Bebek Beslenmesi hipp mama hakkında dikkat!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlarr çok kötüyüm bugün eşim internetteki mama skandalı haberini verdi bana..hipp de ve daha bir kaç ürün de var nestle diğerini hatırlamıyorum..içinde olması gerekenden 150 kat arsenik ve kurşun bulunmuş..hatta haber başlığı mama yerine zehir yeidrdiler diyee..şok oldum çünkü ben de kullandım hippi ve bebeğim çok sevdi..o haberi duyar duymaz kutuları çöpe attım ve bela okudum yaa bebek bu ya sonuçta nasıl onların sağlığını hiçe sayarlar..avrupada yapılan araştırmaymış kızlar siz de bakın nete lütfen..lütfen yedirmeyin bu mamalrı..diğerleri de ne kadar güvenilir artık kafam çok karıştı valla:(((

hafta sonu prof.bıngur sonmezın acıklamasında en pahalı mamalarda fruktoz bulundugunu ve bebeklıkte yedırılen sekerın ılerde bır cok hastalığa yol acacagını ve sekerın bagımlılık yapacagını bebeklerın bu mamaları bırakamayacagını acıklamadı uzerıne dr.um onerdıgı ve kendısınınde 8 aylık bebegıne artık sımılac kullandıgını sımılac fruktozsuz nadır mamalardan oldugunu soyledı hemen sımılac alıp basladım...bu arada sadece guvenılır markalar yazıyor ıcerıgını durustce..lutfen ıcındekıler kısmını dıkkatlı okuyalaım....en guvenılır markalar bıle boyle yapıyorsa ne yapacagız artık sasırdım...

merhaba arkadaslar bence hipp en iyisi alman mali almnyada bir cok akrabam var ordaki butun drler hippi oneriyo bn kullnmadim ama cok iyi saglikli deniliyo.bence asil guvenmicekseniz turk markalarina guvenmeyin cunku malesef ki bazi turk ler daha cok yaln karstiriyo isin icine ama bir yabanci bunu yapmkiyo eger yaparsa basina ne gelcegini biliyo cunku..hee ben bunu dedim diye yanlis anlasilmasin lutfen istisnalr var illaki.

piyasada bir cok yiyecek ve bebek mamalari dahil bir suru zehirli urun var ama niyeyse bunlar halkla paylasilmiyo neymis ticari hakmis da bilmm ne ya dunyann hic biryernnde boy;le bir sey yok.bn amerikda yasadim bir muddet orda ki reklmlarda adam kendi markasiyla baska bir markayi kiyasliyo resmen yani atiyorum en iyisi milupa en dogal filn ama hipp degil gibi kimse birsey demiyo.ama biz burda goz gore gore zehirleniyoruz ya aklim almiyo.

baskada dicek birsey bulamiyorum ya..bizi kandirp bebeklermizin sagliyla oynayan herkez Allahinda bulsunnnnnn.

Merhaba sevgili anneler, bu yazıyı hem bir anne olarak hem de markanın iletişimden sorumlu olarak yazıyorum.

Çeşitli gazetelerin 11.04.2011 tarihinde Daily Telegraph ve BBC gibi yayın kuruluşlarından alındığı iddia edilen “Mama yerine zehir yediler” ve “Bebek mamasında zehir tehlikesi” başlıklı haberleri hakkında;
Yayınlanan haberlerde adı geçen HİPP markası, Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı bir araştırmanın tablolarının hatalı yorumlanmasından ötürü gerçeklere aykırı bir yargıya maruz kalmıştır.
Şöyle ki;
Haberde sözü geçen Avrupa Gıda Standartları Kurumu’nun yaptığı araştırma metninin “Conclusion” başlıklı bölümünde, Bu araştırma içerisinde bebek mamalarında bulunan tüm mikotoksin limitleri çok düşük olmakla birlikte bebeklerin sağlığını etkileyecek ve endişe duyulacak hiçbir veri bulunmamıştır. ibaresi ve “Result” bölümünde de, Araştırmanın tüm sonuçları tablo 4’de detaylandırılmıştır. Araştırmada çalışılan % 99,5 örneğin hiçbirinde ölçülebilir aflotoksin bulunmamış, sadece bir örnekte aflotoksin B1 algılanmış, fakat o da yasaların öngördüğü limitlerin altında belirlenmiştir. ibaresi bulunmaktadır.

Bu metinden de anlaşıldığı üzere, yapılan araştırma dahilinde olan HİPP markasının ürünleri bebekler için hiçbir tehlikeli madde içermemektedir. Aksine, markanın lehine kullanılabilecek bir durum söz konusudur.

Food Standards Agency - Homepage bu web sitede araştırmanın tablosu bulunmaktadır. Ne yazık ki, HİPP tabloyu okumadan yazılan hatalı bir yazıdan olumsuz etkilenmiştir. Lütfen bu gibi haberleri dikkate almayın. Öyle ki, Avrupa Birliği bile, kendi labarotuarları dışında sadece HİPP'in laboratuarlarında yapılan testlerin ölçümünü kabul ediyor.

Sadece en iyi organik içerikler kullanılarak özel olarak formüle edilen HIPP ürünlerine güvenebilirsiniz. HIPP ürünlerindeki manganez, kadmiyum ve arsenik seviyeleri güvenlidir ve tüm hammaddeler, en katı kalite kriterlerini müteakiben düzenli olarak test edilmektedir. Tüm HiPP ürünleri, sağlıklı bebek beslenmesi için herhangi bir kısıtlama olmaksızın uygundur.

Merhabalar,
Marka iletişiminden sorumlu olduğunuza göre size sormak istiyorum, öncelikle Hipp meyve sebze pürelerinden başka marka almadığımı, bu güne kadar da güvenerek bebeğime verdiğimi de belirtmek isterim. Alttaki metinde, bahsedilen ağır metallerin fazlalığı, bu mamaları tüketen bebeklerin normal (mama harici) gıdalarla beslenen bebeklere göre 150 kat fazla ağır metal alması, sizin bahsettiğiniz ise mikotoksinlerin var olmaması, mikotoksinlerin var olmaması da çok önemli olmasına karşın bunlar çok farklı şeyler. Evet, ağır metallerinde standart içinde olduğunu belirtmişsiniz, metinde de ağır metallerin standart içinde olduğunu üstü kapalı bir şekilde söylüyor. Size sormak istediğim şu; normal beslenen (mamasız) bir bebeğe göre mamayla beslenen bebekler daha mı fazla ağır metal alıyor?

Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı, pek çok uluslarası markanın bebek mamasında arsenik, ağır metal ve kurşun gibi zehirli madde buldu

anne sütünden kesilen bebeklerin beslenmesi için piyasaya sürülen uluslararası markaların mamalarının içeriğinde başta arsenik, kurşun ve kadmiyum gibi ağır metaller içeren zehirli maddeler saptandı. Avrupa Komisyonu Besin Standartları Ajansı’nca mamaların güvenliği konusunda yapılan araştırmada, bilim adamları 4 aylık ila 1 yaş arasındaki bebekler için üretilen formül sütleri test etti. Bilim adamları günde iki kez pirinç ve yulaf lapası gibi hazır mamalarla beslenen çocukların 50 kat fazla arseniğe maruz kaldığını belirledi.

Ağır metal oranı 150 kat fazla

Avrupa’da satılan Organix, Hipp, Nestle ve Holle gibi 9 uluslararası mama markalarına ait ürünlerinin de test edildiği araştırmada, ‘anne sütüne eşdeğer’ olarak lanse edilen formül sütlerde zehirli maddelerin yanı sıra beyin ve böbrek hasarlarına yol açan kadmiyum gibi ağır metallerin 150 kat, kurşunun ise 8 kat fazla olduğu ortaya çıktı. İsviçreli araştırmacılar, mama üreticilerinin her ne kadar ‘resmi toksik element düzeyini aşmamış oldukları’ bulgusuna ulaşsalar da, sonuçların ürkütücü olduğunu duyurdu. Kurum, “Tamamlayıcı mamalardaki zehirli elementler alarm seviyesinde. Pirinç bazlı bazı gıdalardaki yüksek konsantrasyondaki arsenik endişe verici boyutta. Mama firmalarına acilen kısıtlama getirilmeli” dedi.

kızlarr çok kötüyüm bugün eşim internetteki mama skandalı haberini verdi bana..hipp de ve daha bir kaç ürün de var nestle diğerini hatırlamıyorum..içinde olması gerekenden 150 kat arsenik ve kurşun bulunmuş..hatta haber başlığı mama yerine zehir yeidrdiler diyee..şok oldum çünkü ben de kullandım hippi ve bebeğim çok sevdi..o haberi duyar duymaz kutuları çöpe attım ve bela okudum yaa bebek bu ya sonuçta nasıl onların sağlığını hiçe sayarlar..avrupada yapılan araştırmaymış kızlar siz de bakın nete lütfen..lütfen yedirmeyin bu mamalrı..diğerleri de ne kadar güvenilir artık kafam çok karıştı valla:(((

HiPP - Organik Bebek Mamalar1, Organik Bebek Mamas1, Organik Bebek Yemekleri milliyet gazetesinin hipp firmasıyla ilgili düzeltme özür tekzip yazısına buradan ulaşabilirsiniz kızlar korkulacak birşey yok dünya sağlk örgütü sma ve hipp e tam destek verıyor güvenle kullanabilirsiniz. ben şahsen başka mama kullanmam asla! hipp avrupa ülkelerınde en çok tercih edilen en güvenilir mamadır. asıl bu milupa ve bebelac en uyduruk mamalar besleyicilikleri yetersız bulunduğu için avrupa pazarında rabet görmüyor bu firmalar türkiyedeki çocuk doktorlarını her yaz tatile gönderdiklerı için çok önerliyor malesef çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi herşeyden önemli sma ve hipp başka mama tanımam.

ya bende hippin 7 tahıllısını veriyordum hiç bir markette kalmamış üretimimi durdu anlamadım oğlum çok severek yiyordu bende hippe güveniyorum

Bence markalar arasında en doğalını bulmak diye bir şey yok. Hepsi fabrika şartlarında üretilen ürünler. Artık anne sütünün en sağlıklı olduğunu düşünmekte hayal çünkü anne sütü de bizim yediğimiz besinleri barındırıyor içinde.... Peki soruyorum dünya üzerinde artık doğal bir gıda kaldı mı? Üretiminden işlenip soframıza gelene kadar bin türlü işlemden geçmiş gıdalarla beslenirken anne sütü nasıl doğal olabilir?Gdo diye bir belayla uğraşıyor dünya, tohumların bile ahı gitmiş vahı kalmış. Hormonlardan, zirai ilaçlardan hiç bahsetmiyorum bile... o kavonozların, kutu mamaların üzerinde istediği kadar organik yazsın ben inanmıyorum. İnananıda dünyadaki gıda terörünü araştırmaya davet ediyorum. Bu durumda yapacak hiçbir şeyimiz yok.Allah yardımcımız olsun...

kavanoz yerine kendiniz yapsaniz daha saglikli degil mi bende meyve puresi meyve corbasi vs yapmak bu Kadar zor degildir hamileyim ama kavanoz almayi dusunmuyorum kendimiz yapalim arkadaslar

kavanoz maması yedirmenin mantığını anlamış değilim...yoğurt yedirin muz yedirin elmayı kendiniz püre yapın yedirin...devam sütünü bir yere kadar anlıyorum..anne sütünün olmadığı durumlarda mecburen veriliyor ama diğer kaşık kavanoz bilmem ne mamalarını yedirmenin ne gereği var...2 yaşında kızım emzirmeyi bir kaç gün önce bıraktım ne mama ne muhallebi ne başka bişey meyve ve doğal meyve sebze püreleri ile büyüdü hiçbir zaman tombul bir bebek olmadı, hatta normal standartlarda, türk annesi standartlarının altında oldu kilosu ama hiç pişman olmadın ve bu tarz haberleri okudukça ne kadar doğru yolda olduğumu anlıyorum...yazık etmeyin bebelerinize hepsi çöp bunların

valla benim oğlum hiçbir mamayı sevmedi 3 ay emdi sadece..şimdi ek gıda alıyo ve çok güzel yiyor ama burda arkadaşlar mutlaka vermelisin mama diyolar en az 500 cc kadar bizimki ise asla sadesini içmez..bende illa içsin die zorluyodum çorbalarına,muhallebilerine falan katıyodum bugüne kadar!!!bunu duyunca artık katmayı düşünmüyorum nasıl olsa karnını doyuracak kadar ek gıda alıyo..yoğurdu da çok seviyo günde iki kere veririm bundan sonra bende..şuanda zaten hipp vardı bi onu denememiştim deniyeyim dedim ama hiç içmedi ondan çok şükür..
arkadaşım vermek zorunda değilsin...maalesef bizim ülkemizde öyle bir algı var...çocuk beslemeyi onu şişirmek zannediyoruzhiç bir çocuk mama almak zorunda DEĞİL...

Bende burdan gördüm haberi çok iyi diye biliyorum hiip markasını bebelac veriyorum ben içine bebek bisküvisi katıyorum sade yemiyor bebişim 14 aylık iştahsız bir bebek ne yerse onu veriyorum mecbur artık bisküvileri evde kendim yapıyorum ne yaparsak yapalım bişeyler mutlaka katkılı ve hormonlu malesef :(

Kızlar şikayetvar.com adresinde hippin içinden kıl falan çıktığını,bebeklerinin zehirlendiğini yazmışlar.sizde durumlar nasıl?evolvia ve sma gaz ve kabızlık yapıyor bebeğime.hipp combiotic almayı planlıyorum nerdeyse herkes çok memnun.

Kızlar şikayetvar.com adresinde hippin içinden kıl falan çıktığını,bebeklerinin zehirlendiğini yazmışlar.sizde durumlar nasıl?evolvia ve sma gaz ve kabızlık yapıyor bebeğime.hipp combiotic almayı planlıyorum nerdeyse herkes çok memnun.
Canım 4 aydır hipp combiotıc kullanıyrm ve hic bir başka mama vermdm cok memnunuz

kavanoz maması yedirmenin mantığını anlamış değilim...yoğurt yedirin muz yedirin elmayı kendiniz püre yapın yedirin...devam sütünü bir yere kadar anlıyorum..anne sütünün olmadığı durumlarda mecburen veriliyor ama diğer kaşık kavanoz bilmem ne mamalarını yedirmenin ne gereği var...2 yaşında kızım emzirmeyi bir kaç gün önce bıraktım ne mama ne muhallebi ne başka bişey meyve ve doğal meyve sebze püreleri ile büyüdü hiçbir zaman tombul bir bebek olmadı, hatta normal standartlarda, türk annesi standartlarının altında oldu kilosu ama hiç pişman olmadın ve bu tarz haberleri okudukça ne kadar doğru yolda olduğumu anlıyorum...yazık etmeyin bebelerinize hepsi çöp bunların
İyide hangi anne cocuguna hazır ürün vermek ister hanfendi.. Sizin sütünüz varmışki mamaya gerek duymadınız ya sütü olmayanlar devam sütü kasık maması vermesinde ne versin 1 aylık bebege..

Back
X