12. soruda turgor basıncının artıp osmotik basıncın azaldığını biliyorum.Anlamadığım kısım neden E şıkkı değil de A şıkkı.Ben E diye düşünmüştüm çünkü bir süre sonra dengeleneceklerini düşündüm.
pasif taşımalı soruda kolaylaştırılmış difüzyon için enzim kullanılıyordu.Kolaylaştırılmış difüzyonda bir pasif taşıma şeklidir.Bu nedenle niye enzim pasif taşımada etkili değildir demiş anlamadım..
iki ortam arasındaki yoğunluk farkının nasıl pasif taşımaya etkisi yoktur?Vardır difüzyon,ozmoz bunlar hep yoğunluk farkıyla alakalıdır.
Matematiği baya ilerlettim dil bilgisini de hallettim kimya biloloji netlerim 11,12 değişiyor ama fizik ve geometri tam bir facia benim için :/ sen neler yaptın
orayı yanlıs yazmısım tabıkıde var ama hucreyı su dolu kabın ıcerısıne attıgını dusun kabın yarısındakı suyu alıncaya kadar cekemez bı yerden sonra patlar o yuzden dengede tutmak zorunda yanı o yuzden ıkı ortam arasındakı fark gıderılınceye kadar cekemez ok?yada tuzlu bı ortama attıgını dusun evet tusun ceker ıcerısıne ama tuzluluktan olunceye kadar cekemez anladın?
Ben sadece ygs çalışıyorum şimdilik.FiziĞe hiç başlamadım Mat1i de yeni çözmeye başladım zaten ondan kitap bitirerek gitmeyi düşünüyorum.Aslında ben çoğuu derste yeniyim hem yavaş olduğumdan hem de eylül gibi başladığımdan çalışmaya.Ama yavaş olmam gerçekten çok kötü yani öyle böyle yavaş değilim bildiğin gibi değil.Bİr konunun başında akşama kadar durabilirim hatta günlerce uğraşabilirim.Normal değilim yani ben:/
kardesın ygs ye hazırlanıyosa evet o eklemıstı galıba sorum olursa sorarım dıyeTamam. Teşekkür ederim ilgilendiğin için.Bu arada Sen benim arkadaşlarımda ekliymişsin ve ben senle daha önce konuştuğumu hatırlamıyorum.Benim kardeşim de bu hesaptan giriyor bazen acaba onunla mı tanışıyorsunuz siz?
kardesın ygs ye hazırlanıyosa evet o eklemıstı galıba sorum olursa sorarım dıye
Anladımm biraz hızlanmalısın sanırım :/ zamanla olacak inşallah :) şimdi ben biraz çalışayım görüşmek üzere :)
Tamam bakarım.Kızlar siz de benim şu sorularıma bir bakar mısınız.Dh ye koydum ama çözen yok kaçgündür sinir oldum
Hm22 cim senin Dh de keşfettim galiba ben
Ben de Beslenme ve diyetetik istiyorumAma puanları o kadar düşük değil ki (350 değil yani) Hacettepe 17 bin 2011de, 2012 de de 19 binle aldı galiba en son.
Bende yaralı bir YGS öğrencisiyim.Geçen yıl 350 gibi hedefimin 100 puan altında bir sonuç sergiledim :/ dileğim ise Marmara diyetisyenlik o kadar kalpten istiyorum ki umuyorum ki olur :))
Sorular çözülmüş sanırım geç kaldım dimi ?
Dh'de bilgilerim cinsiyetim her şeyim farklı ama bilemedim
Ben hacettepe mezunuyum bu arada, şimdi de bir hacettepe eczacığa hayır demem de tabi okul konusunda bir sürü faktör olacak benim ..
Ben eminim o sensin hatta az önce baktım profilini gizlemişsinNeyse ifşa etmeyeyim şimdi burada:) Hacettepe de Beytepe kampüsündeydin sanırım.Benim hedef Sıhhıye. Ama hacettepeli olman çok da hoşuma gitti açıkcası o okula karşı bir sempatim var benim Sorularda çözülemeyenler var 1.,2. ve son soru.(koyduğum sıraya göre söyledim) Ya son soruda hidroliz turgor basıncını azaltmaz mı yani A şıkkı ve D şıkkı da turgor basıncını azaltmaz mı? Bakarsan sevinirim.
Tamam bakarım.Kızlar siz de benim şu sorularıma bir bakar mısınız.Dh ye koydum ama çözen yok kaçgündür sinir oldum
İlk soruda; 24 saat boyunca mitokondride oksijen üretilir. 1-2-3 yani, bunu sağlayan 2 şık kaldı, hiç yapamazsan böyle sorularda 2ye indirip at, aslında benim biyolojim çok iyi değil ama yorumlamaya dayandırıyorum zorda kalınca.Neyse anlatmaya devam edeyim.1.ve 3. aralıkta oksijen üretiliyor, azalması çoğalması önemli değil o fotosentez hızını etkiliyor sadece, oksijen üretimini görünce hemen işaretle kloroplastta atp üretilir.
2. ve 3. soruda ben de senin gibi düşünüyorum ama palme değil mi bu ? Belki çok ayrıntı bir durum söz konusu olabilir diye düşünüyorum cevap anahtarı yanlışlığından çok.
Elitt bu arada sende femset var mı ? Ya da hiç kullandın mı ?
3.soruda, oksijenli solunum yapması şart değil, oksijensiz solunum yaparken de aktif taşıma yapabilir,hücre içi derişim de önemli değil, azdan çoğa da çoktan aza da aktif taşıma yapabilir ama aktif taşıma için taşıyıcı proteinler var ya onlara bağlanması gerekiyor, içeri alınırken veya dışarı verilirken taşıyıcı proteinlere bağlanıyor, hücre zarından çıkış yaparken de ayrılıyor proteinlerden, hatta kolaylaştırılmış difüzyonda da aynı şekilde taşıyıcı proteinler var.Yanlış söylemişim sana sıraya göre 3. ve son soru. 2. soru değil yani. O çözüldü anladım onu onda da bir ayrıntı varmış gözümden kaçmış.(takıldıysan o soruda söylerim) İlk anlattığın soruyu da anladım ben tamamen yanlış anlamışım soruyu üretilen değil de ortamdaki miktar olarak algıladım, doğal olarak da kafam karışmıştı sağol çözüm için.Ayrıca palme değil son soru körfezdi galiba palmeye başlamadım daha. 3. soru da FDD diye hatırlıyorum.
Evet.2011 ve 2012 yıllarının var.
3.soruda, oksijenli solunum yapması şart değil, oksijensiz solunum yaparken de aktif taşıma yapabilir,hücre içi derişim de önemli değil, azdan çoğa da çoktan aza da aktif taşıma yapabilir ama aktif taşıma için taşıyıcı proteinler var ya onlara bağlanması gerekiyor, içeri alınırken veya dışarı verilirken taşıyıcı proteinlere bağlanıyor, hücre zarından çıkış yaparken de ayrılıyor proteinlerden, hatta kolaylaştırılmış difüzyonda da aynı şekilde taşıyıcı proteinler var.
O soruda ki ayrıntı neydi ben göremedim ?
Nasıl peki memnun musun ? Çözümleri, soru tarzları falan nasıl ?