• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Horozdan adak olurmu?

incir

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
1.524
270
688
Ankara
Arkadaşlar bundan bir iki ay önce, şu işim olursa horoz keseceğim demiştim. İşim çok şükür oldu. Horozu da keseceğim inşallah en kısa zamanda. Ama kafama takılan, horozdan adak olup olmayacağı. (Aslında horoz adağı hiç aklıma gelmezdi fakat her gün önünden geçtiğim bir mahalle var. Orada levhalarla yazmışlar. Adak horoz bulunur diye:37: Ordan esinlenmiştim.:1:) Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim..

Son düzenleme:
Bazı arkadaşlar olmayacağını söyledi kafam karıştı. :26: Malum koyunlar çok pahalı, memurum :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar bundan bir iki ay önce, şu işim olursa horoz keseceğim demiştim. İşim çok şükür oldu. Horozu da keseceğim inşallah en kısa zamanda. Ama kafama takılan, horozdan adak olup olmayacağı. (Aslında horoz adağı hiç aklıma gelmezdi fakat her gün önünden geçtiğim bir mahalle var. Orada levhalarla yazmışlar. Adak horoz bulunur diye:37: Ordan esinlenmiştim.:1:) Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim..

Olur cnm neden olmasın....Adak olurda kurban yerine geçmez derlerrr....:34:

adak Kurbanı vardır ve bu sadece deve büyükbaş ve küçük baş hayvanlardn olur bunun da kendi içinde şartları mevcuttur,

sizin ki adak kurbanı olmaz, çünkü horozdan kurban olmaz.. sadaka gibi olur sizin ki...

Ben küçükken büyüklerden hep şey duyardım şu işim olursa şeker dağıtıcam mahalleye :1::1: o aklıma geldi..Önemli olan senin söylediğini yerine getirmen.Sen niyetlenirken horoz diye geçirmişin önemli olan yerine getirmen...

"İki ayaklı adak olmaz" lafı kalmış aklımda benim de :1: annem söylerdi galiba.

Diyanet işlerine bir mail atıver ya da telefon ediver onlar ne diyecek acaba merak ettim :26::26:

bence olur çünkü sen şu işim olursa adak kesicem dememişsinki olsun horoz kesicem demişsin bende olsun kına yakıcam elime derim sonrada yakarım:)
tabi benim bilgilerim nekadar doğru bilmiorum bencede diyanete sor bizde öğrenelim..

sen eğer horoz keseceğim dedinse kesebilirsin ,ama sadece adak adadıysan olmaz galiba:26:

Yanlış hatrlamıyosam adak kurban kesilebilen hayvanlardan olur inek,koyun,deve gibi. Horozdan kurban olmadğına göre adak da olmaz diye hatrlyrm. (dipnot: zekerya beyaza göre tavktan kurban oluyodu di mi puhahaha :D )

Ancak ibadet olarak geçerli olan bir konuda adak adayabilirsin.
Mesela "şu işim olursa şu kadar oruç tutacağım/namaz kılacağım" diyebilirsin. Çünkü oruç, namaz ibadettir.
Aynı şekilde kurban kesmek de ibadettir. Dolayısıyla kurban olarak kesilebilen bir hayvanı adak adayabilirsin. İnek, koç, deve gibi.
Tavuk veya horoz kurban olarak kesilemediğinden, adak olarak da adanamaz.
Adadıysan da adağın boştur, kesmen gerekmez.

Kurban kesme imkanın olmadığı durumlarda, adaklarını namaz/oruç olarak adamanı öneriririm.

Ipektuncere katılıyorum...ama için rahat etsin istiyorsan kes.kurban keseceğim dememişssin üzerine basa basa horoz demişsin de kesecek olursan hayvanı sen kesmeyeceksin değilmi? Bayılır kalırsın valla

Back
X