Bu dediğim kadının daha önce iş tecrubesi yoktu. Durumları çok kötü diye önceleri çok yardım ettim. Sonra hem ezilmesin, hem hazıra alışmasın, az da olsa kazansın eksiği olursa yine yardım ederim diye işe aldım. Sonuçta hepimiz çalışarak kazanıyoruz.
Normal bir yardımcı alsam cok dikkat ettiğim hijyen konusunda katı kurallarım olur ama, bu kadına çok toleranslı davrandım öğrensin diye Allah var çabalıyorda ve çok şeyi öğrendi de. Bazı eksikleri halen var ama ögrenir onu da. Ögrendiklerinin de hakkını veriyor. Eksiklikleri kişisel hijyen kurallarına daha tam hakim değil.
Bu durumun bir an önce düzelmesi lazım. Beşerdir şaşar olur da bu şüphe içimde kalırsa ve davranışım istemsizce değişirde, istemeden üzersem diye de çok korkuyorum.
Giden mal olsun, geri gelir ama ister buyuk, ister çocuk olsun güven duygusu çok önemli. Hele ki bu çoçuk benim yetiştirmeye kalktığım bir çocuksa kendimde de bir hata ararım.
Neyi eksik yaptım acaba? Çocuğun kalbine, duygularına ulaşmam lazım. Neden? Acaba annesinden habersiz karşıma alıp konuşsam mı? Ya uygun cümleler seçemezsem? Yuz ifadem istemsizce değişirse? Üzersem, yaralarsam?
Kanıt olsa bile suçlamaktan ziyade, neden? sorusu içime oturdu. Ama, emin olmak için bütün evi aradım. 2 saat öncesi yanına yeni kutu koydum, sonra yeniyi çekmeceme götürmek istediğimde eskisi kayıptı. Yeni yeni aklıma geliyor mesela benim saç bandım yere düşmüştü kanepenin altına. Sonra bunu kendisi kullanırken gördüm. Zaten çok kullandığım bir şey değildi diye çok da önemsemedim doğrusu.
Off ne bileyim yaa..
Eve kamera taktırmam bir kaç ay sürer çünkü bu ay ikimizin maaşına çok ciddi yüklendim başka ihtiyaçlar için.
Konu sahibi,benim bir akrabam,annemin her turlu yardimci oldugu,arkadaslik ettigi,kotu gununde yaninda olan,iyi gununde gulup soyleyen biriyken,uzak bir sehre gittiginde kizina ve kucuk kardesime degisik bir toka almisti.Plastik 3 kurusluk birsey.
Ama o kadar begenmistim ve o kadar benim de olsun istemistim ki.
Bizim yasadigimiz yerde o zaman yoktu boyle seyler.
Kardesimin tokasini takmistim,aa sen ablasin,ver cocuga demislerdi.
Ben de o zaman 7 8 yaslarindayim,nasil uzulmustum,oysa annem onun cocuklarini bizden ayirmaz,gonullerini hos ederdi.
Bana da alsaydi,dusunemedi,dusunmedi,herneyse...
O gun bugundur,evde baska kardes varsa,ne alirsam kucukte olsa digerlerine de alirim.
Bebek dogan eve buyuk cocuga gotururum hediyeyi.
Cocuk kalbi cok incedir,belki merak etti,bir yanlis yapti.Bir sekilde anlamasini saglayin,baska olaylar uzerinden konusun.
Arti merakta yaptirir,benim boyum kadar kizim gecen anlatiyordu,bilmedigimi zannettigi seyi:))
Cekmecemde pedlerimi gormustu,4 yaslarindayken.
Ben de annelerin bazen bunu kullanmasi gerektigini soylemistim.
O da reklamlarda gordugu gibi camasirina yapistirmis gizlice,fakat yapiskani uste gelecek sekilde
Ben de lavabonun penceresinin dibinde gorunce anlayip cope atmistim,sonra kaldirmistim pedleri:)).
Bazen cok daha masum sebepler olabilir,12 yasinda koca kiz diyenler olabilir,ama bilmiyorsa bilmiyordur.
Siz onun isigisiniz,bu konuda da aydinlatin