Ho'oponopono Yöntemi

Anladım gibi :) Anladım dersem tam doğru olmaz.
Ama örnek mantıklı geldi.
Teşekkür ederim bu arada.
:) Aslinda cok derinlemesine dusunme, sadece uygulamaya koyul.. nasil yapicam diye sorarsan yardimci olmaya calisirim.. ozelden yazabilirsin.. bende cok tecrubeli sayilmam, ama bu sayede bu sene cok istedigim iki seye kavustum :KK66: ..

:) Aslinda cok derinlemesine dusunme, sadece uygulamaya koyul.. nasil yapicam diye sorarsan yardimci olmaya calisirim.. ozelden yazabilirsin.. bende cok tecrubeli sayilmam, ama bu sayede bu sene cok istedigim iki seye kavustum :KK66: ..

çok teşekkür ederim :KK68:
adınıza sevindim herkesin çok istedikleri olsunn

Selamlar ben yaptığım olumlamayı yazayım en iyisi doğrumu yapıyorum siz söyleyin bana .Her sabah uyanır uyanmaz x kişinin beni aramasını engelleyen bendeki hatalı duygu ve düşünceler için özür dilerim lütfen beni affet sonra gün içinde sürekli seni seviyorum özür dilerim lütfen beni afet teşekkür ederim diyorum içimden ama sabah ve gece yatmadan önce bu olumlama cümlemi sesli söylüorum doğrumu yapıyorum acaba

cok değişik bir konu ilgimi cekti

ama tam anlamadim ozur diledigimiz kişi kendimiz miyiz kimi düşünüyorsak o mu

cok değişik bir konu ilgimi cekti

ama tam anlamadim ozur diledigimiz kişi kendimiz miyiz kimi düşünüyorsak o mu
özür dileğimiz yaratıcı diye biliyorum ben.
yani artık dini inancına göre neye inanıyorsan evren, ilahi güç neyse senin için o.

Kizlar ben bir haftadir deniyorum, herseyden once icimdeki cennetin kapilarini acti, (eskiden cakra acma yontemlerinden asikardim) ama bu rovasatasi oldu, artik herkesi seviyorum garip bir sekilde. Beni uzen insanlar adina uzuluyorum, ve en onemlisi olumlu seyleri kendime cekmeye basladim. Baslamama sebep olan bir mevzu vardi ve bu yontemle onla ilgili ilginc gelismeler oldu..

Arkadaslar yasadigimiz hersey bir ilizyon, yansima. Biz nasil hissediyorsak iyi yada kotu diye siniflandiriyoruz. Eger birseyi istiyorsak ve olmuyorsa icimizde bloke ettigimiz seyler var demektir. Yani olmasini istedigimiz seyler hakkinda korkularimiz olabilir. Bunu bulursak daha hizli yol kat ederiz diye dusunuyorum.
Ikinci onemli unsur ise ben bu ogretiyi yaparken o kisiyi yada olayida imajine ediyorum.. Ve bana gulumsedigini, aslinda hic dusundugum gibi biri olmadigini, bana cok deger verdigini ve hatta boyle dusundugum icin benimle sakalastigini amaa hep guldugunu dusunuyorum (ev sahibim :p).
Ucuncu en onemli faktor ise kendimizi iyilestirmek. Karsimiza devamli kavgaci birileri cikiyorsa ornegin kavgaci bir yapimiz oldugundandir. Yada aldatiliyorsunuz diyelim, buda genelde icinizdeki eziklikten oluyor, karsi taraf algiliyor ve yapiyor. Aslinda basimiza gelen hersey kendi eserimiz ve sekillendirmek kendi elimizde.

Devamli aglayan dert yanan insanlari sevmem mesela, aciz ve zavalli bulurum.. Hatta bu yuzden hep ayni seyleri yasamaya devam ediceginide bilirim ve uzak dururum..

Suan uykum var, kafami toparliyamiyorum, ama daha vurucu noktalari vardi bu ogretinin.. Aklima geldikce yazarim :)

Merhaba, öncelikle işe yaraması ne mutlu ben de çok hikaye duydum işe yaradığına hatta mucizevi olduğuna dair=) Siz günde kaç kez söylediniz ve içinizden mi dışınızdan mı merak ettim. Ne kadar zamanda sonuç aldınız?

Bende bu tekniği bugün uygulamaya başladım. Temizlik yaparken duştayken yemek yaparken aklıma geldiği an yapıyorum. Birde isteyen herkes cümlesini yazsın bizde sizin adınıza yapalım birlikten kuvvet doğar sizce Nasıl olur ?

Bir süre bende uyguladım aslında bişeyler de oldu gibi mesela iş yerinde odamda anlaşamağım birine yaptım ve odadan gitti :halay:ama nedense gerçekleşince ondan olmamıştır ya diyorum ve istikrarlı olamıyorum

Peki,sorun yaşadığınız kişiye onu affettiğinizi söylemek yani yüzleşme de diyebiliriz doğru mu?rahatlatır mı insanı ?ne dersiniz ?

X