Hacılaar, hacılar, bir gün de güzel haberlerle gelmek istiyorum ama bitmiyi (Allah beterinden saklasın) bizim hastalık işleri. Aytoş Pazar günü hastaneye yatacak. % 50 aort kapak darlığı vardı. Çok ilerlemiş. Derhal kalp kapağının değişmesi lazım dediler. Yaşlılara yeni yöntem, kasıktan girerek anjiyo yapar gibi kapak değiştiriyorlarmış. Sığır kalbinin zarındanmış. Aynı stent takar gibi. Tabii riskleri de var. Geç kalırsanız bu ameliyat da yapılamaz, kısa sürede kaybedersiniz hastayı dediler. Allah korusun. Hemen yarın yat dediler anneme geçen hafta. Şok olduk. Bari P.tesi falan olsun dedik. Anında yatışı aradılar. P.tesi sabah yatışa gelin dediler. Biz şu anda Türkiye'de kalp kapağı ameliyatlarında bir numarayız dediler. İçimize kurt düştü. Annemin öyle belirgin bir rahatsızlığı yok. Bunlar annemi yaşlı gördü de üzerinde iş mi öğrenecekler acaba dedik. Kalktık Yüksek İhtisas'a gittik. Dr. anneme bakınca, iyi görünüyor teyze dedi. Hayret EKO sonucu öyle görünmüyor, ama bir de burada çekelim EKO'suınu belki iyi çıkar dedi. Dedik ki, biz birden oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar gibi hissettik, belki bize öyle geldi, ama içimiz rahat etmedi, ondan,burada siz ne diyeceksiniz bakalım, ona göre karar verelim diye geldik dedim. Neyse, bakıldı ve hakikaten durum kötü. Önce anjiyo yapalım, kapalı damar var mı bir bakalım, sonra kalp kapağı değişmeli dedi. Atatürk Hastanesi, bu konuda en iyi olduklarını söylüyor, siz ne diyorsunuz bu hususta dedim. Orası öyle dedi. Koskoca Ülkenin iki en iyi kalp hastanesi var. Biri İst. Koşuyolu, biri Ankara Yüksek İhtisas. Ve Atatürk Hastanesi bunlardan iyi imiş kalp kapağı ameliyatlarında. Olacak iş değil. Neyse, tekrar Atatürk Hastanesi'ni aradık. Pazar günü gidecez yatışa bakalım. Dua edin anacığıma. Çok korkuyorum bir terslik olur, daha beter işler çıkar başımıza diye. Beyne pıhtı atabilirmiş vs. Bir takım riskler varmış. Allah korusun, elimle götürüp, kötü birşey ettirmekten korkuyorum. Allah'a emanet. Canı gönülden dua bekliyorum sizden.