Hocama ayıp etmiş miyim?

Arkadaşlar merhaba, ben Yüksek Lisans yapıyorum ve ders dönemim bitti şu anda tez dönemimdeyim. Tez yazıyorum. Fakat 3 aydır danışman hocamla tezle ilgili hiç konuşmadık. Bu arada ben bazı özel sebeplerden dolayı biraz askıya aldım tezi. Ama şu sıralar çalışmalarım iyi gidiyor fakat ara ara hocama çalışmalarımdan bahsetmem gerekiyordu sanırım. Fakat ben hiç yazmadım 3 aydır ve biraz çekiniyorum bana kızgındır diye. Sizce mesaj mı atsam yoksa direkt yanına mı gitsem hocanın? Yani mesajda tez kısmımı atıp hocam ben şuraya kadar geldim vs vs mi desem? Yoksa yüz yüze konuşmaya mı gitsem? Sizce bana çok kızgın mıdır hocam? Yüz yüze görüşmeye de çekiniyorum mesaj atsam daha iyi olacak gibi.
Yanına gidip tezinizde kat ettiğiniz aşamaları gösterin ve neden iletişime geçmediğinize dair samimi bir açıklama yapın.

Hocanız size neden kızsın? Öğrenci - hoca ilişkisi çerçevesinde ödevinizin takibini yapmakla mesul kendisi sadece. En kötü ihtimalle düşük puan verir veya direkt bırakır sorumsuzluk yaptın, baştan başla vb diyerek.

Yanına gitmelisiniz. Mesaj atarak neyi ne kadar açıklayabilirsiniz ki. Şimdiye kadar neden gitmediğinizi de açıklarsınız. Size kızmaktan ziyade kayıt yaptırmış ama devam etmiyor ya da tez yazamayacak diye düşünmüş bile olabilir.
Zaten siz ilerlediğinizi düşüncesinizde hocanın bunu görmesi ve onaylaması gerekiyor, sunum-savunma aşamasında daha çok zorluk çekersiniz böyle devam ederseniz.

Kızdığını zannetmem hatta siz iletişime geçmeyince muhtemelen sizi unutmuş bile olabilir. Yani umrunda olduğunu bile sanmam. Kendinizi hatırlatmak için yanına gidin. Mecbur iletişime geçeceksiniz çünkü hocanızla.

Eğer tezle ilgili bir şeyler yaptıysanız -ki yaptığınızı belirtmişsiniz- hocanın yanına gidin. Olan neyse anlatın. Hoca tezin yazılmış kısmını görmek isterse de maille atarsınız. Hoca bir şey demez. Ayarsız bir danışmanınız varsa en fazla azarlar. Tezinize yine de bakar. Kötü bir şey olacak diye ertelemeyin. Hocanın yanına gidin, olsun bitsin. Acayip rahatlarsınız. Yanlış yolda ilerliyorsanız veya takıldığınız varsa sizi yönlendirir de. Mesajla uğraşmayın. Konuştuktan sonra mesaj yoluyla ne soracaksanız sorarsınız.

X