Konu sahibi,
Çok gençsiniz henüz. Önünüzde güzel yıllar var . Bu yıllarda ingilizce de ispanyolca da istediğini de ogrenirsin. Azmedersen liseyi de uygun üniversiteyi de bitirirsin . Kıyamadım paylaşmak istedim bu mesleğe gönül vermiş, gençliği 40 bin feet basincin arasina sıkışmış bir kadin olarak, daha dun forumdan bir arkadas sormuştu.. onunla paylaştığım bilgileri paylaşmak istedim . Popüler ve birazda havali görünen bir meslek olduğu için içini dışını biraz aktarmak isterim.
Öncelikle sağlıklı olmalısın. Sağlık kontrollerinin tamamını her anlamda geçip uçabilir raporum olmalı. Rahatsizliginiz varsa sirket kendisi doktor randevunuzu aliyor. Disardan dr dahi gidemezsiniz. Elbette vucut olculeri boy kilo. Dovme olmamali. Yara izi olmamali . Ve devamlı eğitimleri var 1 puanla kalanları gördüm. Elbette en onemlisi egitim, yabancı dil diller. Ben yurtdışında öğrenebilmiştim daha doğrusu okullarda ve kursta öğrendiğimi pratiğe dokebilmis bu hale getirebilmiştim. Bunu kendin için yap . Evet meslekler icin sart olabilir ama egitim yabanci dil ogrendiklerin herzaman her alanda senin icin arti olacak..
Artı zor bi meslek evet. Vücut saatin asla yok .devamlı şişiyorsun. Gece çalışıyorsun. Gece 1 e alarm kuruyor uyumadan kalkip yuklenip valizleri topuklulari gidiyorsun evini birakip. calistigin iş seni fiziki olarak yoruyor indir kaldır ayaktasın iscisin agir bildigin ucaktaki hersey cok agir fiziki anlamda prenseslik yok . Insanlarla uğraşmaken en zoru. Insanlari memnun etmek nekadar zor diye agliyorsun bazen. Bazen sebepsiz ucustan gelince konusmadan duruyorum 2 3 saat ? Tahammul sinirlari asiyor. bazen gunde 1000 kisi. . Ekmek parası diyip sustugun tonla afra tafra . Ve hep ama hep yapmak zorunda olduğum şey, gülümsemek gülümsemek gülümsemek..
Sakin bir yapıya sahip olmalısın. Acil durumlarda soğuk kanli olmak zorundasin
Herseferinde farklı insanlarlasın uctugun kisileri ilk kez goruyorsun insanlarla iletisimin iyi olmak zorunda idare edici bi yapın olmalı ,takım işini sevmeli yapabilmelisin. ast üst ilişkisi esas bunları ego ile hareket etmeyip tolere edebilmelisin. Askeri bi düzen var içimizde. Saygılı olmalı her hareketine dikkat etmelisin.
Aman ne güzel geziyorsun .. O öyle değil yalnız. Dünyanın bi ucundasin artık 40. Kez gitmişsin. O otel odası sana işkence givi gelebilir. Duvarlar üzerine gelebilir, tek istedigin evinde olmak sevdiklerinle olmaktir. Hep sabir işi . Yol uzun bazen 10 saat bazen 12 . Bazenn 17 18 saat degil telefonunu eline almak sevdiklerinden haber alman imkansiz. Saatler bambaşka. Ailen kahvalti ederken sen dunyanin baska ucunda uyumak zorundasindir. Yılbaşında havadaydım eşim beni bekliyordu bayramlar fln hikaye kuzenimin kinasina nisanına gidemedim düğününe zar zor . Özel günlerin olmaz kendi duzenin olacak kendi ıçinde. Insanlar cok konusur cok sorar cok onyargili olur. Cok dedikodun niyeyse ypilir anlamis degilim aman falanci kizida hostes hep amerikada. Ee yani ? Isinde ayrica bi kader birliği var zaten kelle koltukta bi iş. Onca kisinin cani sana emanetken bi cok şeyi aynı anda düşünüp yapman gerekiyor. Psikolojik olarak yoruluyosun. Artık bi günde 1000 kişi görüyorsun herşeyi unutmaya başlıyorsun. B12 im bitti artık :) acil durum icin ogrendigin seyleri kafanda tekrarlamaktan beynin yanar yetisemezsin :) hep sağlığa ekstra özen göstermelisin. Disardaki hiç bi insana da ayak uyduramıyorsun normal insanlar :) yani 8 5 çalışanlarla görüşmek çok zor. Sozun ozu, Sevmeden asla yapılmayacak bi iş. Tek çare, gönül vermelisin. Uçağa geldiğinde evinde gibi hissedemeyeceksen olmuyor. Havaciliga gonul vermek sart. para için yapılması zor hemde çok zor. Yolun uzun, secim yaparsin denersin benim inancim su ekmek yiyecegi kismet neredeyse insan oradan para kazanıyor. Başarılar ve sevgiler diliyorum..