Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 3167361

Zeus Mağarası - AYDIN

Antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan (Panionion) bugünkü Güzelçamlı sınırları içindedir.

Çok önemli bir antik merkez içerisinde bulunan Zeus Mağarası, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır.

Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı.

Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyuncu 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara yaz aylarında oldukça serin, kış aylarında ise ılıktır. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır.

Yeni bir haftadan herkese günaydınlar ❤️

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
M Mavi Menekse
@bir civciv annesi
Orangegreysky Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
MrsDelfino MrsDelfino
Günaydın herkese 💜

Ben yarın bakıp atayım inşallah 😊

İkimizin aradındaki sayfa sayısıysa ikimizde hedefe ulaşmak adına ince okursak sorun olmaz heralde ya 😅😅😅

İnşallah bebişi uyutuyorum ben o yüzden yarın geniş geniş bakıp seçeyim bende 😅😅
😁😁😁 Bence de bitirirsek daha kalın kitaplara geciş yaparız 🤭

Günaydınlar. İlk dersi bitirdim anca giriyorum foruma 😅. Mini mini 2lere kitaplarından kesip kelebekli kart yaptırıyorum 😂 alttaki benim sdfghs.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    167,7 KB · Görüntüleme: 32
Kitabı internette çok pahalı 😲. Çok kalın bir kitap mı acaba? 100-540₺ arası gördüm ben. İş Bankası 20-45₺ arası olduğu için mi bana pahalı geldi :KK70:

Şu an satışta değil ondan sanırım yüksek fiyatı. Normalde de pahalı ama bu kadar değil

Günaydın sevgili herkes.
Mutlu haftalar diliyorum hepimize.
Birkaç gündür berbat bir haldeyim ve yaşam kalitem yerlerde ve tek sığınağım kitaplar oldu yine.
Küçük bir çocuğun tavan arasına saklanıp, tüm korkularına rağmen kendiyle başbaşa kalması gibi.
Hepimize mucizelere dokunacak kadar keyifli bir hafta diliyorum.🍀💙

Eki Görüntüle 3167361

Zeus Mağarası - AYDIN

Antik çağda İonia Federasyonu’nun 12 şehir devletinin toplantı merkezi olan (Panionion) bugünkü Güzelçamlı sınırları içindedir.

Çok önemli bir antik merkez içerisinde bulunan Zeus Mağarası, adını mitolojide Gök Tanrısı Zeus’tan almıştır. Mitolojide güzellik tanrıçası Afrodit’in Zeus Mağarası’nda yüzerek güzelleştiği söylenir. Başka bir söylenceye göre İsa’nın annesi Meryem Ana, Sisam Adası’ndan Efes’e yolculuğu esnasında mağaraya uğramış ve mağara suyunda yıkanmıştır. Bu nedenle Zeus Mağarası suyunun kadınların teninde güzelleştirici etkisi olduğuna inanılır.

Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı.

Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir. Ortalama ısı yıl boyuncu 5 santigrat derecedir. Mağara suyu, kayalardan sızıntı ile gelmekte ve yavaş bir şekilde değişmektedir. Mağara yaz aylarında oldukça serin, kış aylarında ise ılıktır. Mağara suyunda canlı bulunmamakta olup, su yavan ve tatsızdır.

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@ummhnisa
@Amanita
A Arrietty_
@Aspasiaa
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang fesang
@Kurk Mantosuz Madonna
@M e r i d a
@berresuu
@yet07
@Atalanteda
M Mavi Menekse
@bir civciv annesi
Orangegreysky Orangegreysky
@Look Up
@Boncoboorkodos
MrsDelfino MrsDelfino
Günaydın ❤️

Eki Görüntüle 3167361

Zeus Mağarası - AYDIN

@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
Life light Life light
@Eleadora
@Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
@Bonus
Kukrim Kukrim
K Kitapkontesi
@Oriana