Canım bu tip sorualrı genelde böyle çözersen daha hızlı ve kolay olur.Hatta 1. soruyu sonradan gördüm yapmadım onu.Sen yaparsın bunlar gibi aynı . Yine de yapamazsan çözerim onu da. Obeb ve Okek lere bakmadım çünkü henüz çalışmadım o konuya kurallarını falan hatırlamıyorum yani.
Canım bu tip sorualrı genelde böyle çözersen daha hızlı ve kolay olur.Hatta 1. soruyu sonradan gördüm yapmadım onu.Sen yaparsın bunlar gibi aynı . Yine de yapamazsan çözerim onu da. Obeb ve Okek lere bakmadım çünkü henüz çalışmadım o konuya kurallarını falan hatırlamıyorum yani.
Soruların cevaplarını da yazarsan iyi olur, bir yerde hata yaparsam fark ederim.Özellikle mantık yürütülmesi gereken sorularda doğru mu değil mi emin olamayabiliyorum, onu görürüm.
1. soru :
4-5-10'un okek 20. bir küp için 20*20*20/4*5*10 = 40 bir küp için 40 kibrit kutusu gerekliymiş.
650/40 = 16 küp yapılabilir.
2. soru :
Soru da A bir sabit olduğuna göre. A nın sabit kalması için x azalırken y artmalı, x artarken y azalmalı. 2 side artarsa, okek de obeb de büyür A sabit kalamaz. D şıkkı diye düşünüyorum.
4. soru :
ab sayısının en büyük ve en küçük olabileceği değerlerin farkını sorduğu için, a'nın en büyük ve en küçük değerleri için b yi bulmamız gerekiyor. a onlar basamağında b ise birler basamağında olduğu için a ya göre değer büyük yada küçük olacak.
4a3b sayısını 8 tabanında yazdığımız için a en büyük 7 en küçük ise 1 olabilir. İlk başta sıfırdan farklı olduğunu belirttiği için.
a yerine 7 yazdığımızda 8 e böldüğümüzde kalanı 5 verecek şekilde b=3 çıkıyor.
a yerine 1 yazdığımızda 8 e böldüğümüzde kalanı 5 verecek şekilde b=3 çıkıyor.
Yani en büyük 73 en küçük 13 oluyor 73-13=60 cevap.
5. soru :
60-75-90'ın en küçük katını buluyorsun(900) ve bu bulduğun kat yapılacak en küçük küpün 1 ayrıtının uzunluğudur, bir büyüğü de 900*2 = 1800 olur. En az değeri dediği için en küçük 2 değerini bulduk, toplamı da 2700 ediyor.
Şimdilik bunları cevaplayayım diğerlerine de sonra bakayım ..
ilk soruyu dedigin yöntemle çıkaramadım:S
Dünkü çalışmalarımı da yazayım.
Lys Simetriden Toplam-Çarpım sembollerine çalıştım 201 soru çözdüm.
Lys Simetriden Asit ve Bazlara çalışıp 122 soru çözdüm.
Konular zorlaştıkça eskisi gibi hızlı gitmiyor ama güzel oturuyor memnunum durumdan ..
Çok iyi gidiyorsun maşallah.Ben hapşırmaktan buraya bile zor yazıyorum 3 gündür hiç ders çalışşamadım:2:Hm22'cim sana bir şey soracağım selülüzu golgi sentezlemiyor değil mi?Yani ben videoda öyle dinlemiştim hoca üstüne basarak söylüyordu. H.zarındaki enzimler tarafından sentezleniyor demişti galiba.Ama simetri golgi sentezler demiş bir soruda. Kafam çok karıştı şimdi:/
Çok geçmiş olsun, geçen hasta oluyordun hala devam mı ediyor ?
Aman dikkat et kendine, doğal şeylere falan yönel.
Selüloz golgide oluşturuluyor, ben simetriden çalıştım ama yanlış hatırlamıyorsam sınavın yaprak testinde de çözmüştüm böyle bir soru.
Tamam. Diğerlerini anlamış mıydın?Anlamadığın bir kısım varsa söylersin.
Tamam canım çok sağol.Ne yaptıysam geçirmedi bir türlü.Önce faranjitle başladı antibiyotik kullanıyorum o biraz geçti sonra grip sonra boğaz ağrısı. Sırayla hepsi yani.Şu an grip+ öksürük var biraz.Tylol hot içtim işte.Bütün yolları deniyorum.Geçer inşallah.
Eki Görüntüle 820053
Bu soruda köşegen 200 oluyor.
120 160 ve 200 in obebi 40.
dikdörtgenin çevresi : 560
Köşegen 200
760/40 = 19
Köşegenin köşeleri ile dikdörtgenin köşeleri çakıştığından -2 olmalı diye düşünüyorum ama cevap 18 mi ?
Canım bir zamanlar topiğine yazmıştım ben de.
Okuluma ara verdim,gitmedim.
Sırf Okul Öncesi Öğretmenliği için.
Başladım,program da hazırladım ama bir türlü konsantre olamıyorum.
Sen çalışmaya saat kaçta başlıyorsun?
Her derse ne kadar çalışıyorsun?
Sadece konu mu çalışıyorsun yoksa günlük belli bir limitin de var mı test çözmek için?
Günde kaç saat çalışıyorsun?
Programın nasıl?
Bana biraz yardımcı olur musun?
Kusuruma bakma lütfen çok soru sordum.
Eki Görüntüle 820053
Bu soruda köşegen 200 oluyor.
120 160 ve 200 in obebi 40.
dikdörtgenin çevresi : 560
Köşegen 200
760/40 = 19
Köşegenin köşeleri ile dikdörtgenin köşeleri çakıştığından -2 olmalı diye düşünüyorum ama cevap 18 mi ?