Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok geçmiş olsun canım. Daha da iyi ol inşallah


Ben mi yazdım acaba dedim bir an
 
Doğum günün kutlu olsun canım benim Kukrim

Eki Görüntüle 3142923

Kukrim canım doğum günün kutlu olsun

Kukrim doğum günün kutlu olsun yeni yasın güzelliklerle gelsin

Kukrim hoşgeldin canım.Bununla gelmiş geçmiş olsun
Doğum günün de kutlu olsun sağlıklı huzurlu nice yıllara

Kukrim nice nice mutlu yıllarınız olsun, musmutlu bi sene geçirirsiniz umarım

Hosgeldin ❤dogum gunun kutlu olsun

Selamlar:)
Kukrim Mutlu yaşlar canım ve hoş geldin:)

Geçmiş olsun Kukrim nice yıllara

Çok geçmiş olsun canım. Daha da iyi ol inşallah
Hepinize çok teşekkür ederim
 









Sümela Manastırı - Trabzon​


Trabzon’un Maçka İlçesi'nin Altındere Köyü sınırları içinde, Altındere vadisine hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adı ile anılır. Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumuyla manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağara ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürmüştür.

Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir. Bu ismin manastırın kurulduğu koyu renkli Karadağlar’ dan geldiği düşünülmekte ise de Sümela kelimesi buradaki Meryem tasvirinin siyah rengine bağlanabilmektedir.

Rivayete göre Bizans İmparatoru I.Theodosius zamanında (375-395) Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios isimli iki rahip tarafından kurulmuş olan manastır, 6'ıncı yüzyılda İmparator Justinianus’un manastırın onarılarak genişletilmesini istemesi üzerine Generallerinden Belisarios tarafından tamir edilmiştir.

Sümela Manastırı’nın şimdiki durumuyla varlığını 13'üncü yüzyıldan itibaren sürdürdüğü bilinmektedir. 1204 tarihinde kurulan Trabzon Komnenosları Prensliği’nden III. Alexios (1349-1390) zamanında manastırın önemi artmış ve fermanlarla gelir sağlanmıştır. III. Alexios’un oğlu III. Manuel ve sonraki prensler döneminde de Sümela yeni fermanlarla zenginleştirilmiştir.

Doğu Karadeniz kıyılarının Türk egemenliğine girmesini takiben Osmanlı Padişahları pek çok manastırda olduğu gibi Sumela’nın da haklarını korumuşlar, bazı imtiyazlar vermişlerdir.

Sümela Manastırı’nın 18. yüzyılda bir çok bölümü yenilenmiş, bazı duvarlar fresklerle süslenmiştir. 19. yüzyılda büyük binaların ilave edilmesiyle manastır muhteşem bir görünüm kazanmış, en zengin ve parlak dönemini yaşamıştır.

Bu dönemde son şeklini alan manastır pek çok yabancı seyyahın ziyaret ettiği, yazılarına konu edilen bir yer haline gelmiştir. Trabzon’un 1916-1918 yılları arasındaki Rus işgali sırasında manastıra el konulmuş, 1923'den sonra tamamıyla boşaltılmıştır.

Sümela Manastırı’nın başlıca bölümleri; Ana kaya kilisesi, birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ile kutsal ayazma’dır. Bu yapılar topluluğu oldukça geniş bir alan üzerine inşa edilmiştir. Manastırın girişinde su getirdiği anlaşılan büyük su kemeri yamaca yaslanmış durumdadır. Çok gözlü olan bu kemerin bugün büyük bölümü yıkılmıştır.

Dar uzun bir merdivenle manastırın ana girişine ulaşılmaktadır. Giriş kapısının yanında muhafız odaları bulunmaktadır. Buradan bir merdivenle iç avluya inilmektedir. Solda, manastırın esasını teşkil eden ve kilise haline getirilen mağaranın önünde çeşitli manastır binaları bulunmaktadır. Sağ tarafta kütüphane yer almaktadır. Yine sağda yamacın ön yüzünü kaplayan büyük balkonlu bölüm keşiş odaları ve misafir odaları olarak kullanılmıştır ve 1860 yılına tarihlenmektedir. Avlunun etrafındaki binalarda odalardaki dolapları, hücreleri, ocakları ile Türk sanatının etkileri de görülmektedir.

Manastırın ana ünitesini meydana getiren kaya kilisesinin ve ona bitişik şapelin iç ve dış duvarları fresklerle donatılmıştır. Kaya kilisesinin içinde avluya bakan duvarda III. Alexios dönemine ait fresklerin varlığı tespit edilmiştir. Şapeldeki freskler ise 18'inci yüzyılın başlarına tarihlenmektedir ve üç ayrı devirde yapılan üç tabaka görülmektedir. En alt tabakanın freskleri daha üstün niteliktedir.


Sümela Manastırı’nda yer yer sökülerek alınmış olan ve oldukça harap bir görünüm taşıyan fresklerde işlenen başlıca konular İncil’den alınmış sahneler, Hz. İsa ve Meryem Ana’nın hayatı ile ilgili tasvirlerdir.

Günaydınlar Kitap Kurtları

Kimler neler okuyor bakalım
Ben Son Ada'ya başladım


Jawlensky
kk birinci noteri
Life light
Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
UcanSupurge
Bonus
Kukrim
K Kitapkontesi
Oriana
Natsume
Limonsuzzcay
nemesis
dayler dayler
Keira-
mimesis
sudem34
Nikinik
Alp_BuRc
Camelia
ummhnisa
X xnobodyx
A Arrietty_
Aspasiaa
Mrsay
L LADY VEGA
HAbibte
fesang
Boncobo
Disipline Girmis BirKadin
Homer Simpson
Gelincik78
berresuu
yet07
A Atalanteda
M Mavi Menekse
Etkili Eleman
bir civciv annesi
Orangegreysky
La Vie
Ciela
Regina George

 
Günaydın

Küçük Muazzam Şeyler'deyim ben hala.
 
Günaydın
İnsan Ne İle Yaşar okuyorum
 
Gunaydin❤❤
Imam gazali nin abidler yolu kitabina devam ediyorum,bu kitabi ay sonuna kadar okumaya devam edicem
Bir de kirpinin zarafeti kitabini okuyorum,az bi sayfam kaldi bugun bitirmek istiyorum
 
Günaydın herkese
Ben Algernon ‘a Çiçekler ‘i okuyorum .
 
Günaydın

Goriot Baba’yı okuyorum
 
Günaydın Kara Kitap okuyorum
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…