Eki Görüntüle 3120814 Dönem dönem -bibliyoterapinin ne anlama geldiğini bilmeden- üzüntülerimi hafifletmeye ihtiyaç duyduğumda, kendimi toparlayana kadar her şeyden uzaklaşarak bir süre yalnızca kitap okurdum. Kitaplığımın en yaşlı üyelerinden biri olacak bu kitabı da o dönemlerin birinde 2008 yılında bir sahaftan satın alıp beklentisizce okumaya başlamıştım. Bitişi hayatımı uzun süre etkisi altına alacak, güzel gibi görünüp kötü biten bir dizi olayın başlangıcına denk geldiği için içeriğini çok beğenmeme rağmen bende korkuyla endişe arasında bir his bırakmış ama yine de en sevdiğim romanlar arasında da yerini almıştı.
Uzun zamandır roman okuyamadığımdan ve yeni bir kapanma dönemine ihtiyaç duymamdan ötürü bir başlangıç kitabı aradığımda gözüm hep bu kitaba ilişiyor ama güzel başlayıp kötü sonlanacak yeni bir şeyler yaşarım korkusuyla da kendisini bir türlü elime alamıyordum. Hani bazı kitaplarla ilgili kehanetler vardır "Binbir Gece Masalları'nın tamamını okuyan ölür," gibi. Şimdi kendi kendime oluşturduğum bu kehaneti yıkmak üzere ve ilk okumamın üzerinden neredeyse 14 yıl geçmişken bana neler hissettireceğini de merak ederek Kulüp'teki ilk okuma için (çünkü meğer benim okuduğum ve buraya işlediğim 3 kitap ocak dışıymış) kendisini seçtim. Heves ettim uzun cümleler kurmak istedim, oysa ben de artık kısa cümleler kuruyordum.
Her neyse herkese verimli ve sağlıklı bir hafta dilerim