar harekete geçerse vücudunda iste o zaman bulaşir belki..

Benim doktorum o virüs vücütta duracak bagisiklik dusunce tekrar hortlayacak diyenlerden..Ama virüs negatif olunca bitiyor diyen doktorlarda var. En güzeli aşı olmak negatif olduktan sonra ...Negatif olunca başkasina bulaştirmiyorsun..Ama aylar yillar geçip sen fark etmeden virüs tekrar harekete geçerse vücudunda iste o zaman bulaşir belki..
Of ne doğru ne yanlış bilemiyoruz ne kadar saçma 😕 aşı olacağım zaten ama negatif olup tekrar kendi kendine pozitif olur mu o zaman da mı aynı süreci yaşayacağız ondan korkuyorum. Bu arada benim doktor aşı için negatif olmana gerek yok dedi. Şimdi de olunabilir

Of ne doğru ne yanlış bilemiyoruz ne kadar saçma 😕 aşı olacağım zaten ama negatif olup tekrar kendi kendine pozitif olur mu o zaman da mı aynı süreci yaşayacağız ondan korkuyorum. Bu arada benim doktor aşı için negatif olmana gerek yok dedi. Şimdi de olunabilir
Bunlari doktora sormak lazim surekli böyle devam edecekmi negatif oldugumuza sevinemeyecekmiyiz biz şimdi.

İlk leep olduğunuzda sınırlar negatifken 6 ay sonra cin3 mümkün değil ki sizin ilk ameliyat sınırları negatifmiydi

Bu arada cin3 rahime girmiş demek değil rahim ağzı epital dokunun tamamına yakınına zarar vermiş demek yani cin3 de normalde konizasyon leep yapılır siz ilk leep işleminde sınırlarınız negatif gelmişmiydi önemli olan bu 6 ay sonra nasıl cin 3 oldu sınırlar pozitif geldiyse evet 6 ay sonra cin3 olabilir diğer türlüsü çok mümkün değil

İlk leep olduğunuzda sınırlar negatifken 6 ay sonra cin3 mümkün değil ki sizin ilk ameliyat sınırları negatifmiydi
İlk leep olduğumda cın 2 pozitif hpv16
cerrahi sınırlara 1mm yazıyordu
ameliyat sonrası
Uterus patoloji sonuçları temiz dedi hoca demekki Rahime girmemiş Sanırım çok fazla soru soramıyorsun hocaya asistanlarını yakalarsam soruyorum
Eşimde de siğil var üroloji Dr na gittik hpv siğil dedi
Tedaviden sonra aşı olacağız ikimizde umarım bir daha kötü sonuç almayız
Siz Dr musunuz bari ameliyat sonrası bir kaç sorum var size sorayım

İlk leep olduğumda cın 2 pozitif hpv16
cerrahi sınırlara 1mm yazıyordu
ameliyat sonrası
Uterus patoloji sonuçları temiz dedi hoca demekki Rahime girmemiş Sanırım çok fazla soru soramıyorsun hocaya asistanlarını yakalarsam soruyorum
Eşimde de siğil var üroloji Dr na gittik hpv siğil dedi
Tedaviden sonra aşı olacağız ikimizde umarım bir daha kötü sonuç almayız
Siz Dr musunuz bari ameliyat sonrası bir kaç sorum var size sorayım
Leep Oldunuz cerrahi sınır negatif geldi hemde cin 2 den 6 ay sonra sonuç cin3 geldi doğru mu anladım

Hanımlar merhaba. Bende de hpv pozitifti kolposkopi sonucu cin1 başlangıcı dendi takibe almıştı doktor. 2017 ekim ayından beri 3 ayda bir örnek verdim. Sonra 6 aya çıktı. En son Ocak ve Mayıs ayında verdiğimde temiz çıktığında doktor bir yıl sonra gel dedi. şuan hamileyim. Doktor son test sonuçlarına göre doğum şekline karar veririz dedi. Sanırım 37. Haftadan sonra örnek alınabiliyormuş, şuan aktif mi yoksa temiz mi diye. Böyle bişey yaşayan oldu mu? Bilginiz var mı?

Arkadaslar merhaba. Smear testi yapildi ve hucresel bozulmalarin var dedi doktor lakin corona yuzunden hpv dna yaptirmaya gidemiyorum henuz tipini ogrenemedim yani
:KK43:( ve asil problem dilimin altinda ince kil gibi yapilar cikmaya basladi. Ben de en cok agzimdan ve bogazimdan korkuyorum. Psikolojik olarak kendimi direncli tutmaya calisiyorum ama bi yandan da korkuyorum. Vajinamda ki goruntu de minik puturcukler seklinde.. tipini bilsem rahat ederdim ama ne yapacagimi bilmiyorum :KK43:(

Kizlar hpv tedavisine baslamadikca ilerleme durumu oluyor mu ? Cunku cok kotu bi doneme denk geldim. Bu surecte hastaneye gidemiyorum. Genital halledilir bi sekilde. Ama agiz ve bogaz icin cok korkuyorum. Kbb ye gitmek lazim degil mi bunun icin ?

Merhaba...Yaklaşik 1 ay önce HPV 16 virusu tasidigimi ögrendim Kolposkopi sonucu CIN 1 cikti...Artik onu kabullendim..Kontrol altinda olunca Insallah birşey olmaz diye düşunuyorum..Ama gel gelelim HPV virusu bogazda agizda ve dilde de olabilcegini Internette okudugumdan beri perişan durumdayim..Genitalimde zaten siğil yok.Ağzimdada siğil yada enteresan bir görüntü yok .Kasim ayinda HpVli oldugumu bilmeden GLOBA SENDROMU'ndan dolayi KBB doktoruma gitmistim .Kamera ile bogazima kulaklarima ses tellerime bakildi doktorum tertemiz oldugunu söyledi.Orda herhangi enteresan bir durum olsaydi doktorum görurmuydu diye kendi kendimi yiyorum..Sonucta HPV gözü ile bakmadı.Ne olur bana bir yol gösterin hanimlar.Zaten panik atak ve anksiyete hastasiydim HPV den sonra iyice beter oldum.Geceler uyku haram oldu.😪😪😪😪
Benim de ayni sekilde bir sey yok diye gonderdi doktorum ama ben supheleniyorum cunku genital bolgemde hpv mevcut. Dilimin altinda da kil seklinde yapilar cikti ince. Ve daha once bunlar mevcut degildi. Ne yapacagim bilmiyorum bi de corona cikti. Doktora da gidemiyorum

Yani evet ama bendeki HPV 16 genitalde sigil yapmadi bende..Agizdada sigil degilde başka türlü bir belirti olabilirmiydi acaba..Paranoyak oldum surekli aynada dilimle bogazimla ugrasiyorum..Rahim agzindan daha stresliymiş bu..Hadi en son çare rahim alınir ama boğazda dilde bu kadar kolay olmaz..Tedavisi varmi yokmu onuda bilmiyorum..
Boynunuzda omzunuzda agri var mi ? Benim agrim ve sisligim var :KK43:( corona yuzunden doktora da gidemiyorum maalesef. Ve dilimin altinda bazi seyler cikti oncesinde yoktu bu nedenle hafif de olsa korku yasiyorum

X