- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.628
GünaydınEki Görüntüle 3387466
Eki Görüntüle 3387467
Eki Görüntüle 3387468
Ördekli Hamamı Kültür Merkezi - Bursa
Hamam; "çifte hamam" tipolojisine uygundur. Eski "Yeni Hamam" olarak da bilinir. Yapımına Yıldırım Bayezid döneminde başlanmış olup, Bursa’nın Timur ordusu tarafından işgali nedeniyle yarım kalmıştır. Hamam Çelebi Mehmed döneminde tamamlanmıştır. 1485’te Çandarlı İbrahim Paşa, hamamın duvarına bir çeşme yaptırmıştır. Uzun bir süre harap durumda olan yapı, 2006-2008 yılları arasında kültür merkezi işlevi verilerek, restore edilmiştir. Hamam bünyesinde; biri büyük diğeri küçük iki adet seminer salonu, fuaye salonu, kahve salonu, sergi salonları, geleneksel sanatlar kurs ve uygulama salonları ve Türk mutfağından yemeklerin sunulacağı bölümler yer almaktadır.
Günaydınlar
Eleadora
Life light
@Levaiz
@Capanin Gururu Teyom
@MrsDelfino
Orangegreysky
@bir civciv annesi
@Nowaybabe
@Keira-
@Kitapkontesi
A Arrietty_
@Disipline Girmis BirKadin
yet07
@Limonsuzzcay
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
@UcanSupurge
mimesis
@-nemesis-
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
@Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah
@Natsume
Mrsay
@YEKTA31
@Aspasiaa
hande_buse
@Teraryum1
@Ozzybal
@ahestebirbeste
@LADY VEGA
T Tutunamayanlar777
@Gelincik78
@CipisS
rabbitgirl
Papatyays
O _okyanus
GünaydınEki Görüntüle 3387466
Eki Görüntüle 3387467
Eki Görüntüle 3387468
Hamam; "çifte hamam" tipolojisine uygundur. Eski "Yeni Hamam" olarak da bilinir. Yapımına Yıldırım Bayezid döneminde başlanmış olup, Bursa’nın Timur ordusu tarafından işgali nedeniyle yarım kalmıştır. Hamam Çelebi Mehmed döneminde tamamlanmıştır. 1485’te Çandarlı İbrahim Paşa, hamamın duvarına bir çeşme yaptırmıştır. Uzun bir süre harap durumda olan yapı, 2006-2008 yılları arasında kültür merkezi işlevi verilerek, restore edilmiştir. Hamam bünyesinde; biri büyük diğeri küçük iki adet seminer salonu, fuaye salonu, kahve salonu, sergi salonları, geleneksel sanatlar kurs ve uygulama salonları ve Türk mutfağından yemeklerin sunulacağı bölümler yer almaktadır.
Günaydınlar
Eleadora
Life light
@Levaiz
@Capanin Gururu Teyom
@MrsDelfino
Orangegreysky
@bir civciv annesi
@Nowaybabe
@Keira-
@Kitapkontesi
A Arrietty_
yet07
@Limonsuzzcay
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
@UcanSupurge
mimesis
@-nemesis-
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
@Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah
@Natsume
Mrsay
@YEKTA31
@Aspasiaa
hande_buse
@Teraryum1
@Ozzybal
@ahestebirbeste
@LADY VEGA
T Tutunamayanlar777
@Gelincik78
@CipisS
rabbitgirl
Papatyays
O _okyanus
GunaydinEki Görüntüle 3387466
Eki Görüntüle 3387467
Eki Görüntüle 3387468
Günaydınlar
Eleadora
Life light
@Levaiz
@Capanin Gururu Teyom
@MrsDelfino
Orangegreysky
@bir civciv annesi
@Nowaybabe
@Keira-
@Kitapkontesi
A Arrietty_
yet07
@Limonsuzzcay
@Sulukuleli
@Etkili Eleman
@UcanSupurge
mimesis
@-nemesis-
Jawlensky
sevayd
A Atalanteda
@Kukrim
@Less-is-More
choccywhoccydoodah
@Natsume
Mrsay
@YEKTA31
@Aspasiaa
hande_buse
@Teraryum1
@Ozzybal
@ahestebirbeste
@LADY VEGA
T Tutunamayanlar777
@Gelincik78
@CipisS
rabbitgirl
Papatyays
O _okyanus
Kurtlar imparatorluguda cok guzeldir onuda tavsiye ederim :)Benim Küllerin Günü bitti. Güzeldi. Katili ilk defa tahmin ettim. Her ne kadar nedenini tahmin edemesemde katili bulmak keyfimi kaçırdıben normalde bulamam katili ama yinede güzel bir kitaptı. Bir Kızıl Nehirler değildi ama olsundu
Not alıyorum hemenKurtlar imparatorluguda cok guzeldir onuda tavsiye ederim :)
Ben de sevdim ya hatta baktım filmi var mıymış diyeNot alıyorum hemen
Orangegreysky Kurtuluş Projesine başladımmmm. Uuu çok güzel kitapmış. Film tadında