Horlayan komşu

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
1.814
1.454
Kızlar merhaba çok tuhaf bir konu olacak fakat ciddi şekilde çözüm arayışı içindeyim. Son 1 aydır gece 2 sen sonra apartmanda bir horlama sesi yankılanıyor ama abartmıyorum birisi boğuluyor gibi. Eşim 2 yıl uyku apnesi hastaları ile çalıştığı için bu horlama tipinin uyku apnesi olduğunu ve bu kişinin yüksek ihtimal bu hastalığını bilmediğini düşündüğünü söyledi ancak eşim artık dayanamıyorum diyor ben pek fazla etkilenmiyorum ama eşim çok sorun ettiği için benim de uykum kaçmaya başladı herneyse bu tarz bir olay başına gelen var mı

Kızlar merhaba çok tuhaf bir konu olacak fakat ciddi şekilde çözüm arayışı içindeyim. Son 1 aydır gece 2 sen sonra apartmanda bir horlama sesi yankılanıyor ama abartmıyorum birisi boğuluyor gibi. Eşim 2 yıl uyku apnesi hastaları ile çalıştığı için bu horlama tipinin uyku apnesi olduğunu ve bu kişinin yüksek ihtimal bu hastalığını bilmediğini düşündüğünü söyledi ancak eşim artık dayanamıyorum diyor ben pek fazla etkilenmiyorum ama eşim çok sorun ettiği için benim de uykum kaçmaya başladı herneyse bu tarz bir olay başına gelen var mı
Valla yatın kalkın horlamaya dua edin..Ben gecenin köründe nelere maruz kalıyorum😳

Valla yatın kalkın horlamaya dua edin..Ben gecenin köründe nelere maruz kalıyorum😳
Nelere maruz kalıyorsunuz?

M matilda1 esinizle birlikte apartman kapisina duydugunuz horlamanin ciddi bir sağlık problemi oldugunu, tedavi görmesi gerektigini, bu tedaviyi nerede gorebilecegini (vb) anlatan bir yazi yazin. Baska ne yapabilirsiniz bilemiyorum

M matilda1 esinizle birlikte apartman kapisina duydugunuz horlamanin ciddi bir sağlık problemi oldugunu, tedavi görmesi gerektigini, bu tedaviyi nerede gorebilecegini (vb) anlatan bir yazi yazin. Baska ne yapabilirsiniz bilemiyorum
Malum şeylere tatlım yatak odaları tepemde afedersin hayvan gibi... Neyse.

Bizim üst kat komşunun oğluda aynı böyleydi kükrüyordu geceleri😀 ama bizi rahatsız etmiyordu ses hatta eşimle gülüp geri yatıyorduk. Hala arada komşuya gidince oğlunun horlamasından konuşup güleriz ilerde evleneceği kadına yazık falan derim 😀 bilmiyorum sonuçta elinde olan birşey değil bile isteye yapmoyor sonuçta ne yapabilirsinizki 🤷🏼‍♀️

M matilda1 inşallah kim horluyor öğrenirsiniz cunku gerçekten uyku apnesi ise horlama dışında anı nefes kaybı nedeni ile ölüme bile sebep olabiliyor. Annemde de var ordan çok net biliyorum, makine kullanmaya başlayınca inanılmaz rahatladı , uyku ve hayat kalitesi çok çok arttı

Ne münasebet ama? Neden bu kadar iletişim problemimiz var günümüzde ki? Gider komşunun kapısını çalar. Bir şey söyleyeceğim yanlış anlamayın diye izah eder. Böylece mesaj yerine daha doğru ulaşmış olur.

Sesten ziyade sağlık açısından söyleseniz biçözüm bulurlar o çok tehlikeli uykuda götürür adamı allah korusun uyku için süngerli kulaklıklar var onu kullanabilir eşin

M matilda1 inşallah kim horluyor öğrenirsiniz cunku gerçekten uyku apnesi ise horlama dışında anı nefes kaybı nedeni ile ölüme bile sebep olabiliyor. Annemde de var ordan çok net biliyorum, makine kullanmaya başlayınca inanılmaz rahatladı , uyku ve hayat kalitesi çok çok arttı
Ne makinesi bi arkadaşım soruyor😄

Benim babam apneli. Dillere destan horlar. Ama ben hiç duymam. Çünkü o ses benim hayatımda hep vardı. Benim için uyku sesi hatta. Şimdi eşim de horlar. Bazen çok horluyomuş. Hatta köy evinde kalırken kv senin sesinden uyuyamadık der ahşaptan kolay duyulduğu için. Böyle bir durum da olabilir. Gerçekten çok fazla horlama olduğunun farkında bile olmayabilirler. Lütfen uyarın.

Ne makinesi bi arkadaşım soruyor😄
CPAP solunum cihazı diye geçiyor.
Göğüs hastalıklarında uyku poliklikleri var , oraya başvurmak gerekiyor.
Annem öncelikle uyku polikliniginden randevu aldı, 1 gece makinaya bağlı şekilde yatisi yapıldı. Sonrasında tomografi, röntgen ve gerekli tetkikleri yaptılar. Verilen raporla Medikal firmalarından cihazı aldik. SGK cüzi bir miktarını karşılıyor ya da bazen 2. El cihazları stokta varsa ücretsiz kullanım için veriyorlarmış. (Biz almayı tercih ettik.) 40-45 gün cihazı kullanıyorsunuz ve medikalden sanıyorum rapor alınıyor sonrasında yine 1 gece yatis ve tahlil tetkikler yapılıyor. 6 ayda 1 de kontrole gidiyorsunuz.

Ne münasebet ama? Neden bu kadar iletişim problemimiz var günümüzde ki? Gider komşunun kapısını çalar. Bir şey söyleyeceğim yanlış anlamayın diye izah eder. Böylece mesaj yerine daha doğru ulaşmış olur.
Yani komsuluk, yakinlik varsa yuzyuze konusmak elbette daha mantikli ama horlayan kim o bile bilinmiyor diye anliyorum ben yazidan, tek tek kapi calip horlayani bulmaktansa not birakmak mantikli geldi bana.

Kulaklık kullanmaktan başka çareniz yok. Ama öyle düz sünger gibi olandan değil. Benim kullandığımın fotosunu bırakıyorum. Ben yurt dışındayım ama Türkiye'de var bunlarda ln. Amazondan almıştım anneme. Bundan başkası bana fayda etmedi. Her gece borozan gibi uyuyan Bi eşim var da 🙄
1000014050.jpg

Benim babamda var bu. Onunla kazara aynı evde bile kalmak istemiyorum o yüzden. Kükrüyor bildiğin. Nefesi kesiliyor falan. Bunun için ameliyat da oldu hem burnundan hem küçük dilinden. Hava makinesi ile de uyuyor. Hani teorik olarak yapılacak bir şey yok.
Komşusu rahatsız olabilir pekala, kızı olarak ben rahatsız oluyorum senede 2 3 kere bende kalıyor da onu da normal karşılarım.
Ama hasta açısından da yapacak bir şey olmayabilir. İşin o boyutu da var.

X