Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim, ırkçılık değildi niyetim. Kitap aşağılayıcı aslında, o ifadeleri tırnak içinde kullanmam belki daha uygun düşerdi.Aramıza hoşgeldiniz
Bir milletten söz ederken zenci menci şekilinde aşağılayıcı tanimlarla degil de siyahi diye belirtsek ne guzel olur.
Ya ne zarifsiniz. Hoş buldum :)bir gun mutlaka ben atlamışım sizi ya çok pardon, hoş geldiniz
Çok şükür evde taburcu oldu
Eki Görüntüle 3120839
Eki Görüntüle 3120840
Eki Görüntüle 3120841
Eki Görüntüle 3120842
Eki Görüntüle 3120843
Aizanoi Antik Kenti - Kütahya
Aizanoi Antik Kenti Kütahya Çavdarhisar ilçe merkezinde, Kütahya’ya 50 kilometre uzaklıktadır. Penkalas (Kocaçay) Irmağı'nın yukarı kesiminde tanrıça Meter Steunene’nin kutsal mağarası civarında yaşayan Frigyalılar'ın öncüsü olarak antik kaynaklarda geçen Azan adlı mitoloji kahramanının, Su Perisi Erato ile efsanevi Kral Arkas'ın birleşmesinden Aizanoi şehrinin ortaya çıktığı düşünülmektedir.
Aizanoi kenti, antik Frigya'ya bağlı olarak yaşayan Aizanitis’lerin ana yerleşim merkeziydi. Kentin yüksek platosu üzerinde bulunan Zeus Tapınağı'nın çevresinde yapılan kazılarda, MÖ 3 bin yıllarına ait yerleşim izlerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Helenistik Dönem'de bu bölge değişimli olarak Bergama’ya ve Bithynia’ya bağlı iken MÖ 133’de Roma egemenliğine girmiştir. Roma imparatorluk döneminde tahıl ekimi, şarap ve yün üretimi sayesinde zenginleşmiş ve ünü bölge sınırlarını aşmış olan Aizanoi’de kesin kentleşme bulgularına ancak MÖ 1'nci yüzyıl sonlarına doğru rastlanmaktadır. Yine ilk sikkelerin bu dönemde basıldığı bilinmektedir.
Aizanoi antik kenti en parlak dönemini MS 2 yüzyılda yaşamış, büyük imar faaliyetleri görmüş ve bu dönemde birçok yapı inşa edilmiştir. Erken Bizans Dönemi'nde piskoposluk merkezi iken, 7'nci yüzyıldan itibaren bu önemini yitirmiştir. Tapınak düzlüğü Orta Çağ'da bir hisara dönüştürülmüştür. Selçuklular Dönemi'nde Çavdar Tatarları tarafından üs olarak kullanılmasından dolayı buraya Çavdarhisar adı verilmiştir.
Aizanoi 1824 yılında Avrupalı gezginlerce yeniden keşfedilmiş,1830-1840’lı yıllarda incelenmiş ve tanımlanmıştır. 1926 yılında M. Schede ve D. Krencker başkanlığında Alman Arkeoloji Enstitüsü'nce ilk kazılar yapılmıştır. 1970 yılından bu yana her yıl düzenli olarak kazı çalışmaları devam etmektedir.
Kalıntılar arasında Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, 15 bin kişi kapasiteli tiyatro ve tiyatroya bitişik nizamda yapılmış 13 bin 500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, gymnasium, Meter Steunene kutsal alanı, nekropoller, antik bir bent, suyolları, kapı yapıları bulunmaktadır. Aizanoi antik kenti Efes, Bergama, Side gibi kentlerle çağdaştır.
Zeus Tapınağı
Irmağın batı kıyısına 200 metre uzaklıkta etrafı sütunlu galerilerle çevrili 130,5x112 metre boyutlarındaki alanın ortasında, bir podyum üzerine kuruludur.
8x15 ölçülerinde 120 adet İon ve 4 adet Korint üslubunda sütunlarla dipteras planlı olarak inşa edilmiştir. Frig Tanrıçası Meter Steunene'ye adanmış olan yer altı cellasına inen ve çatıya ulaşan bir merdiveni bulunmaktadır. Anadolu'daki en iyi korunagelmiş İon düzenindeki tapınaklardan biri olan yapının bezemelerinden özellikle akroterleri ilgi çekicidir. Batı alınlığında orta akroter akant dalları ve yaprakları arasında Tanrıça Kybele'nin büstüyle bezenmiştir. Doğu alınlık akroterindeyse Zeus büstü bulunmaktadır. Dört sütunlu avlusu ve agorasıyla M.S. 117-138 yılları arasında yapılmış tapınağın ön galeri duvarlarında; İmparotor Hadrian'i ve Aizanoi için önemli hizmetler görmüş Apuleius'u öven yazıtlar yer almaktadır.
Yeni bir haftadan herkese günaydınlar
Güzel haberler alacağınız bir hafta olsun
@Tosun Pasa
@kk birinci noteri
@Life light
@Eleadora
Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
@UcanSupurge
Bonus
Kukrim
@Kitapkontesi
@Oriana
@Natsume
@Limonsuzzcay
@-nemesis-
@dayler dayler
@Keira-
@mimesis
@sudem34
@Nikinik
@_BuRc_
@Amanita
@Arrietty_
@Aspasiaa
Camelia
@Mrsay
@LADY VEGA
@HAbibte
fesang
@Boncoboorkodos
Disipline Girmis BirKadin
@M e r i d a
@Gelincik78
@berresuu
yet07
@Atalanteda
@mmelisaa
@Mavi Menekse
@Rowlet
@Etkisiz Eleman
@bir civciv annesi
@Orangegreysky
@La Vie
@Ciela
@Gallagher
bir gun mutlaka
HoşgeldinizTeşekkür ederim, ırkçılık değildi niyetim. Kitap aşağılayıcı aslında, o ifadeleri tırnak içinde kullanmam belki daha uygun düşerdi.
Ya ne zarifsiniz. Hoş buldum :)
şok edecek okumam yok canım hepi topu 2 kitapcık.yet07 kardeşim hiç bildirimin yok hayır olsun inşallah birden yazıp şok mu edeceksin?
İnme loadining.....
Maşallah hepsi kalın tabi dimişok edecek okumam yok canım hepi topu 2 kitapcık.
Gayretle 3. kitabımı bitirmeye çalışıyorum onu söylemeden geçmeyeyim
Kitap güzel gidiyordu aslında adı üstünde masal tabi olağan dışı şeyler var lakin şu anda bir daha elime almak istemiyorum
Sağ olun, hoş buldum.Hoşgeldiniz
Ben de ilk kez iletişim yayınlarından okuyorum, çevirisi gayet güzelİletişim yayınlarından hiç okumadım klasikleri. Çevirileri nasıl?
Maşallah hepsi kalın tabi dimi
Ağustos ayı okuduklarım
1- Rezonans Kanunu/ Pierre Franckh 206sy
2- Monte Cristo Kontu 2.cilt 776 sy
3- Evrenden Torpilim Var / Aykut Oğut 318sy
Ben de hevesle almıştım, hatta sordum da okuyan var mı diye desene beni iyi şeyler beklemiyorKitap güzel gidiyordu aslında adı üstünde masal tabi olağan dışı şeyler var lakin şu anda bir daha elime almak istemiyorum
Erkenci miyiz sankiSelamlar:)
Teşekkürler bu kadar sevildiğimi bilmiyordum calcimBence sen imkansızların kadınısın devam edip bitirmelisin
Ben beğendim merakla okuyordum hatta nasıl o kadar çabuk ilerlediğimi anlayamadımBen de hevesle almıştım, hatta sordum da okuyan var mı diye desene beni iyi şeyler beklemiyor