Hoacanın müftedat dısı sorması

Kitabın dışından tabi ki soru soruyoruz. Ama şöyle derste güzelce anlatıp notunu tuttururuz ve deriz ki bakın sınavda bu yazdığınız detaylardan da sorumlusunuz. Ders kitabı konuyla ilgili bütün ayrıntıları içermez. Derste anlatıp not tutturduğu bir konu olabilir bilemeyiz. En sağlıklısı öğretmenle doğru diyaloğu kurmak. Kaldı ki sınırlarımızı zümre toplantıları ile net bir şekilde belirleriz bu işler şakaya gelmez. Kaldı ki gelecek yıl meb ortak sınavlar yapacak. Kafamıza göre iş yapmayız. Müfredatı sınırları içinde verebileceğimiz kadar detay veririz. Öğretmenle konuşup çare bulunmazsa idareye başvurmak mantıklı olandır.
Ben mazeret sınavlarını genellikle önceki sınava denk tutmaya çalışırım ki adaletsizlik olmasın.
 
Tüm sayfaları okumadım ama birkaç sayfayı okumak yetti. Şikayet edin dava açın bilmem ne bir öğretmen olarak gerçekten gülüyorum artık yok şikayet dava yetmez Avrupa insan hakları mahkemesine başvurması daha uygun düşer. Yine öğretmen düşmanları koşmuş buraya. Öncelikle konu sahibi kardeşiniz müfredat dışı sorular olduğuna eminse ilk olarak kağıdı aldığı anda hocam bu sınav benim değil galiba ya da bu konuları biz görmemiştik dye öğretmenle konuşmayı denedi mi? Öğretmenden sonuç alamadıysa dersin zümre başkanı ya da ilgili müdür yardımcısına gidebilir. Oradan da sonuç alamazsa son çare siz velisi olarak okula başvuru yapın itirazda bulunun sınavla ilgili. Bunların hepsinden sonuç alamazsanız son çare milli eğitime şikayet edersiniz yani bu konu sizin için o kadar hayat memat meselesi haline geldiyse... ama ikinci olduğu için bu kadar demorolize olan kardeşiniz bu şikayet dava süreçlerinde de yıpranacaktır onu da göz önünde bulundurun. Bu haliyle de kardeşiniz başarısız değil zaten. Sizin ona farklı şekillerde moral verip destek olmanız onun için daha iyi olabilir bence. Sizin ve kardeşinizin tepkilerini de çok sağlıklı bulmadım açıkçası. Sanırım hassas dönemin etkisiyle böyle oldu. Evet hakkımızı aramayı öğretmeliyiz çocuklara ama böyle milimetrik hesaplarla yıkılırsa ilerde daha büyük adaletsizliklerle karşılaştığında ve üstesinden gelemediğinde çok zeki olmasındansa dayanıklı bir insan olması önemli olacaktır. Umarım beni doğru anlar ve kızmasınız
 
Elbette kitap dışından da anlatıyoruz. Sadece kitaptakileri anlatsak kimse gelişemez. Çeşitli kaynaklar kullanarak öğrencilerin seviyelerine göre konuları detaylandırır ve çeşitlendiririz. Öğretmenin bahsettiği ve anlattığı herşey sınavlarda çıkabilir. Bahsettiğim protokole takiben yapılacak şikayetlerin tabiki not alındıktan sonra yapılması daha uygundur. Çünkü karne basılana dek nerdeydi aklınız diye sorarlar adama. Ama karneden sonra da işin peşine düşülebilir. Sınav kağıtları 5 yıl saklanır. Ama bu olaydan dediğim gibi hiçbirşey çıkmaz. Konu sahibinin sağlıklı ve net bilgi verdiğini düşünmüyorum.
 
Bu son sınavlar ortak oluyor olmalı. Tek kendi dersine giren hoca değildir diğer zümrelerle birlikte hazırlamış olabilir. Tek zümreyse idareye dilekçe yazarsınız ve aynı branştaki zümre inceler müfredat içinden mi dışından mı sordu diye. Eğer okuldan karşılık alamazsanız ya da işi savsaklarlarsa ilçe mebe gidip şikayetinizi dilekçe ile belirtirsiniz müfettişler inceler. Kardeşinizin dediği gibiyse sınavları tekrar yapmak zorunda kalır. Karneler verildi bence itiraz süresini çok uzatmayın.
 
Bazı hocalar gerçekten acımasız oluyor.mazarette bir tık daha zor sorulması adil olabilir ama gidip aşırı zor sormanın bir mantığı yok.öğrenciyi bitirmeye yönelik hocalar beni sinir ediyorlar.buarada test klasik takılmayın genelde mazeretler klasik olur çünkü hocalara tekrar soru hazırlamak zor geliyor.müfredat dışı olduğunu kanıtlayın yeter.
 
Öncelikle başınız sağ olsun.
"normalde okulda bütün sınavlar test seklinde" demişsiniz, aslında bu doğru ve normal bir şey değil, hele ki iyi bir lisede. Neyse bunu geçersek, ortada bir haksızlık olduğuna inancınız tamsa önce okul idarecilerine, olmazsa ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin. Orada size şikayet için yol gösterirler.
 
Üniversiteye giriste okul birincilerine özel kontenjan veriliyor çok önemli aslında bu durum o yuzden
 
Seneye mezun olurken birinci olursa üniversite sınavında işine yarayacak ama bu sene okul birinciliğinin ne önemi var ki bu kadar mesele etti kendine? Ben de öğretmenim. Bazı öğrenciler sınav dönemi çok yoğun geçtiği, günde iki sınava girdikleri için bilerek rapor alıp aynı dersin mazeret sınavına sonradan daha sakin bir zamanda giriyor. Öğretmeni böyle bir şey mi algıladı acaba? Bu sana ders olsun cümlesini başka türlü niye kurar ki? Öğrenciye takmak, hele ki öyle bir öğrenciye, ağır manyaklık gerektirir. Ders kitabını inceleyin, müfredat dışı sorduğuna eminseniz okul idaresiyle görüşün önce. Gerekirse milli eğitime gideceğinizi söyleyin.
 
Milli Eğitim bakanlığına dilekçe verin sınavın tekrarlanması isteyin. Bu yaz bitmeden sınavı tekrarlatmaya çalışın. 1. Ligi geri alabilir. Hakkınızı peşine düşün.
 
Lisede okul birinciliği çok çok önemli oluyor. Sebebi de ciddi bir ek puan geliyor ve aynı sayıda net yaptığı insanlara çok fark atıyorlar. Buna üzülmesi ve onemsemesi çok normal. 2. Olan öğrenciyi destekliyor öğretmen işte. Bu kadar bariz.
 
RickandMorty
"hak arama şansı hayatta bir tek burda karşısına çıkmayacak ki? Başka binlerce olayda öğretebiliriz."demişsiniz. Bu olayı farklı kılan ne niye burada hak aramasın. Ayrıca hak aramak insanın konfor alanından cikmasidir. Bunu cocuklara ogreteceksek hep hak arayan olmalıyız. Bir kere bahane bulursan hep bulursun. Başka binlerce olayda da hep bir bahane olacaktır.

Çocuğu dusuk alan veli tabiki gelip saygi sinirlari cercevesinde sorgulayacak.
 

Çünkü çocuk zaten bugüne kadar gayet başarılıyken şimdi bir(1) kere başarısız olunca ortalığı galeyana vermek “ olamaaz sen başarısız olamazsın birinci olacaktın tören düzenlenecekti birinci olman lazım kesin o hocan bişey yaptı bilerek zor sordu” vs vs şeklinde davranmak ne bize yakışır ne çocuğa doğru bir örnek olur. Ve inanın bu kavgada en çok çocuklar yıpranıyor. Hayat bir nottan bir belgeden çok daha ötesi. Yada birincilikten. Bunu tabiki siz biz biliyoruz çocukları çok da seviyoruz tamam ama çocuğa bunu hissettirmeyi unutuyoruz not başarı sıralama sınav kavgasından. Bence bir çok başarılı çocuk sınavları kötü geçerse ailesinin onu sevmeyeceğini zannediyordur

Ve bir de kaybetmeyi de öğrensin dedim sadece. Hayat sadece başarılardan ibaret değil başarısızlıklar da hayatımıza dahil. Ve inanın kaybetmeyi de bilen ama motivasyonunu kaybetmeyen insanlar çok çook daha başarılı oluyorlar hayatta.

Sonradan ekledim de müfredatta asla olmayan kitaplarda yazmayan bir şey sorduysa ayrı. O zaman haklarını arasınlar tabi ki bir art niyet vardır.
 
Katılmıyorum teşekkürler
 
Sorun ögretmenin bunu söyleyis biciminde.Eger bir ögretmen bu da sana ders olsun diyorsa orda iyi niyet aramam ben.Ögretmen resmen ögrencisiyle ego yaristiriyor.Ögrenci genc bir insan daha hayatinin baslarinda, hirsli da olabilir , notu cok önemseyebilir de ama bütün bunlar bir ögretmenin böyle söylemesine hak vermez.Diger hususlari elesek bile ögretmenin tavrinda sorun var.
 
Ayrica burdaki bazi ögretmen arkadaslar kendilerince durumu aciklamaya calismislar ama herkes iyi bir ögretmen olmayabilir.Her doktorun, mühendisin, tesisatcinin iyi olmayacagi gibi.Ögretmenler de lütfen bu tür konulari kisisel olarak algilamasinlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…