Hızlı konuşmak

PinkMermaid

👨‍👩‍👧‍👦
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
3.683
6.172
Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?

Kızlar bazen çok hızlı konusuyorum ve dediklerimi karşı taraf anlamiyor ve bu canımı sıkıyor bazen bu durumumla kendim de dalga geçebilsem de böyle konuşmak istemiyorum..tane tane , akıcı ve güzel konuşmak istiyorum,bunu nasıl yapabilirim ?
tiyatrodayken diksiyon egzersizlerinde agzimiza kalem koyup konusurduk cok etkisi oluyor. evde agziniza kalem koyup bol bol konuşun. biraz tükürük akabilir tabi :)

bende aynı dertten muzdaribim..aynanın karşısında konuşuyorum,sesli kitap okuyorum,güzel konuşma dersi aldım,eşim sürekli uyarıyor ama hiç düzelmiyor maalesef..kayıtlarda vs sesimi duyunca şaşırıyorum :) çözüm bulursan haber ver :)

Ben de hızlı konuşurum

Böyle heyecanlı ses tonum var

Hatta karşımdaki telde konuşursak kızmayın vs der bazen

Ben araştırdığımda hızlı konuşma hızlı düşünme paraleldir demişlerdi

Çok hızlı düşündüğün için onların hepsini toparlayıp konuşmak için hıZlı konuşuyormuşum

Hızlı da okurum mesela

hatta düşüncelerimin hızına yazma hızım yetişmiyordu yıllar geçtikçe hızlı da yazıyorum artık

Bana zararı yok gerekirse arada karşımdaki kitleye göre yavaş konuşuyorum yahut iki farklı şekilde aynı cümleyi kurup değişik şekilde anlayabilecek kitleye hitap ediyorum

Nedeni ne olabilir allah aşkına genetik tir herşeye hastalık gibi bakmayın. Psikolojik falanda dersiniz şimdi ne alakaysa
Mesala bibolar bozukluk yaşayan hastalarda ne dediklerini anlayamazsınız
İnsan bir bütündür en küçük sinirin bile insanla bir alakası vardır

Konu sahibi siz öylesiniz demiyorum sadece nedeni araştırılmalı diyorum bir davranış şekliyse zaten düzeltilir

İnsan bir bütündür en küçük sinir bile insanla bir alakası vardır

Konu sahibi siz öylesiniz demiyorum sadece nedeni araştırılmalı diyorum bir davranış şekliyse zaten düzeltilir
Okadar buyutmeyelim bence benim çevremde çok var böyle konuşan arkadasim. Gayet saglikli lar ve aileden geliyor geneli

Ben de hızlı konuşurum

Böyle heyecanlı ses tonum var

Hatta karşımdaki telde konuşursak kızmayın vs der bazen

Ben araştırdığımda hızlı konuşma hızlı düşünme paraleldir demişlerdi

Çok hızlı düşündüğün için onların hepsini toparlayıp konuşmak için hıZlı konuşuyormuşum

Hızlı da okurum mesela

hatta düşüncelerimin hızına yazma hızım yetişmiyordu yıllar geçtikçe hızlı da yazıyorum artık

Bana zararı yok gerekirse arada karşımdaki kitleye göre yavaş konuşuyorum yahut iki farklı şekilde aynı cümleyi kurup değişik şekilde anlayabilecek kitleye hitap ediyorum
Evet çoğu anlattiklarini zaman zaman yasadim, hatta bazen 2 kelimeyi kombin yapiyorum hizli dusunmekten..ama ben rahatsizim bu durumdan tane tane konusmak istiyorum her zaman..

Evet çoğu anlattiklarini zaman zaman yasadim, hatta bazen 2 kelimeyi kombin yapiyorum hizli dusunmekten..ama ben rahatsizim bu durumdan tane tane konusmak istiyorum her zaman..

Belki eğitim vs ile azalabilir ama tam çözülmez

Yaşınız gençse -bakmadım profile- daha kolay değişebilir

Bir de ben uzun konuşur uzun yazarım burada da

İnsan bir bütündür en küçük sinirin bile insanla bir alakası vardır

Ben hızlı konuşurum

Eğitim seviyesi yüksek olan hızıma yetişiyor ama başkaları anlayamıyor

Ben de o nedenle yavaş konuşmaya çalışınca da cümlelerim dağılıyor zira daha hızlı düşünüp yavaş konuşmak zor

Özellikle ustalara vs istediğimi anlatırken zorlanıyorum işte

Ben şu hızlı düşünme, hızlı konuşma ilişkisine inanıyorum. Bende hızlı konuşurum özellikle birine bişey anlatmaya çalışıyorsam genelde hep sakin, yavaş, nefes al, ne bu heyecan gibi tepkiler alıyorum. Düzelmiyor ama düzeltmek içinde kafama takmadım açıkcası. He bide ben aşırı rap dinlerim 11-12 yaşımdan beri o da etki ediyordur gibi geliyor

X