hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Ben ilk 2 dergiyi falan çözmüştüm onlar da 2012 diğerlerinin sözeline bakıyorum sadece, devamını sonraya bekletiyorum.
Tamamı mı yanlış ?

2 test var tamamı yanlış Dersanedeyken demişlerdi yanlış diye ama yazdım mı doğrularını,ya da yazdıysam nereye yazdım bulamadım Neyse artık 2 test zaten.

2 test var tamamı yanlış Dersanedeyken demişlerdi yanlış diye ama yazdım mı doğrularını,ya da yazdıysam nereye yazdım bulamadım Neyse artık 2 test zaten.

Olmazsa çözmeyi dene yanlışları sen bulmuş olursun, olmadı burada da bakarız ..

Anladım, en azından soru çeşidi görmüş olursun hiç bir zararı olmaz boşver ..

Bencede. Neyse canım ben çıkıyorum.İyi geceler sana. Faranjitim beni yokluyor yine. Senede birkaç defa oluyorum çok sinir bozucu bir şey.İnşallah çabuk atlatırım.Yarın artıcak biliyorum. Ders çalışmamı etkileyecek

Zamanında bende de vardı faranjit gerçekten çok zor küçük yaşta yakalandığımdan geçmiş bir sürü antibiyotik sonucu, o yüzden şimdi bağışıklığım çok kötü, hastayken hiç zorlama, güzelce yat dinlen, ben öyle yapıyorum.Yoksa hem verimli olmuyor hem de hasta hasta çalışınca insan çalışmaktan soğuyor.

Dünkü çalışmamı paylaşayım.
Kalıtım ile başladım, simetride oldukça uzun anlatılmış ama çok da hoşuma gitti, 75 soru çözdü.
Arkasından 1 tane çözdüm.
Sonrasında da Lys Simetriden logaritmayı bitirerek hem günü hem de 5. kitabımı bitirmiş bulunmaktayım ..

Hoşgeldin, senin hedefin nedir ? Umarım herkes hedefine ulaşır. Tabi ki ne zaman istersen yazabilirsin fırsat buldukça niye kopukluk olsun.

Çok sağol Canım benim, ara ara yazarım o vakit =)
Endüstri Mühendisliğini istiyorum canım, tabi hedefim iyi bi üniversite. Sizin hedefleriniz nelerdir?

Çok sağol Canım benim, ara ara yazarım o vakit =)
Endüstri Mühendisliğini istiyorum canım, tabi hedefim iyi bi üniversite. Sizin hedefleriniz nelerdir?

İnşallah hedefine ulaşırsın.
Ben eczacılık fakültesi istiyorum, hangi üniversite olacağı konusunda sanırım en son etki puanın olacaktır ama ben şöyle ilk 5bin olursa sevineceğim..

Neden benim yazdıklarım yarım yamalak çıkmış acaba ..

Dünkü çalışmamı paylaşayım.
Kalıtım ile başladım, simetride oldukça uzun anlatılmış ama çok da hoşuma gitti, 75 soru çözdüm.
Arkasından 1 tane deneme çözdüm.
Sonrasında da Lys Simetriden logaritmayı bitirerek 120 soru çözdüm hem günü hem de 5. kitabımı bitirmiş bulunmaktayım ..

Dün öncelikle yaklaşık 2 saat elektrik akımı videolarını izledim.
Yapamadığım sorular vardı iyi oldu ama hala arada yapamadığım soru çıkıyor ve ben iyi bir alternatif daha arıyorum. Arkasından Celal Aydından 57 tane Elektrik akımı sorusu çözdüm, sonrasında bütün hafta çalıştığım konuları temize çektim, benim için işin en zor kısmı, 3-4 saati buldu. Formülden de 20 soruluk da 1 tane 2. dereceden denklemler testi çözerek günü sona erdirdim, bu hafta benim için önemli olan konular vardı genelde, onları bitirmenin üstüne akşam nargile hazırladı eşim, nargile kahve keyfi yaptık. Bugün de biraz geçe bıraktım çalışmamı, hafta içinde hedefime ulaşınca böyle keyifler yapmak pek tatlı oluyor.

Dün Behzat hocadan karmaşık sayılara çalıştım. 2.5 saate yakın sürüyor ama her türlü orjinal soruyu çözüyor, çok beğendim.
Sonrasında matematik 2den 7 test yani 140 soru çözdüm formülde, bu hafta formülden çalıştığım yerlere kalan olan kısmı bitirip yeni kitaba geçmeyi planlıyorum.
Matematik1den de 40 soru çözdüm yine formülden ve günü bitirdim.

Bu hafta da toplam 1179 soru çözmüşüm ..

soruların bir kısmını ekliyorum sen çözdükçe ben ilave etsem olur herhalde:)

soruların bir kısmını ekliyorum sen çözdükçe ben ilave etsem olur herhalde:)

Eki Görüntüle 819083
Eki Görüntüle 819084
Eki Görüntüle 819085
Eki Görüntüle 819086

1. Soru :

Bu faktöriyellerin son 2 rakamları hep sıfır olur. Kalan 79 ise bölünen sayının son 2 rakamı 79 olur. 9+7=16

2. Soru :

Biri sekizgen biri altıgen olduğunda aynı şekli alması için direk yana çevirebilirsin. Bu da 180 derecedir, bunu biraz şekli değerlendirerek yaptım ben okek ile falan bulunur mu bilemedim şekle dikkat edersen direk çıkıyor.

3. Soru :

Sayıların üstlerin okekini alırsan 20*9*14 çıkıyor. ( çarpma yapmadım gerek yok diye. ) Altının da okeki 42. üstünün okekini 42ye böldüğünde 60 çıkıyor. Demek ki okekleri 60 çıkıyor. 1000/60 = 16 küsür bir şey çıkıyor, yani 16 sayı bölünür.

4. Soru :

330 210 ve 225 in en büyük ortak bölenini buldum. 15 çıktı.

330*210/15*15 = 308

Sözel olarak anlatmaya çalıştım ama sıkıntı olan bir yer varsa tekrar anlatabilirim ..

üçüncü sorunun cevabını 17 diyor.ilk soruyuda tam olarak anlayamadım:S

üçüncü sorunun cevabını 17 diyor.ilk soruyuda tam olarak anlayamadım:S

Ben üçüncü sorunun çözümünü o şekilde biliyorum. Biraz acele ile çözdüğüm için yarın bir notlarımı tekrar kontrol edip diğer sorularla beraber tekrar bakarım çıkmam gerekiyor şimdilik.

İlk soruda da faktoriyellerin çarpımının son rakamı 0 olur. Örneğin; 23! = 1.2......20.21.22.23=....00 bu çarpımın son iki rakamı 0 olacak. Herhangi bir sayıyı 10 la 20 ile çarptığımızda son rakamları 0 olur. Faktoriyelin içinde 2 ve 5 çarpımlarından gelen bir sürü 0 olacak diye düşünedebilirsin. böyle bir sayıya bölünen bölümün de son 2 rakamı 79 olur. 179 1079 1000079 gibi sayıları düşünürsen anlaşılır sanırım.

anladım simdi beynim durmuş resmen:) hiç böyle düsünmemistim ben.ebob ekokla sorunum var halledemedim bir türlü oturmadı konu.

Eklentiler

• $DSC_0012.jpg
    23,8 KB · Görüntüleme: 96
  • $DSC_0013.jpg
    22,8 KB · Görüntüleme: 81
Soruların cevaplarını da yazarsan iyi olur, bir yerde hata yaparsam fark ederim.Özellikle mantık yürütülmesi gereken sorularda doğru mu değil mi emin olamayabiliyorum, onu görürüm.

1. soru :

4-5-10'un okek 20. bir küp için 20*20*20/4*5*10 = 40 bir küp için 40 kibrit kutusu gerekliymiş.
650/40 = 16 küp yapılabilir.

2. soru :

Soru da A bir sabit olduğuna göre. A nın sabit kalması için x azalırken y artmalı, x artarken y azalmalı. 2 side artarsa, okek de obeb de büyür A sabit kalamaz. D şıkkı diye düşünüyorum.

4. soru :

ab sayısının en büyük ve en küçük olabileceği değerlerin farkını sorduğu için, a'nın en büyük ve en küçük değerleri için b yi bulmamız gerekiyor. a onlar basamağında b ise birler basamağında olduğu için a ya göre değer büyük yada küçük olacak.
4a3b sayısını 8 tabanında yazdığımız için a en büyük 7 en küçük ise 1 olabilir. İlk başta sıfırdan farklı olduğunu belirttiği için.
a yerine 7 yazdığımızda 8 e böldüğümüzde kalanı 5 verecek şekilde b=3 çıkıyor.
a yerine 1 yazdığımızda 8 e böldüğümüzde kalanı 5 verecek şekilde b=3 çıkıyor.
Yani en büyük 73 en küçük 13 oluyor 73-13=60 cevap.

5. soru :

60-75-90'ın en küçük katını buluyorsun(900) ve bu bulduğun kat yapılacak en küçük küpün 1 ayrıtının uzunluğudur, bir büyüğü de 900*2 = 1800 olur. En az değeri dediği için en küçük 2 değerini bulduk, toplamı da 2700 ediyor.

Şimdilik bunları cevaplayayım diğerlerine de sonra bakayım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…