Bebek Beslenmesi hipp mama hakkında dikkat!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Tugbademir

aşkım, oğluşummm..iyi ki varsınız...
Kayıtlı Üye
28 Mart 2009
673
5
116
kızlarr çok kötüyüm bugün eşim internetteki mama skandalı haberini verdi bana..hipp de ve daha bir kaç ürün de var nestle diğerini hatırlamıyorum..içinde olması gerekenden 150 kat arsenik ve kurşun bulunmuş..hatta haber başlığı mama yerine zehir yeidrdiler diyee..şok oldum çünkü ben de kullandım hippi ve bebeğim çok sevdi..o haberi duyar duymaz kutuları çöpe attım ve bela okudum yaa bebek bu ya sonuçta nasıl onların sağlığını hiçe sayarlar..avrupada yapılan araştırmaymış kızlar siz de bakın nete lütfen..lütfen yedirmeyin bu mamalrı..diğerleri de ne kadar güvenilir artık kafam çok karıştı valla((

off off hipp bana çok guvenilir gelirdi.
özelliklr kavanoz maması alacaksam hipp alırdım.
biberon mamasını oğlum beğeenmedi .
ne yedirceğimizi şaşırdık.
herşeyde hormon katkı maddesi var.
bebeklerimize yazık
eski usul annelerimiz g,b, pirinci övütüp pirinç mamasımı yapsak

Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu

ANNE sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı’nca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.

Ağır metal oranı 150 kat fazla

Avrupa’da satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, ‘anne sütüne eşdeğer’ olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar ‘resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları’ bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, “Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli” dedi.

evet cnm bu haber işte(ben sma almayı düşünüyorum ama o nasıl acaba tam da bi bilgim yok ama iyi diyolar..yatmadan mama vermeyi düşünüyorum galiba sütüm yetmiyo..daha da 4. ayına girdi miniğim((

bende haberi görünce çok üzüldüm bebeğim 6 aylık oldu allaha şükürki hala emio daha ek gıdaya geçmedik bebşlerimizn yiyeceğine zehir katanları allah nasıl biliosa öyle yapsın

bende hipp kavanozlarını çok beğenmiştim gerçekten doğal sebze meyve kokusu alınabiliyor diğer marrkaların sebzesinde de meyvesinde de aynı değişik bir koku var bu çok doğal gelmişti...

inanmıyorum bende hipp kavanoz yedirdim büyük kızımada şim
di oğlumada hatta yiğenlermede arkadaşlarımda nasıl olur bu ya neyse mama hipp değil aptamil yapacak bişey yok yedirdim küçüğe 20 kavonoz olmuştur 7.5 aylık şimdi napcam ben ya

ayyy kanım dondu.ben o markaları kullanmadım bebelac ve milupa kullanıyorum ama ne kadar sağlıklı bilemiyorum.ALLAHA havale ediyorum onları.

BEN SOKTAYIM.. BU NEEEEEEEEEE? BENIM KIZIM BI SENE OLDU HIPP ...AAAAAAAAAAAAA BU NE YAAAAA?? INEK SUTU ICirme MI, ONU ICIRME BUNU ICIRME, OGLUMDA NESTLE´YI 4YASINA KADAR ICTI..AAAAA BU COCUKLAR NE ICICEK BUNU DEGIlSE, SU´mu acaba???? AY SOKTAYIM... o kadar parayi ben cocuklarimi zehirlemek icin mi vermisiiiim, alllaaaahiiiiiiiiiimmmmmmmmm:26:

valla benim oğlum hiçbir mamayı sevmedi 3 ay emdi sadece..şimdi ek gıda alıyo ve çok güzel yiyor ama burda arkadaşlar mutlaka vermelisin mama diyolar en az 500 cc kadar bizimki ise asla sadesini içmez..bende illa içsin die zorluyodum çorbalarına,muhallebilerine falan katıyodum bugüne kadar!!!bunu duyunca artık katmayı düşünmüyorum nasıl olsa karnını doyuracak kadar ek gıda alıyo..yoğurdu da çok seviyo günde iki kere veririm bundan sonra bende..şuanda zaten hipp vardı bi onu denememiştim deniyeyim dedim ama hiç içmedi ondan çok şükür..

Bu zamana kadar ne yapmış bu sağlık komisyonları bu bakanlıklar!
Zehirledikten sonra hayırlısı olsun zor zahmet sahip olduğunuz bebeğinize kendi ellerinizle kurşun verdinizin müjdesini mi veriyorlar!!!!

doktorumuz bize hipp i önerdi gdo yok organik sertifikası ise almanyadan ki almanya bu konularda daha dikkatlidir
piyasada her mama ya bişey söylendi
ben inanmıyorum bu habere
zaten oğluma sadece hipp in iyi geceler yulaflı elmalısını ve yulaf arada pirinç ini kullanıyorum vede organik kavanoz mamalarını

ben kullanmaya devam ediyorum

saygılar...

Çook çook ilginç gerçekten benim aklım almıyor bir türlü basıl böyle birşey yaparlar ya...
Kafam çok karıştı...2 ay öncesi de Milupa sütlü pirinçli mamanın içinden kurt çıktı gözlerimle şahit oldum ya benim çıcuğum yeseydi o mamadan çok şükür farkettik kocaman kurdu...Oyüzden güvenim kalmadı artık...

papatya milupayı sevmiyorum ben cidden kurt mu çıktı tarihi falanmı gelmiş acaba
hay Allahım yaa

yurt dsinda izledigim bir programda hippin kavanoz purelerini tarafsiz bir labaratuvara incelettiler ve icinde bebeklere zararli olabilecek bir sey bulunmadi,onun haricinde kavanoz uzerinde vaad edilen degerlerin de dogrulugu kanitlandi.Bebegim 5 aylik oldugundan beri hippin kavanozlarini kullaniyorum,hala da evde bulundururum.Kasik mamasini 1 defa denedim sevmedi kizim,devam sutunu hic denemedim.Haber dogruysa pes diyorum artik,insan ne yedirecegini,nasil nerden herseyin dogalini bulacagini sasiriyor.Hersey sadece ticari kazanc maalesef.

papatya milupayı sevmiyorum ben cidden kurt mu çıktı tarihi falanmı gelmiş acaba
hay Allahım yaa

Eveet cidden besili bir kurt çıktı içinden inanması zor ama doğru...Müşteri hizmetleri ile görüştüm yolda gemilerde gelirken ambalajı yırtılmıştır diyorlar birde utanmadan.Hayır dedim hiçbiryerinde delik deşik birşeyi yok tarihide geçmemiş nasıl oluyor bu iş anlamadım zaten...

iğrenç bu ne ya kıl kurt eşim bu habarlere diyorki birde milupa googly bebelac bunları test etseler neler çıkar sen hippe devam et diyor

Merhaba sevgili anneler, bu yazıyı hem bir anne olarak hem de markanın iletişimden sorumlu olarak yazıyorum.

Çeşitli gazetelerin 11.04.2011 tarihinde Daily Telegraph ve BBC gibi yayın kuruluşlarından alındığı iddia edilen “Mama yerine zehir yediler” ve “Bebek mamasında zehir tehlikesi” başlıklı haberleri hakkında;
Yayınlanan haberlerde adı geçen HİPP markası, Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı bir araştırmanın tablolarının hatalı yorumlanmasından ötürü gerçeklere aykırı bir yargıya maruz kalmıştır.
Şöyle ki;
Haberde sözü geçen Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı araştırma metninin “Conclusion” başlıklı bölümünde, Bu araştırma içerisinde bebek mamalarında bulunan tüm mikotoksin limitleri çok düşük olmakla birlikte bebeklerin sağlığını etkileyecek ve endişe duyulacak hiçbir veri bulunmamıştır. ibaresi ve “Result” bölümünde de, Araştırmanın tüm sonuçları tablo 4’de detaylandırılmıştır. Araştırmada çalışılan % 99,5 örneğin hiçbirinde ölçülebilir aflotoksin bulunmamış, sadece bir örnekte aflotoksin B1 algılanmış, fakat o da yasaların öngördüğü limitlerin altında belirlenmiştir. ibaresi bulunmaktadır.

Bu metinden de anlaşıldığı üzere, yapılan araştırma dahilinde olan HİPP markasının ürünleri bebekler için hiçbir tehlikeli madde içermemektedir. Aksine, markanın lehine kullanılabilecek bir durum söz konusudur.

Food Standards Agency - Homepage bu web sitede araştırmanın tablosu bulunmaktadır. Ne yazık ki, HİPP tabloyu okumadan yazılan hatalı bir yazıdan olumsuz etkilenmiştir. Lütfen bu gibi haberleri dikkate almayın. Öyle ki, Avrupa Birliği bile, kendi labarotuarları dışında sadece HİPP'in laboratuarlarında yapılan testlerin ölçümünü kabul ediyor.

Sadece en iyi organik içerikler kullanılarak özel olarak formüle edilen HIPP ürünlerine güvenebilirsiniz. HIPP ürünlerindeki manganez, kadmiyum ve arsenik seviyeleri güvenlidir ve tüm hammaddeler, en katı kalite kriterlerini müteakiben düzenli olarak test edilmektedir. Tüm HiPP ürünleri, sağlıklı bebek beslenmesi için herhangi bir kısıtlama olmaksızın uygundur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…