- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.958
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk soruda 1 şık yanlış çünkü sıcaklık 0dan t1e çıkmış.
2şık doğru, sıcaklığın sabit kaldığı aralıkta ısı erimeye harcanıyor.
3. şıkta da grafiğin devamını göremediğimizden kesin diyemiyoruz, belki t2de kaynamaya başlamak yerine sıcaklığı daha yükselecek olabilir.
2.soruda Erime noktası ayır edici bir özelliktir, madde miktarına bağlı değildir 1 litre suyun da 1 ton suyun da erime noktası aynı sıcaklıktır, erime zamanı fark eder sadece,erime noktası donma noktasına eşittir, su için mesela sıfır derecedir, bu noktada hem buz hem su bulunabilir.
3.soruda yeteri kadar bekletilirse hepsinin sıcaklıkları eşit olur. 100 derecede 0 derecede ve 25 derecede suyu bir odaya koy bırak 2 gün geldiğinde hepsinin sıcaklıkları eşit olur. Bu şekilde düşünebilirsin, kimya için basite indirgemek genelde doğru sonuçlar verir.
şu kimya da hal degisim grafiklerinde mesela erime ısısı ısınma ısısı nedir gibi sorular varya onları karıştırıyorum hep.
birde moleküler arası çekim gücüyle kuvveti ikisi farklı seyler mi:S
son olarakla buharlaşma basıncı nedir sorularda nasıl kullanıcaz b.basıncı yüksek olanın kaynama noktası mı küçüktüS:
ben kafamda öyle bir düsünüyorum ki fazla düsünmekten cevap çıkmıyor hala şu donma noktası erime nok esittir mantığını anlamadım:S
şu kimya da hal degisim grafiklerinde mesela erime ısısı ısınma ısısı nedir gibi sorular varya onları karıştırıyorum hep.
birde moleküler arası çekim gücüyle kuvveti ikisi farklı seyler mi:S
son olarakla buharlaşma basıncı nedir sorularda nasıl kullanıcaz b.basıncı yüksek olanın kaynama noktası mı küçüktüS:
Kimyada çok ayrıntı düşünmek iyi değildir ne yazık ki, şöyle düşün bir madde var. x derece bunun donma ve erime noktası olsun, xin üstünde olursa sını altında olursa katıdır. Peki erime ve donma noktaları farklı olsa nasıl olacak. maddenin donma noktası 10 erime noktası 20. 10un altında iken katı olacak 20nin üstünde iken sıvı. arasında iken ne olacak peki ?
Bak buhar basıncını şöyle düşün elinde saf bir su olsun birde tuzlu su olsun.İkisini de ısıt hangisinden çok buhar çıkar sence.Tabiki saf sudan.Çünkü tuzlu suda tuzlar bazı suları tutuyor ve onların buharlaşmasını engelliyor olacaktır.Yani saf suda daha fazla buharlaşma olacağından buhar basıncı daha yüksek olur.
Birde buhar basıncıyla kaynama noktası ters orantılıdır.Yani saf suyun kaynama noktası tuzlu sudan daha düşük olacaktır.
evet evet simdi anladım :128:
oh be anladım konu anlatımlıda hiç bununla ilgili birsey yazmamış hepte bu tip sorular var bende doğru cevaptan kendimce birseyler çıkarmaya çalıştım hep.
Kimyanın biraz üstüne düş hallet için rahat olsun, teknofemin youtube videolarına göz attım onlar da fena değil.
Bu arada sen okula gidiyorsun değil mi? Nasıl gidiyor ikisi berabe r?
işte pek gidemiyor zaten eve geç geliyorum yani gününe göre degisiyor tabi.kimyayı çok iyi bilmeme ragmen nasılda unutmuşum sinir oldum kendimee.bu aralar mat ve geodan gittigimden digerlerine vakit harcayamadım bakalım bu aralar kimyaya başladım sorunum şu ama konu anlatımlı da çalışıyorum konuyu test kitabım var onda konular karma karışık testler bir acayip mesela element ve bilesiklerin özellikleri falan madde ve özelliklerinin konusu ama test kitabında atom ve yapısının içinde o yüzden yarım yamalak soru çözemiyorum iki soru çözüyorum arkadaki teste bir bakıyorum baska konuyla birlesmis
işte pek gidemiyor zaten eve geç geliyorum yani gününe göre degisiyor tabi.kimyayı çok iyi bilmeme ragmen nasılda unutmuşum sinir oldum kendimee.bu aralar mat ve geodan gittigimden digerlerine vakit harcayamadım bakalım bu aralar kimyaya başladım sorunum şu ama konu anlatımlı da çalışıyorum konuyu test kitabım var onda konular karma karışık testler bir acayip mesela element ve bilesiklerin özellikleri falan madde ve özelliklerinin konusu ama test kitabında atom ve yapısının içinde o yüzden yarım yamalak soru çözemiyorum iki soru çözüyorum arkadaki teste bir bakıyorum baska konuyla birlesmis
Karekök ygs soru bankasının bu yönünü ben de sevmedim keşke körfez alsaydım diyorum:/ canım ben şimdi çıkıyorum cevaplarını atacağım tamam mı telefonum ne zaman gelir bilmiyorum.Akşam olabilir belki.
Bu kimya da çok olan bir şey evet ya ilk önce konuları halletsen sonra soru çözsen ya da farklı kitaplara mı baksan ki. Bir de ygs kimyanın 1 hafta üstüne düşsen tek başına bitirebilirsin aslında konu çalışıp soruları öyle çözersen unutacak zaman da olmaz pek .
aslında ygs kimya basit ama konuyu çalıştıktan sonra test yok işte kitap bir garip çalıştığım konunun testini bulamıyorum isimleri farklı geçiyor baska konunun içinde geçiyor onu arayıp duruyorum ne yapsam ki acaba.bir kaç konu çalışıp soruları toptan mı çözsem.
Dün çalıştıklarımı da paylaşayım ..
Fem konu özetli kitaptan bağıntıya çalıştım, 62 soru çözdüm.
Simetriden Çözünürlük dengesine çalıştım 78 soru çözdüm.
Ayrıca dün itibari ile Nil Gün'ün sınav stresini yenmek mp3lerini dinlemeye başladım, ders çalışırken dinlemek motivasyon da sağlıyormuş, hoşuma gitti, etkilerini görürsem paylaşırım tekrar ..
bunu çok merak ediyorum etkisi olursa yaz lütfen bende düşünüyorum
İlk resimde kutu içine aldığım kısım işlemin son bölümü yani onu en son oku.Anlamadığın bir yer olursa sorarsın.ben de çıkayım akşama ya da yarın görüşürüz... fizik çalışabilecek miyim bugün bakalım.