hm22'nin YGS - LYS günlüğü

10, 5, 6,7,8,9 yazan sorularını çözdüm canım ama babam telefonu telefoncuya götürdüğü için çözümleri telefonum gelince koyacağım.

bu arada mat sorularında çözdüklerinin cevap anahtarlarında bir yanlışlık yok degil mi:S

Soruları üstünde yazan sıraya göre çözüyorum.

1- Bu soruda toplamlarının altığı en küçük ve en büyük değeri alıp farklarını bulacaksın. Sayılar farklı olduğundan en küçük değeri : 100+101 = 201 en büyük değeri 999+998 = 1997
1997-201+1 = 1797

2- Sorunun mantığı birinci soru ile aynı. En küçük değerleri bulalım 11+13+15 = 39 en büyük değerler de 99+97+95 = 291 Diğer sorudan farkı burada 3 tek sayının toplamı tek olduğundan kaç tane tek sayı olduğunu bulursan 127 çıkar.
3- Çarpımın en büyük değeri alması için sayılar en yakın durumda olmalıdır, burada sayıları eşit alırsak 10/3*10/3*10/3 37 küsür bir sayı çıkıyor. En büyük tam sayı değerini sorduğundan 37 olur.
6- 79. tek sayı demiş 79*2-1den 157 olur. Bu tarz soruları önce küçük sayılarda denersen nasıl yapacağını bulmuş olur. 64. çift sayı da 64*2 = 128 Toplamları 285
7- Mutlak değerinin içinin sıfır olduğu durumlara bakalım 2a-3b = 7 a.b = 2

(2a-3b) nin karesi = 4akare+9bkare-12ab
49= 4akare+9bkare-24
Buradan 73 çıkıyor

Bunları çözdüm diğerlerine de birazdan bakayım gözlerim fazla dikkatli bakınca acıyıverdi.

Ben de sırf çözümlü olduğu için acaba diyordum. geçen senenin4-5-6 sı var bende de diğerlerine baksam mı diyordum çok da gerekli değil gibi o zaman .. Zaten bulmak problemli benim için, bulunduğumuz yer daha çok tatil yeri gibi bir yer ve kitap vs olayları çok sıkıntılı, yok denilebilecek düzeyde.

süpersin valla tesekkür ederim şu birinci sorunun bu şekilde yapıldığını hiç bilmiyordum.ikinci soruyuda aralığı bulduktan sonra tek tek yazmam mı lazım yoksa kısa bir yolu var mı 127 yi bulmam için.

Canım üzerinde 10,5,6,7,8,9 yazanlara bakmana gerek yok.Ben çözdüm fotoğraflarını atıcama buraya.İkimizde uğraşmış olmayalım yani:128:

Bazı şeyleri soruları gördükçe fark ediyor insan, bir de yapamadığın soruların üstünde çok uğraşınca da etkili oluyor, geçen gecenin 2sinde 2 tane problem sorusu için 1 saatten fazla uğraşmışız eşimle, ikimiz de inat, bırakmadık soruları ama şimdi öyle bir soru 40 yıl sonra gelse de çözerim

2.soruda aradaki değerlerin yarısı tek sayıdır.farkını alıp 2 ye bölüyorsun ama başlangıç ve bitiş değerine dikkat et ki tek ile başlıyor veya bitiyor ise bu sayılarda dahilse +1 ekle gibisinden.

bende de öyle bir takıntı var inadım inat sınavda da böyle inatlaşıyorum bazen.bende geçen gün bir geometri sorusuna 1 saat ayırdım herhalde en sonunda çözdüm ama

Canım üzerinde 10,5,6,7,8,9 yazanlara bakmana gerek yok.Ben çözdüm fotoğraflarını atıcama buraya.İkimizde uğraşmış olmayalım yani:128:

Ben soruları bilgisayara kaydetmiş bakarken mesaj atmışsın, görmemişim, yoksa bakmam tabi ki 2 kere çözmeye ne gerek var. Hangi sorular kaldı şimdi 4 ve 11 mi ?

Hayatıyaşa 4. soruda da a.bnin maksimum değerini nasıl buluyorduk. en yakın sayıları seçerek. yani 1/8 ve 1/8 alarak. Bundan farklı ne yazarsan yaz daha büyük olmuyor.

Bir de kimya sorularının cevaplarınıı yazarsan, yanlış deyince bir şeyler mi var acaba içinde dedim .

bende de öyle bir takıntı var inadım inat sınavda da böyle inatlaşıyorum bazen.bende geçen gün bir geometri sorusuna 1 saat ayırdım herhalde en sonunda çözdüm ama

Aman sınavda yapma, bütün emekleri bitiriverir. Sınavda yapamadım geçiyorum hemen zamanım kalınca bakıyorum. Sonunda çözmenin verdiği rahatlık çok güzel oluyor.

benim beyin durdu herhalde x-4 x+4 diyor 7 koyunca 3.11 olmaz mıS: çarpımlarını 9 vermiş

Senin değil benimkine bir şeyler oldu heralde diğer kökler artı kök7 ve - kök7. Çarpımını istediği için 7 geliyor canım.

Son düzenleme:

yazayım cevaplarını
A E D bir soruyu iki kere koymuşum yanlışlıkla

bunu ne ara göndeedim ben ya1: yanlışlıkla oldu herhalde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…