HIZLI KİLO VERMEK İÇİN 3 GÜNLÜK SU ORUCU

jenni-herhat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2014
2
0
38
Merhabalar arkadaşlar. Açıkçası ben böyle başlıkları gördüğümde sağlıksız olduğunu düşünerek pek dikkate almazdım. Şok diyetlerin her nedense bir zararının olacağı kanısındaydım. Aynı zamanda metabolizmayı zayıflattığı gerekçesiyle verdiğim 1-2 kiloyu da fazlasıyla geri geleceğini düşünürdüm. Ama “The Telegraph” gazetesinde yayımlanan bir makaleye göre Güney Kaliforniya Üniversitesindeki bilim adamlarının yaptığı son çalışmalar 3 günlük açlıkların vücudumuz için birçok yararı olduğunu gözlemlemişler.

Makalenin özetini size anlatacağım. Ama ondan önce bizzat kendimin yaşadığım olayı anlatmak istiyorum. 7-8 yıl öncesinde daha zayıflama veya sağlıkla alakalı bir sorunumun olmadığı zamanlarda dayım 5 günlük açlık yapmıştı. Açlığa başlamadan önceki bir gün sadece sebzeyle beslenmişti. Akşam bağırsak temizliği yapmıştı. Ve açlıktan çıkınca hafif sebze ve meyve suları, yoğurtla devam etmişti. 1-2 gün sonra normal yeme düzenine dönmüştü. O zamanlar O Rusyalı bir bilim adamının kitabından yararlanmıştı. Kendisinin anlattığına göre hayatında hiç olmadığı kadar güçlü ve sağlıklı hissediyordu. Aynı zamanda görüntü olarak da gerçekten yüzüne bir gençlik gelmişti sanki. Bunun yanında farklı tedaviler denemesine rağmen bir türlü kurtulamadığı cilt hastalığından da kurtulmuştu. Dayım bize de sürekli kısa süreli açlık yapmamızı öneriyordu ama o zamanlar pek dikkate almamıştım açıkçası.

Şimdi gelelim yeni bilimsel araştırmanın sonuçlarına. Bu sonuçlara göre kısa süreli açlıklar bağışlık sistemimizin yenilenmesine neden oluyor. Bağışlılık mekanizmamıza sanki bir reset atmış oluyoruz. Vücudumuzu aç bırakmak kök hücrelerimizi tetikleyerek yeni akyuvar üretilmesine yol açıyor. Yalnız şunu da belirteyim su oruçları metabolizmayı yavaşlatması gerekçesiyle birçok diyetisyen tarafından eleştirilmiyor değil. Ama bana göre 3 günde hafif yürüyüşlerle ve aerobik hareketlerle metabolizmamızın yavaşlamasının biraz önüne geçe biliriz.

Üç günlük açlığın hatta hasta ve yaşlı kişilerde de bağışıklık sisteminin yenilenmesinde önemli derecede katkısı olduğunu düşünüyorlar. Örneğin kanser hastalarının kemoterapi sonrası çökmüş olan bağışıklık sistemleri 3 günlük açlık kök hücrelerindeki bir düğmeyi aktif hale getirerek vücudun bağışıklık sisteminin kendini yenilemesine sebep oluyor.

Ve beni en çok etkileyen nokta: VÜCUT BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ SIFIRLAMAK İÇİN GEREKSİZ GÖRDÜĞÜ HASARLI DOKULARI YOKEDEREK BUNDAN ELDE ETTİĞİ MALZEMEYLE YENİ BAĞIŞIKLI SİSTEMİNİ ELDE EDİYOR.

Son düzenleyen: Moderatör:
bunu yapan kişiler var özellikle instagramda ana hastagı altında toplanmıs ben saglıksız buluyorum

X