Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

slm bende hollandadan zeynep haarlemde yasiyorum 3 senedir bu memleketteyim ama hala alisamadim

Merhaba Arkadaslar,
Ben 3 yildir hollandadayim, neler hissettigimi yazmayacagim cunku bircogumuz gurbetin ne demek oldugunu icinde yasayan insanlar.Bu siteyi tesaduf buldum , ve inaniyorum guzel arkadasliklar kurabilcem burda.
sevgilerle Gul..

slm hollanda gulu.3yildir buradaymisin,hollandacan iyimi?ben okula gidiyorum 4aydir ama cok az sey ogernebildim.zamanla olcak ama bu 3yil senin guzel konusmani sagladimi
?

bu arada lente sana cok tesekkur ederim bilgini paylastigin icin.okudum ama tesekkurum gec oldu.sagol!

slm serenacim ama inan alismak okadar kolay olmuyo maalesef.butun ailem turkiyede ve burda kafa dengi arkadas bulamadim.imarim bu sitede bulucam.haarlemde yasayanlar varsa yazsinlar lutfen.

slm serenacim ama inan alismak okadar kolay olmuyo maalesef.butun ailem turkiyede ve burda kafa dengi arkadas bulamadim.imarim bu sitede bulucam.haarlemde yasayanlar varsa yazsinlar lutfen.

seni o kadar iyi anliyorumki benimde butun ailem tr ama bende burada aile kurdum arkama degil onume bakiyorum cocuklarim var burada egitim aliyorlar burada kalacaklar bu demektirki bende burada kaliciyim boyle dusunursen alismasi kolay olur ben rotterdamda yasiyorum.:enbuyukkk:

Merhaba Saskia, malesef bende cok iyi konusamiyorum, kursa gittim faydasi oldu, en azindan dilin temelini ogrendim ama gelistirmek insanin kendisine kaliyor. ben pek pratik yapamiyorum, ortamim yok.Hollandaca kanal seyrediyorum az bucuk anliyorum cat pat konusuyorum ama bazen heyecanlandigim zaman hic NL konusamiyorum:))bol bol cumle kurmak lazim, gayret gosterirmak lazim, ben basaramiyorum insallah sen basarirsin.

Galiba ilk hollanda bulusmasini biz yaptik cok''da eglenceli zaman gecirdik sea_girl canim arkadasim benim kadar umarim sende keyif almisindir seni tanidigima inan cok mutluyum en kisa zamanda eslerimizide tanistiralim bir bakmisiz onlarda erkekler kulubu kurmus kocaman bir aile olmuslar tipki bizim gibi :) kk baska arkadaslarla tanismayida cok isteriz sea_girl canim bak bulusmamizida ilk ben duyurdum 1/0 ondeyim :) yarin nereye gidelim canim?:içelim:

Merhaba Serena,
ben yeni katildigim icin gecmisteki seyleri takip etmedim dogal olarak. hayirdir, kimlerle nerde bulustunuz canli canlimi yani ? hos olsa gerek oyleyse, hangi sehirlerden katildi arkadaslar?

cnm keyif almazmiyim hicc ben 9 aydir burda yasiyorum ve cok yalnizlik cektigim zamanlar oldu..gercekten simdiye kadar burda tanistigim en kafa dengi en cana yakin samimi arkadas canlisi bir kisisin ..seni tanimaktan cok cok keyif aldim arkadasligimiz hep daim olsun..:teselli:
eslerimizi de en kisa zamanda tanistirmaliyiz anlattigin kadariyla onlarda iyi anlasacaklar ortak noktalari cok ..
hollandada ki diger arkadaslar sizlerle de tanisalim dostluklar kuralim inananin pisman olmayacaksiniz:sm_cool: (reklamimizi da yaptim iki arada)

Merhaba Serena,
ben yeni katildigim icin gecmisteki seyleri takip etmedim dogal olarak. hayirdir, kimlerle nerde bulustunuz canli canlimi yani ? hos olsa gerek oyleyse, hangi sehirlerden katildi arkadaslar?

hollandagülü biz rotterdam da yasiyoruz kk sayesinde tanistik ve bulustuk ikimiz sadece..sen nerdesin buyur gel cnm havalar da güzellesti eve kapanmamak lazim:1yes2:

eveeeeeeeet simdi nasil bulustuk neler yaptik anlatmak lazim..tanisma söyle oldu..seranacim hollandalilar sayfasina rotterdamda yasayan yokmuuuu? diye bir cümle yazmis bende hemen atladim tabii..sonra msn lerimizi aldik ve oradan yazisip konusmaya basladik en sonunda da bulustuk
2 de bulustuk ilk önce güzel bir kafede oturup birer kahve ictik ordan serananin oturdugu mahalleye gittik zaten carsiya cok yakin hatta carsida..3 tane seker mi seker oglu var onlarla tanistirdi beni..sonra evlerine gittik birer kahvede orda ictik ve esiyle de tanistim ve enson carsida aldik solugu bizimkisi tam bir alisveris canavari ehh bende fena degilimdir..aksama dogru da evlerimize dagildik...
kizlar serena cok enerjik ve hayattan zevk almasini bilen zamanini dolu geciren biri..türkiyede olsa 3 cocugu olan bir bayan sürekli yakinir amanda cok yoruluyorum da hicbirseye vakit ayiramiyorum kendime bakamiyorum..tabi yasam sartlariyla da alakali biraz ama bence yine de asil olay insanin kendisinde biter diye düsünüyorum..o yüzden serenayi cok takdir ettim ve enerjisine hayran kaldim insallah benim de cocuklarim oldugu zaman onun gibi olurumyerimseniben

tesekkurler Sea_girl bu guzel aciklamalaindan dolayi. oyle guzel aciklamisinki sanki bende sizinle dolasmis gibi oldum:)
ama simdi daha iyi anladim, neden bu hollandali bayanlar aktif degil busitete nekadar az katilimci var diye dusunuyordum ki meger siz msn de bulusup konusuyormusunuz... eeeeeee biz nolcaz burda ? bayanlar buraya takilin lutfen bende sohbet etmenin tadini cikartayim:)su siteyi biraz aktiflestirelim ne dersiniz?

Sea _girl,
teklifin icinde cok tesekkur ederim. ben Zutfhen de yasiyorum galiba aramiz cok uzak ama dedigin gibi havalar guzel yolculuk yapilabilir. ben cok sosyal bir insandim turkiyedeyken ama burda eve kapanmak zorunda kaldim alismasi zor oldu tabii.eger yolunuz benim sehre duserse yada serenayla yolculuk yapmak isterseniz beklerim.

hollandagülü güzelce anlatayim dedim ki baska katilimcilarimiz arkadaslarimiz da olsun diye..ben siteye üye oldugumdan beri sürekli bakiyordum hollanda sayfasina ama dedigin gibi hem aktif degildi hemde yasadigim sehirden kimse yoktu..sehirler birbirine hernekadar uzak olmasa da burda yeni oldugum icin tek basima gidemezdim..senin kaldigin yeri hic bilmiyorum mesela ama belli olmaz seranacim ile birlikte geliveririz birgün catkapi..bu arada bugün yine bulustuk serenayla hatta ögle arasi eslerimizi de tanistirdik zaten esler birbirine karakter ve huy olarak benzesiyorlar..sana da özelden msn adresimi yazcam cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…