Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese iyi akşamlar 🥰

Istanbul istanbul

4 farkli kişilikteki tutsağın ideolojilerinden dolayı istanbulun yeralti zindanlarinda 2 m²lik hücrede gecen 10 gününün anlatıldığı güzel ve etkileyici bir kitap. Yazar anlatıcılari cok iyi konuşturmuş okura da okuyucu degilde olaylara bizzat sahitmiş gibi hissetirmeyi başarmış.
Kitabın en güzel yönü 4 farklı bakış açısıyla anlatılması, bilgi birikimi, Kültür seviyesi, hayat tecrübesi farklı 4 kişi

Ben İstanbul İstanbul'u çok severek okuduğumu daha önce söylemiştim. Benim için edebi anlamda doyurucu bir kitaptı. Yazarın dilini, üslubunu çok sevdim.
"Aslında uzun hikaye ama ben kısa anlatacağım."
Bilhassa benim gibi doğuda yaşayanların İstanbul özlemi var. Küheylan dayıyının anlatımıyla o hissiyatı derinden yaşadım. Yaşadıklarına rağmen hala İstanbul'a aşık

Küheylan dayının sırf İstanbul'u görmek için işlemediği suçu üzerine alması etkiledi beni. Diğerleri ümitsizliğe kapıldığında o yer altı zindanı öyle bir anlatıyor ki sanarsın saraydasın.
Hayal ürünü sigara sarmaları, kahve içmeleri o kadar gerçekçiydi ki

Kitabın en güzel yönü 4 farklı bakış açısıyla anlatılması, bilgi birikimi, Kültür seviyesi, hayat tecrübesi farklı 4 kişi
Kesinlikle herbirinin farkli bir dunyasi farkli bir bakisı açısı var. Buluştukları ortak nokta ideolojileri ugrunda cektikleri acılar

Kesinlikle herbirinin farkli bir dunyasi farkli bir bakisı açısı var. Buluştukları ortak nokta ideolojileri ugrunda cektikleri acılar
Aslında ideoloji kısmı çok açık değildi. 80 olaylarından bahsediliyor sanırım. Berber ve küheylan dayının alakası yoktu sanırım

Kitapta vay be dedigim kisimlar ise mahkumların hayalleri . 2 m²lik karanlik hücrede yasamayi birakin nefes almak bile zor iken onlar yaşama tutunup hayaller kuruyorlardi . Hayalî olarak keyif sigarasi yakıyor, cesit cesit luks mezeler eşliğinde guzel bir sofrada istanbulu seyrediyormus gibi davranıyorlardi. Bu kisim ayri etkiliyordu beni.

İstanbul İstanbul bana bir kitaptan beklediğim her şeyi verdi. Edebi hazzı doruktaydı.
Farklı ağızlarda anlatımı en çok ilgimi çeken kısım.

Zindandadaki yaşantı beni çok etkiledi, kahramanın İstanbul olması büyük etken tabi.
Yukarıda akan yaşam, kaos.
Yeraltı dünyasında göremediklerimiz veya göz ardı ettiklerimiz.

Ben yazarın bir ideolojiyi empoze etmeye çok uygun bir kitapta gözüne sokmadan, uzun uzun siyasi konuşmalara girmeden konuyu aktarmasıni da çok beğendim

Bilmeceler hakkında ne düşünüyorsunuz
Sana sormuştum 😌 biraz mide bulandırıcı
Eleadora Eleadora

IMG-20220622-WA0024.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X