Hostes olabilir miyim problem yaratır mı?

20 Yaşındasın yani hayatının başındasın, neden açık lise tercih ettin bilmiyorum ama eğer hayatta iyi yerlere gelmek istiyorsan ve ekstra büyük yeteneklerin yoksa eğitim olmadan olmaz. Bir an önce açık liseyi bitir ve muhakkak üniversite oku, hem alacağın eğitim çok önemli hem de günümüzde lise mezunu mu kaldı ? en basit meslekte bile artık üniversite mezunu olma şartını arıyorlar. Hem üniversite de dil eğitimi de alabilir kendini geliştirebilirsin. Başarılı olmak istiyorsan emek vermelisin.

Hiç demiyor ki liseyi bitirip üniversite okuyayım mesela işletme filan çünkü kafa basmıyor çağımızın yeni hastalığı oyuncu olmak o olmuyorsa hostes :) ama şimdi böylesi makbul boşu boşuna okuduk biz bence

Bize dizi bile çekerler ahretlik, yapımcılar kapımızı aşındırır ama biz seçiciyiz Türkan Şoray kanunlarımız var der her senaryoya evet demeyiz :KK70:

Doğrudur, yurtdışında da işler böyle yürümüyor mu zaten? Bugün dinlediğimiz yabancı popçuların bir kısmı önce YouTube'da köpürtüldü sonra biraz sansasyonel haberler biraz konser anlaşmaları derken şimdi dünya listelerinde isimleri dönüyor, tutuyor dediğiniz gibi ama müzik piyasasında da oyunculuk sektöründe de eğer diğerleriyle rekabet edecek bir artınız yoksa ömrünüz 10 yılı geçmez, yeni oyuncuları pek bilmiyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama gençlik yıllarımdan örnek vermem gerekirse 90'larda şarkıcılar arasında grup furyası vardı, bugün kaç tanesi hala sahnede ya da o dönem şarkıcılığa başlayanlardan kaç tanesi hala sahne alıyor? 90'larda onlarca şarkıcı türedi Türkiye'de ama sayalım dediğimizde en fazla 3 kişi gelir aklımıza onlarda hala devam etmeyi başarabildiği için, Tarkan, Kenan Doğulu, 3. aklıma gelemedi bile, keza oyuncularda öyle oyunculuğuyla 40-50 yıl bu sektörde var olmayı başarabilenler müstesna, 90'lı yılları yine örnek verecek olursam Nurgül Yeşilçay ve Ozan Güven gibi isimler dışında bugüne oyuncu olarak devam edebilen kimse kalmadı gibi.

Zira seyirci ve dinleyicinin beğenileri de değişiyor, çabuk tüketen bir sektör maalesef, Çağatay Ulusoy örneğinizden yola çıkarsam bugün genç kızların hayranlığının kaldığını sanmıyorum çünkü artık rekabet etmesi gereken daha çok beğenilen, ondan daha genç yeni erkek oyuncular var, zaten bu sektörlerin hedef kitlesi gençler, 14-25 yaş arası seyirci ve dinleyiciyi baz alıyorlar bence, ünlü yaptığınız genç jön daha sonraki seyirci jenerasyonunun ilgisini çekmemeye başlıyor, dizileri tutmuyor klipleri ilgi görmüyor, sonrası o popülerleştirilen kişi için acı sonuçlanıyor, bir zamanlar çok ünlüyken unutulmanın ağırlığını kaldıramıyorlar.

Jönümüz kim olcak ben corc koloniyi istiyom :olamaz::KK53::olamaz: şartlar ağır olacak kabul ederlerse

Ingilizce seviyeniz nedir?
Emirates'e kabul edilmek sandığınız kadar kolay değil.
Ben Ingiliz Dili Ve Edebiyatı okudum. Haliyle İngilizceyi ana dilim gibi biliyorum. Almanca da ana dilim. Ben bile kendime bu kadar güvenmiyorum 😁
Bu arada üniversiteden arkadaşlarımsan basvuranlar var hem Emirates'e hem Qatar'a fakat kabul edilmediler.
ingilizce ve almanca ana dil gibi ,tebrik ederim 👏👏👏

ingilizce ve almanca ana dil gibi ,tebrik ederim 👏👏👏
Cok tesekkur ederim. Almanya'da dogdum cocuklugum orada gecti o sebeple ana dilim.
Universitede de İngilizce okudum. Ana dili İngilizce olan hocalarimiz vardi. Turk hocalarimizin derslerinde de Türkçe konusmamiz kesinlikle yasakti. O yuzden akici sekilde konusarak mezun olduk sagolsunlar.

Sunu da soylemeden gecemeyecegim. Konu sahibi hanim kızımız her ne kadar 6 ay kursla İngilizce öğrendiğini iddia etse de ben Universitede 4 yil boyunca ikinci dil olarak İtalyanca eğitimi aldım. Hocamiz da İtalyandi. 6 ayda orta seviye İngilizce öğreniliyorsa demek ki ben 4 senede yuksek seviyede İtalyanca öğrenmişim. Ancak bu dili biliyorum diye bile saymiyorum. O sebeple konu sahibinin yuksek egosunu ve tavan yapan ozguvenini biraz bos buldum.

Kesinlikle katılıyorum size. Üniversite mezunu olmak değil mesele. O havayı solmuş olmak o ortamda bulunmuş olmak çok iyidi.
Dışardan üni okmuş biri de üni diploması alıyor, ama önemli olan diploma değildir. Üniversite yılları bence en güzel yıllarımdı. Ozamanlar çok kiymetini bilemiyordum biran önce mezun olsam diye düşünüyordum ama şuan geriye bakınca kesinlikle eğitim hayatımın en iyi yıllarıydı. Bazen tekrar bir bölüm okusam diyorum, ama örgün tabiki. Açıktan okumak bana göre değil. Ama o eski zamanlar gibi olmaz artık diye vazgeçiyorum. Ozaman dert yok, tasa yok. Ders sonrası nereye gidelim, napalım laylay lom hayat vardı. Şimdi çoluk çocuk, iş güç arasında birde okula git gel gözümde büyüyor. Eskilerin deyimiyle herşey zamanında güzel.
33 yaşındayım 2 evladim var ama inanır misiniz hala gözüm kampüslerde bazen rüyamda görürüm ünv gittiğimi kesinlikle o ortamda olmak cok farklidir ben şimdi uzaktan eğitimle okuyorum ama içimde çok kaldı hala içim gidiyor üniversite kampüs görünce.
Arkadaş biraz hayal aleminde geziyor ama gerçeğe çarpınca anlar hayal kurmak tabi ki guzel ama biraz da mantık olmalı bu şart bak burda bilen insanlar diyor ki mümkün degil bu ingilizce ile giremezsin geliştiririm diyor o san denesin bakalim ne denir ki

Cok tesekkur ederim. Almanya'da dogdum cocuklugum orada gecti o sebeple ana dilim.
Universitede de İngilizce okudum. Ana dili İngilizce olan hocalarimiz vardi. Turk hocalarimizin derslerinde de Türkçe konusmamiz kesinlikle yasakti. O yuzden akici sekilde konusarak mezun olduk sagolsunlar.

Sunu da soylemeden gecemeyecegim. Konu sahibi hanim kızımız her ne kadar 6 ay kursla İngilizce öğrendiğini iddia etse de ben Universitede 4 yil boyunca ikinci dil olarak İtalyanca eğitimi aldım. Hocamiz da İtalyandi. 6 ayda orta seviye İngilizce öğreniliyorsa demek ki ben 4 senede yuksek seviyede İtalyanca öğrenmişim. Ancak bu dili biliyorum diye bile saymiyorum. O sebeple konu sahibinin yuksek egosunu ve tavan yapan ozguvenini biraz bos buldum.

Helal olsun,kocaman maşallah!:KK60:
Çok tatlısın biliyorsun di mi? :KK24:
Çok seviyorum seni ben! :KK36:

Fazla hayalvari düşünüyorsunuz.
Hosteslik için sadece İngilizce yetmiyor.
İngilizce öğrenilerek öğrendim, bitti denilecek bir dil değil.
Sevgilim 8 yılını Amerikada geçirmiş, buna rağmen takıldığı yerler olabiliyor. Yani demem o ki, bu kadar basit değil bu işler. Geometri öğretmenimin kızı hostes ancak öyle anlattığınız kadar basit bir şekilde girmedi hava yolları şirketine. Burada yazdığınız gibi olsa ülkenin yarısı hostes olmuştu. Ayrıca anlamadığım, neden üniversite okumayı düşünmüyorsunuz? Açık liseyle çok bir yere gelebileceğinizi düşünmüyorum yani, kusura bakmayın ama böyle. Üniversite düşünün, hatta önlisans değil lisans, yüksek lisans falan. Sorduklarında gösterebileceğiniz kapı gibi üniversite diplomanız olsun.

Tabi ki 6 ayda İngilizce öğrenmemiştir. Maksimum işte simple present tense. :) Baksanıza YDS çalışır gibi kelime ezberleyerek öğrenebileceğini sanıyor. Yani hevesini kırmayın falan denmiş de bu heves değil ki bu hayallerde yaşamak. Ben şimdi size desem ki atıyorum X kişiden oyunculuk dersleri alıyorum 1 sene sonra Hollywood filmlerinde oynamaya başlarım çünkü yüzüm çok güzel; başarılar canım yolun açık olsun mu dersiniz yoksa ne Hollywood'u uçma allasen yere çakılırsın mı?

Siz geçende oyunculuk icin konu acmistiniz sanirim tercihleriniz baya zor ama hostes olmak icin cok iyi dil bilmeniz gerekiyor .o kadar kolay olmuyor diye biliyorum eskiden bunun okullari mi kurslari mi ne vardi ben liseye giderken mezun olan birkaç kisi gitmişti onlar var mi hala acaba, bence neyi tam istiyorsaniz ona yönelin oyunculuk olmazsa hosteslik hosteslik olmazsa ne istiyorsunuz. Birde cok basite indirgiyorsunuz mesela oyunculuk konunda da verilen rolun azlığıni diyordunuz ve hemen ekran önünde olmayi istiyordunuz bence zamanla olur. Şuanda da yabancı dil konusu cok iyi bilmeniz lazim kurs aldim diyosunuz . Ben avusturyada okudum bir süre ve 7 senedir türkiyedeyim almancayi unuttum sayilir yani tabiki yüzde yüz unutmadım ama kelimeler eksik cümle yapılarını filan konusamam ama okuduğumu az cok anlayabilirim.

Tabii ki de 6 ayda bir dil öğrenilmez. Dil okumuş bir insan bana kalırsa "ben bu dili her şeyiyle biliyorum" demiyor zaten. Dilin ne kadar geniş olduğunu, ne kadar zorlu bir süreç olduğunu bizzat biliyor çünkü. Ancak buradaki başarılı üyeler gibi donanımını yıllarca geliştirirse diyebilir. İngiliz dili okuyan biri olarak İngilizce'yi her şeyiyle biliyorum diyemem hiçbir zaman.(Tabii bu benimle de alakalı.)
Keza lisede bir hocamız da bu cümlenin aynısını kurmuştu. "Evet konuşuyorum, yazıyorum ama dil çok geniştir. Bilmediğiniz bir şey çıkarsa dil bilginizi sorgularsınız." demişti.

Ben de lise ve üniversitede ikinci dil olarak Almanca gördüm. Alman şirketleri beni alır mı dersiniz? :KK45:

Kabul edildin diyelim yinede ing ana dilin gb bilmen gerekiyor mulakatlardan ancak bu sekilde gecebilirsin yuzme vs biliyor musun iyi derecede bilmiyorsan bunlari da ogrenmen gerek

Thy icin konusuyorum seciliyorsun secilmek yetmiyor mulakatlara giriyorsun bir cok dalda bunlari da gecmelisin 10 sene once oyleydi smdi de aynidir herhalde

Ing en kolay grammerden ogrenirsn egitimde alsan icinde bulunup konusman gerek oyle bir adim atacaksan uzulmemek icin herseyini tamamlamalisin sdc dil yetmiyor

Zaten mankende aranan en büyük özellik yüz güzelliği değil vücut güzelliğidir. Kendinizi bir manken ile kıyaslarsanız siz zararlı çıkarsınız çünkü boyunuz mankenlik için yeterli değilmiş.
Ayrıca şahsi fikrim; oyunculuk için yüz göz güzelliği değil, oyunculuk bilgisi önemli. Yoksa nice güzel kadınlar, sadece partnerine bön bön bakarak oyunculuk yapabiliyor. TV, film sektörünü de en çok bu sebeple eleştiriyorum zaten. Güzel mi güzel, tamam oyuncu yapalım. Bu nasıl bir mantık?

Okuyarak 6 yılımı çürüttüm, kısmetse de 4 yılımı daha çürüteceğim. Siz oyuncu olursanız sizin kazandığınız paraları kazanamayacağım belki ama en azından öz güven ile kendini beğenmişliği ayırt edebileceğim. (Bu söylediğimi lütfen üniversite okumamış/okuyamamış insanlar üzerine alınmasın. Ben kendini geliştirmenin üniversiteye bağlı olduğunu düşünmüyorum. Kişisel bir yorumdur.)

Nasıl oyuncularımız, tiyatro sanatçılarımız varmış bence biraz araştırın. Ne büyük yeteneklerimiz var ama sizdeki kendini beğenmiş havası hiçbirinde yok. Ben bir örnekle başlayayım, araştırın biraz. "Haluk Bilginer."
O bazlama surat dedikleri kiz. Hande ercel miydi neydi? Asla oyunculuk yetenegi yok mesela. Neden surekli dizilerde karsimiza cikiyor anlayamiyorum 🤦‍♀️
Mesela Talat Bulut. Inanilmaz iyi bir oyuncu benim nezdimde. Ya da demet akbağ. Gercekten cok iyiler.
Yeni nesil oyuncularin cogunda is yok 🤦‍♀️

O bazlama surat dedikleri kiz. Hande ercel miydi neydi? Asla oyunculuk yetenegi yok mesela. Neden surekli dizilerde karsimiza cikiyor anlayamiyorum 🤦‍♀️
Mesela Talat Bulut. Inanilmaz iyi bir oyuncu benim nezdimde. Ya da demet akbağ. Gercekten cok iyiler.
Yeni nesil oyuncularin cogunda is yok 🤦‍♀️
Ben mulakatlara girdigimde kilomuza boyumuza vicudumuzdaki yaralara dovmelere bile bakilmisti belirli boy ve kilo altindakiler alinmadi vucudunda gorunen yerde yara izi dovme olanlar alinmadi smdiki hostesler oyle degil bakiyorum kizlara boy kilo fizik sarti aranmiyor sanirim neredeye altin oran bakacaklardi tv de de oyle demekki

Şunu ben yazacaktım o mesajımda ama linç yerim mazallah diye söylemedim. Ağzınıza sağlık valla. Bön bön bakmak tabirini onu düşünerek yazmıştım. :KK53:
Dogru soz valla yani. Bir de o can yaman denilen serseriyi de begenmiyorum 😂 yuruyen ego resmen. Evlerden irak 🤭🤭