Konusuna göre değişiyor.
Ben simetriden çalıştığım için önceliğim onun devamındaki soruları bitirmek oluyor.
Kaç tane ise genelde onları çözüyorum konu sonrasında, kavradığımı düşünüyorum.
Mat1de problemleri yine simetriden bitirdim ama konu çalışmadım, problemleri bildiğimi düşündüğümden 30-40 soru çözdüm geçtim, yada türkçem iyi konuya göz atıp sorusunu çözüyorum..
Ama şöyle yapıyorum hafta sonu 2 gün tekrar yaparken mesela ekstra çözdüğüm sorular oluyor, bazen o haftaki konulardan bazen başka, ya da hafta içi biyoloji, kimya vs yazıp konu belirtmediğimde geçmiş konulardan soru çözüyor oluyorum, ayrıca denemeler de güzel bir tekrar oluyor, bu şekilde içime siniyor, parça parça çözmekten memnunum yani, fakat 100er soru çözüp günde 2 konu bitirirken de yavaş değilsin bence, konular benim için ciddi konuysa ben de günde 2 bilemedim 3 konu bitiriyorum, çok konu olan günler çıtırlar.
Ben de karasız kalmıştım aslında bu konuda.Mesela mat1in tekrarı nasıl yapılır? o konuya çalışıp sorularını çözdükten sonra ne yapmalım bilemedim?.Senin gibi parça parça mı çözsem acaba?Mat1 karekök aldım(bu arada dün aldım kitaplarımı ve telefonum çok mutluyum yani) her konudan 6şar tane test var kitabı nasıl bitirsem parça parça mı sence?
Bence mat1 tekrarı sadece soru çözerek olur, genelde not çıkarmıyorum ben mat1den ancak aklımda kalmayacağını tahmin ettiğim bir yer varsa ufak bir defterim var ona iliştiriveriyorum. Sonrası içinde işte formülün mat1ini çözüyüyorum şu an tekrar olarak, sırayla gidiyorum. Sonrasında başka kitaba geçerim, tekrarım öyle gider diye düşünüyorum, diğer dersler için çıkardığım notları belirli aralıklarla tekrar edip, soru çözüyorum. Bence 3'er test çözerek başla, konuların ilerlerken başa dönüp 1 test 1 test çözersin sonra kalan 2 testi 1 test 1 test tekrar çözersin, ben kendimce zamanla bu yöntemi buldum, şu an memnunum ama zamanla ne olur bilemem.
kitapların da telefonunda hayırlı olsun memnun musun telefonundan ?
Kitap olarak hangilerini aldın ?
Telefonumdan memnun olmamam mümkün değil kaç gün araştırdım (bu özelliğimi hem seviyorum hem sevmiyorum) Ama başka bir tane aldım o kalmamıştı çünkü
Kitaplar:
karekök ygs kimya matematik ve türkçe soru bankalarınıaldım
körfez ygs-lys dvd'li fizik ve biyoloji soru bankalarını
FDD biyoloji konu anlatımlı kitabı aldım
Şimdilik bu kadarını alabildim ihtiyacıma göre palme biyoloji ve fizik soru bankalarını da alacağım inşallah bunları bitirince.
En güzeli bence, ben de aynen öyleyim, her şeyini araştırırım.
Körfez nasıl inceledin mi hiç ?
Ben de çözümlü iyi olur mu acaba diye düşünüyorum ama ?
Bir de körfezi ne kadara aldın acaba ?
Fiziği diyorsun herhalde.Onda 28.50 yazıyordu ama kasa da %25 indirim yapıldı ayrı ayrı tüm kitaplara.21.50 oldu fiyatı bence çok uygun. Körfez biyoloji soru bankası da 13.50 ye geldi. Daha tam anlamıyla inceleyemedim.Ama çok övüldüğünü biliyorum.Ne zaman çözersem fikrimi söylerim. Birkaç güne çalışırım herhalde fizik.Ayrıca benim fiziğim orta seviyenin biraz altı olduğu için dvd çok işime yarayacak diye düşünüyorum.
Biraz önce körfez fizik kimya biyoloji mat 1 i 50 tlye gördüm de nasıl acaba diye merak ettim.
Çözümlü olması avantaj kesinlikle, seviyen iyi de olsa mutlaka çıkıyor çözülemedik soru, çözdürmeye uğraşmak yerine çözümlüsü olması hoş.
Nerde gördün? çok ucuzmuş gerçekten
Donanımhaberde, birisinde dersanede dağıtınca, kendi de alınca 2 çift olmuş ama bir kitap sitesine de baktım şimdi 58 tl diyor zaten, az bir fark olduğunu görünce acelesi yok dursun önce bunlar biraz daha çözülsün dedim.
Hmm anladım.Elindekileri bitirince alırsın inş. Neyse canım ben çıkıyorum görüşürüz:80:
Mrb kızlar çok sevdiğim bi arkadaşın tavsiyesi üzerine baktım, çok güzel bi topik olmuş cidden, devamını dilerimBende hazırlanıyorum sınava sayısalcıyım. Bu topik benim için de çok iyi olurdu tabi kabul ederseniz :) Ama her gün giremiyorum maalesef Giremediğimden de kopukluk olur diye düşünüyorum Dilerim hepiniz ulaşırsınız hedeflerinize
Canım sende hangi yılın dergileri vardı (femin) ?Bugün nedense nasıl bir ders çalışasım var, rekora gider miyim bilemiyorum..
Deneme sonucumu paylaşayım.
Femin 6lı setinin 1.sini çözdüm.
Türkçe klasik ..
Sosyal bilgi aşırlıklı ama aslında iyi bence, ayrıca sosyal çalışmayanlar için kontrol ederken bir şeyler öğretiyor.
Matematiğini de beğendim, kolay orta ve 1-2 zor soru şeklindeydi.
Feni de iyiydi ama feni zamandan başka şöyle iyi bir zorlayan yayın arıyorum, bilen duyan deneyen varsa bilgilendirirse sevinirim.
Türkçe : 37.5
Sosyal : 31.25
Matematik : 35.5
Fen : 38.75
Toplam Netim : 144
Ygs 2 Puanım : 474
Canım sende hangi yılın dergileri vardı (femin) ?
2011-2012 karışıkmış benimkiler ama sıkıntı olmuyor şimdilik.
2011 in dergisinde hücre ve hücre zarından madde geçişlerinin cevap anahtarı yanlış.Sen çözdün mü onu?