Hpv 6 pozitif sürecim ve tedavim

Cok gecmis olsun tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim insallah kısa sürede negatife döneriz benim 16-18-45 değil ama diğer yüksek risklilerden biri çıktı :/ 6 gün sonra kolposkopi yapacak doktor bakalım sonrasi nasil ilerler bende bilmiyorum

Hiç hiç korkmayın benimkinin türünü bilmiyorum yüksek risk türünden biri ama hangisi bir yıl dolduktan sonra hpv DNA diye bir test yapılıyordu onu yapacaktı doktorum sizede bir yil sonra yaparlar büyük ihtimal benimde smearda 18-16-45 hariç yüksek risklilerden biri çıktı 18-16-45 çıkmadıktan sonra atlatırız Allah'ın izniyle onlar çıkarsa sıkıntı büyük zaten :)

Peki kolposkopi nasıl yapıldı?
Ben aşıyı ogün sordum doktora önce kolposkopi ol sonra aşıyı halledersin önceligin kolposkopi olsun dedi :/

6 ay önce bendede çıktı ama sadece bir taneydi küçüktü. Hemen doktora gittim siğil olduğunu söyledi ve cildiyeye yönlendirdi. Ama ben gitmedim evde bir akşam sirke sürdüm pamukla sonra parçalandı kanadı.. etrafa hiç bulaştırmadan sirkeyi pamuğa iyice döktüm ve sadece siğilin olduğu yere yapıştırdım bantla sabaha kadar beklettim sabah uyandığım zaman yok olmuştu tamamen.. 6 aydır da bir daha hiç çıkmadı çok şükür.. ama şu an 16 haftalık hamileyim ve korkuyorum gidip test yaptırıcam bu siğil yüzünden normal doğum bile yapamazmışım.. öyle söylemişti doktor..

Peki kolposkopi nasıl yapıldı?
Ben aşıyı ogün sordum doktora önce kolposkopi ol sonra aşıyı halledersin önceligin kolposkopi olsun dedi :/
Kolposkopi smear sonucundan bir hafta sonra yapıldı kamera ile alttan bakıp rahmi inceliyor biyopside o sırada alıyor parça onun sonucu 2 hafta sonra felan gelmişti benim sonuçlara baktıktan sonra zaten tedavi sürecine başlar sonra aşı vurdurursun sen doktorun talimatlarına uy derim zaten yönlendirir seni :)

Yanlış anlama ama cildiyeye gitmemekle hata yapmışsın keşke doktor görseydi yakma işlemi yapardı daha sonra smear verirdin rahmin iç kısmındada çıkma riski yüksek bir kolposkopi ve biyopsi yapılırdı belki şuan hamilesin smear alamazlar senden normal dogum risk bebege bulaşma ihtimali var rahmin iç kısmında cıkıp cıkmadıgına bile bakıtmamışsın hpv hafife alınacak birşey değil hpvnin hangi türü oldugunu bile bilmiyorsun suan siğilin geçti diye hpv geçmiyor ki kanser riskine bile dönüştürebilir tedavi olmazsan.

Siğili gösterdiğim gün smear alındı o zaman yoktu bir sorun ama şu an olabilir mi yani.. kadın doğum doktoruna gitmiştim çok da önemsemedi direk cildiyeye yönlendirdi smear temiz çıkmıştı.. yani şu an tekrar gidip muayene olmamda fayda var sanırım.. teşekkür ederim

Smear temiz geldi peki siğil hpv riskini doktor sana nasıl koydu ben anlamadım smearda hpv pozitif tarzı bişey yazması gerekiyor bence farklı bir kadın doguma gitmelisin cok önemsememiş bende devlete gitmek gibi bir hata yapmıştım önemsememişti sonra özele gittim ne yazıkki doktor detaylı incelemişti devletteki doktorları kötülemiyorum hasta yogunlugundan yeterli özeni ister istemez saglayamıyorlar anlıyorum durumunuz varsa özele gitmenizi tavsiye ederim gebesiniz cünkü ben bir yıldır hpvyim 3 ay önce dogum yaptım mutlaka bi kontrole gidin en azından doktorunuza durumu anlatın. 16 haftada smear alabilir mi bir danısın derim çok geçmiş olsun sag salim dünyaya gelir inşallah ama risk alma sezeryan ol derim ben öyle yaptım cünkü ki benim hpv siğil çıkarmayan tür olmasına ragmen :)

Öncelikle çok çok geçmiş olsun bende de var maalesef. Bende şeyi merak ediyorum ağızında ki lezyon tam olarak nasıl bi şeydi ? Bende diş etimde küçücük bir şey var ama kabarık vs değil. Öylece duruyor. Kbb tamamen kuruntu yapıyorsun hpv değil dedi ama bilemiyorum galiba bi cildiyenin bakması gerekiyor

Merhabalar, bende de geçen hafta hpv 56 çıktı. Şok oldum. Eşimden birkaç aydır şüpheleniyordum.Sonra bende bel ağrıları, adet sancısı gibi sancılar.Eşimde kanama gercekleşince zaten bittiğimi düşündüm. Hemen doktora koştum. Birçok sürüntü sonucunca bel soğukluğu ve hpv olduğumu öğrendim. Eşim kabul etmiyor. Günahımı alıyorsun diyor. Erkeklerde hpv nin varlığı nasıl öğreniliyor acaba bilginiz var mı? Çarş başka doktora gideceğim ama mideme kramplar girdi üzüntüden. Boşanma eşiğindeyiz.

İstanbul da iseniz veya uzakta da olsanız test yapılıyor erkekler de yüzde yüzde doğru sonuç diyemem ama yakin sonuç veriyor mavi lab yapıyor bel.soguklugu teşhisi var ise cinsel yolla bulaşıyor.

Çok geçmiş olsun.

Arkadaşlar lütfen yardım edin bu siğiller nasıl geçecek kolposkopi oldum sonuç bir ay oldu çıkmadı siğiller sürekli çoğalıyor böbrek nakilliyim nerden kaptım bu hastalığı bilmiyorum.

Arkadaşlar lütfen yardım edin bu siğiller nasıl geçecek kolposkopi oldum sonuç bir ay oldu çıkmadı siğiller sürekli çoğalıyor böbrek nakilliyim nerden kaptım bu hastalığı bilmiyorum.
Canım kadın doguma gidip siğillerin göstermen lazım tıraş agda vs yapmaman lazım tüylerini makasla kısaltman lazım sigilleri cogaltırsın kolposkopi bir aya kalmaz çıkmıştır hastaneye gidip sorgulat e nabızda göremezsin siğiller için lazerle yakma işlemi gerçekleştiriyorlar iyi bir doktordan randevu almanı öneririm ama ilk önce hpv türünü ögren ve ona göre tedavini ol derim

Ayni ben

ahhh ahhhhh.
bende boşandığımdan beri 10 yıldan fazladır cinsel hayatı olmayan biriyim. tesadüfen siğilimin olduğunu öğrendim. halbuki akıntı lekelenme problemi için gitmiştim doktora bana dedi ki siğil var. nasıl şaşırdığımı anlatamam.
hayatımın şokuydu. günlerce ağladım ve hala da korkarak bekliyorum.
geçen sene de muayene olmuştum siğil filan yoktu bu sene çıktı bu lanet şeyler. nasıl oldu anlamadım da. aklıma gelen tek ihtimal umumi tuvaletler kaplıca havuz v.s başka ihtimal benim için yok.

hpv testi aldılar sonucunu bekliyorum henüz çıkmadı ama verrturol ve imidara ikisini birden kullanıyorum. siğiller azalmak yerine daha da arttı sanki ilaçlar mı yaptı bunu bilmiyorum
e şimdi ilaçlar işe yaramıyorsa ne diye veriyorlar direkt yaksalar ya. niye zaman kaybettiriyorlar bize

sonuçlar çıkınca doktora gidecem ama özele mi gideyim fakülte mi şehir hastanesi mi karar veremiyorum.
ne yapayım bana tavsiye verin lütfen. çok mutsuzum ve korkuyorum

Bağışıklığı güçlendiren besinler tüketin, elma sirkesini pamuğa döküp uygulayın.

Benim ayak parmağında kocaman bir siğil vardı. İlaçlar işe yaramadı. İncir sütü denedim. Kurudu.

Genital siğiller için işe yarar mı bilmiyorum tabi.

Bakireyim ve daha öncesinde bir kez yüzeysel ilişkim oldu.Kişide gözle görülen bir lezyon yoktu ve üzerinden bir yıl geçti.Anatomimi merak ettiğim için iç dudakları aralayıp aynada bakıyorken iç dudaklarımda çok minik yuvarlaklar farkettim iki tane.Pembe renkli(iç dudağın rengiyle aynı)çok hafif kabarık ancak internette gözterilen gibi pütürlü,karnabahar gibi vs değil toplu iğne başı gibi pembe yuvarlak kabartı düşünün iki tane.Daha önce hiç incelememiştim ve korktum.HPV'den şüpheleniyorum.Herhangi bir kaşıntı vs yok çoğalma var mı bilmiyorum daha yeni farkettim.Sizce ne olabilir veya vajinamın kendi yapısı mıdır?HPV siğili çok minik,pembe ve pürüssüz hafif yuvarlak kabartı seklinde olabilir mi?Sizin başınızdan geçmiş bu konuda bir fikriniz var mı lütfen yardımcı olun.

doktor görmeden kimse bilemez ama anlattığın görüntü siğile benziyor. yani illebüyük karnabahar gibi olmuyor siğiiler deri rengiye aynı ve düz de olabiliyor.
kaşıntı yanma olmak zorunda değil zaten o tarz şikayeti pek vermiyor. genelde şikayetsiz oluyor malesef.
çoğu kişi tesadüfen siğilini öğreniyor.

Vestibular papillomatis de olabilir internetten arastirin, sigille çok karistirilan bir seymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…