Bir de şöyle bir durum var. Mesela giyim mağazalarına dahi başvursanız ilanlar en az lise mezunu der, ancak başvuranlar arasında eğitim seviyesi daha yüksek olanları seçerler. Yüzlerce kişi başvuruyor, sizi onların önüne taşıyacak bir şey lazım. İlanda en az lise mezunu diyor diye bu sizi işe alacakları anlamına gelmez. İngilizce anadil seviyesinde, yanında yine Almanca ya da Rusça gibi bir dil anadil seviyesinde olacak ki yanında orta seviye Arapça vs ile normal standartlarına ulaşıyorsunuz. Bütün bu üç dil öne bile çıkarmaz sizi.
Ben üniversite 2’deyken hostes alımları için eğitim açmışlardı üniversitemde. 2. sınıf ve üzeri başvurabiliyordu, iki bölümü de bitiren THY’de işe başlıyordu. Onda bile 2’si anadil düzeyinde, 3 yabancı dil dediler. Ben sırf bu yüzden başvuramadım. Çalışma şartları zor, aile kurmak, çocuk sahibi olmak zor bu meslekte. Maaşı da bir o kadar yüksek, çok cazip o yüzden. Bir de dünyayı geziyorsunuz çalışırken. Avrupa’ya bir uçuşunuz var 3-5 gün orada kalıyorsunuz otel masrafınız ödeniyor vs bu açılardan da çok cazip ama işe girme zorluğu da aynı oranda yüksek.
Üzgünüm ama orta düzey İngilizce ve lise seviyesinde eğitim yeterli olmaz, daha gerçekçi mesleklere yönelmenizi öneririm. Biraz üniversite sınavına hazırlanıp mesela İngilizce öğretmenliğini deneyebilirsiniz. Ben 6 yıl önce bu bölümü seçtiğimde de atamaları kolay ve çoktu şimdi de öyle. Büyük bir ihtimalle siz bitirene kadar da öyle olur. Kpss’de 65-70 arası bir puan yetiyor. 5 bin de maaşı var ek ders, nöbet vs ile. Haftada 4 gün çalışanı çok, genelde günde 4-7 saat derse giriliyor. Gerçekten öneririm.