hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Dünkü çalışmalarımı da yazayım.
Lys Simetriden Toplam-Çarpım sembollerine çalıştım 201 soru çözdüm.
Lys Simetriden Asit ve Bazlara çalışıp 122 soru çözdüm.

Konular zorlaştıkça eskisi gibi hızlı gitmiyor ama güzel oturuyor memnunum durumdan ..

dedigin gibi yapıyorum zaten ama çıkmıyor

ilk soruyu dedigin yöntemle çıkaramadım:S

cevapları anladım teşekkür ederim:) digerlerine vaktin olunca bakarsın.

Çok iyi gidiyorsun maşallah.Ben hapşırmaktan buraya bile zor yazıyorum 3 gündür hiç ders çalışşamadım:2:Hm22'cim sana bir şey soracağım selülüzu golgi sentezlemiyor değil mi?Yani ben videoda öyle dinlemiştim hoca üstüne basarak söylüyordu. H.zarındaki enzimler tarafından sentezleniyor demişti galiba.Ama simetri golgi sentezler demiş bir soruda. Kafam çok karıştı şimdi:/

Çok geçmiş olsun, geçen hasta oluyordun hala devam mı ediyor ?
Aman dikkat et kendine, doğal şeylere falan yönel.

Selüloz golgide oluşturuluyor, ben simetriden çalıştım ama yanlış hatırlamıyorsam sınavın yaprak testinde de çözmüştüm böyle bir soru.

Tamam canım çok sağol.Ne yaptıysam geçirmedi bir türlü.Önce faranjitle başladı antibiyotik kullanıyorum o biraz geçti sonra grip sonra boğaz ağrısı. Sırayla hepsi yani.Şu an grip+ öksürük var biraz.Tylol hot içtim işte.Bütün yolları deniyorum.Geçer inşallah.

Umarım bir an önce toparlarsın kendini, sağlık problemleri çok zor, ben de pek dirençli değilim, bazıları hasta olsa bile zorlar kendini ama ben hasta olunca hiç bir şey yapamıyorum.

Eki Görüntüle 820053

Bu soruda köşegen 200 oluyor.

120 160 ve 200 in obebi 40.

dikdörtgenin çevresi : 560
Köşegen 200

760/40 = 19

Köşegenin köşeleri ile dikdörtgenin köşeleri çakıştığından -2 olmalı diye düşünüyorum ama cevap 18 mi ?

7.soru :

Böyle sorularda herşeyi birbiri değerinden yazabilirsin.

Mesela obeb : a olsun

X : z.a olsun
Y : k.a olsun

Okek : a.z.k

a.z.k = 55.a

z.k = 55

Çarpanlarına bakarsak 55'in . 5*11

o zaman x = 5*a y = 11*a

x ve ynin 3 basamaklı olması için a en küçük 21 olmalı.

Buradan da x ve y 105e 231 çıkıyor.

Eki Görüntüle 820075

Bu soru tarzını anlatmıştım muhtemelen çözersin.

öncelikle paydaları eşitliyorsun, 840da eşitlenir. Sonrasında payların en küçük katını buluyorsun.Bu da 5*2*2*2*2*9*49 oluyor. Bölmek kolay olsun diye çarpıp bulmuyorum tam sayı kaç. Bu sayıyı 840'a bölersen. sonuç 42 çıkıyor. Yani bu sayıların okeki 42. 3 basamaklı 42ye bölünen en büyük sayı da 966 çıkıyor.

Diğer soruları sanırım Elit cevaplamış.

Bugün adet dönemimim ilk günü ve ben ne yazık ki çoğu ay bu dönemde migren ağrısı çekiyorum, bütün gün başım ağrıyor diye ağlama modundaydim, başımı kaldıramıyorum zaten pek, buna rağmen kalktım ders çalışmaya ama baktım çalıştıklarımı anlaşılmıyor ben de ara verdim, daha yeni yeni kendime geliyorum, bu saatten sonra da çalışmam artık, yarın umarım tekrar baş ağrısı ile karşılaşmam da güzelce bir optik konusuna başlarım .. Bir kaç güne de yeni kitaplarım gelecek onlar da moral olacak ..

Bu soru içime sinmedi kağıda çizdim.

çevre düşündüğümüz gibi. 14 tane çevreye. 200 m içinde 40 m aralıklarda çizdiğimde 4 tane de oraya dikiliyor 18 çıkıyor.

Canım bir zamanlar topiğine yazmıştım ben de.
Okuluma ara verdim,gitmedim.
Sırf Okul Öncesi Öğretmenliği için.
Başladım,program da hazırladım ama bir türlü konsantre olamıyorum.
Sen çalışmaya saat kaçta başlıyorsun?
Her derse ne kadar çalışıyorsun?
Sadece konu mu çalışıyorsun yoksa günlük belli bir limitin de var mı test çözmek için?
Günde kaç saat çalışıyorsun?
Programın nasıl?
Bana biraz yardımcı olur musun?
Kusuruma bakma lütfen çok soru sordum.

Olur mu elimden geldiğince cevaplayayım umarım işine yarar.

Benim son zamanlarda uyku düzenim alt üst oldu, tekrar da düzene sokamadım, o yüzden belli bir başlangıç saatim yok ama düzenim bozulana kadar 7 gibi kalkar 8-9 da başlardım çok memnundum düzenli olduğu için, şimdi de düzenim olmasa da sorun olmuyor. Aslında belki yapman gereken her koşulda çalışabiliyor olman.

Sanırım ben çok kuralsızmışım sorularını görünce farkettim
Günde bir aksilik olmadıkça en az 4 saat sınırım, 6-7 saate kadar çıkabiliyor, fazlası benim için hiç bir işe yaramaz, o noktalarda kafam durmuş oluyor çünkü.

Fem Dergiler var ben de bir kağıda onun 2-3 sayısının konularını yazıyorum. Şu kadar da bitse iyi olur diyorum ama net tarih de verip kendimi strese sokmuyorum, bu konular arasında yaptığım tek sıralama şeklide arka arkaya aynı dersleri çalışıp birine çalışmamazlık yapmıyorum.

5 gün konu çalışıp, o konuların sorularını mutlaka çözüyorum, onun haricinde istersem karma soru da çözüyorum, hafta sonu da tekrar yapıp karma sorular çözüyorum..

Ayrıca bence özellikle ygs için en büyük anahtar deneme çözmek, konuların tam olmasa bile bir yerden başlamak çok yardımcı oluyor ..

Onun haricinde nasıl çalışayım hangisi iyi derken çalışmaya da devam etmeni tavsiye ederim, kararsızlık döneminde zaman kaybetme, zaman çok önemli, bizim bilgisayarın ekranında sayaç var. 5 ay 20 gün 23 saat 50 dakika diyor.Ben bilgisyarın başında biraz fazla oturayım onun tek tek geri saymasından rahatsız olup kalkıyorum.

Dün ders çalışamadım diye rahat edemedim, başımın ağrısı gecenin bir yarısında geçmesine rağmen kalktım, önce behzat rasulinin 2.dereceden denklemlerinin 1.videosunu izledim. Video arayanlar için tavsiye ederim, ben tekrar olsun diye dinliyorum, bu konuda da sanırım çok soru çözmüşüm, pek bilmediğim soru tipi kalmamış ama gerçekten güzel sorular çözüyor.

Üstüne de oturdum simetrinin fiziğinden gölge,düzlem ayna ve küresel aynalara çalışıp 84 soru çözdüm.
Zaten sabaha yaklaşıyordu saat, yattım huzurlu bir şekilde uyudum.

Deneme sonucumu paylaşayım.
Fem'in denemesini çözdüm.

Türkçe : 37.5
Matematik : 35
Sosyal : 32.5
Fen : 37. 5

Toplam Netim : 142.5
Ygs 2 Puanım : 469

Fenden kaç denemeden beri hatam elektrikte çıkıyor deli ediyor beni
Matematikde dikkatsizliğim ortadan çok kalktı, çıkan yanlışlarım mantıktan,olasılıktan falan çıkıyor.Bir kaç konu kaldı onlarda biterse matematiğim baya rahatlayacak, geometrim de problem olduğunu zaten biliyorum ama şu an üstüne gitmiyorum, sadece arada test çözüyorum zaten planlarıma göre en fazla 2 ay sonra konular bitecek, sonra bol soru çözerken geometriye de yüklenirim.
Türkçem de kendini toplarladı, sosyal için de şu an bi rşey yapmayı düşünmüyorum, ancak sorular üzerinden giderim, zaman ilerleyince kısa özetlere falan bakarım, çok fazla zaman harcama düşüncem yok ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…