- Konu Sahibi Tugbademir
-
kızlarr çok kötüyüm bugün eşim internetteki mama skandalı haberini verdi bana..hipp de ve daha bir kaç ürün de var nestle diğerini hatırlamıyorum..içinde olması gerekenden 150 kat arsenik ve kurşun bulunmuş..hatta haber başlığı mama yerine zehir yeidrdiler diyee..şok oldum çünkü ben de kullandım hippi ve bebeğim çok sevdi..o haberi duyar duymaz kutuları çöpe attım ve bela okudum yaa bebek bu ya sonuçta nasıl onların sağlığını hiçe sayarlar..avrupada yapılan araştırmaymış kızlar siz de bakın nete lütfen..lütfen yedirmeyin bu mamalrı..diğerleri de ne kadar güvenilir artık kafam çok karıştı valla((
Merhaba sevgili anneler, bu yazıyı hem bir anne olarak hem de markanın iletişimden sorumlu olarak yazıyorum.
Çeşitli gazetelerin 11.04.2011 tarihinde Daily Telegraph ve BBC gibi yayın kuruluşlarından alındığı iddia edilen Mama yerine zehir yediler ve Bebek mamasında zehir tehlikesi başlıklı haberleri hakkında;
Yayınlanan haberlerde adı geçen HİPP markası, Avrupa Gıda Standartları Kurumunun yaptığı bir araştırmanın tablolarının hatalı yorumlanmasından ötürü gerçeklere aykırı bir yargıya maruz kalmıştır.
Şöyle ki;
Haberde sözü geçen Avrupa Gıda Standartları Kurumunun yaptığı araştırma metninin Conclusion başlıklı bölümünde, Bu araştırma içerisinde bebek mamalarında bulunan tüm mikotoksin limitleri çok düşük olmakla birlikte bebeklerin sağlığını etkileyecek ve endişe duyulacak hiçbir veri bulunmamıştır. ibaresi ve Result bölümünde de, Araştırmanın tüm sonuçları tablo 4de detaylandırılmıştır. Araştırmada çalışılan % 99,5 örneğin hiçbirinde ölçülebilir aflotoksin bulunmamış, sadece bir örnekte aflotoksin B1 algılanmış, fakat o da yasaların öngördüğü limitlerin altında belirlenmiştir. ibaresi bulunmaktadır.
Bu metinden de anlaşıldığı üzere, yapılan araştırma dahilinde olan HİPP markasının ürünleri bebekler için hiçbir tehlikeli madde içermemektedir. Aksine, markanın lehine kullanılabilecek bir durum söz konusudur.
Food Standards Agency - Homepage bu web sitede araştırmanın tablosu bulunmaktadır. Ne yazık ki, HİPP tabloyu okumadan yazılan hatalı bir yazıdan olumsuz etkilenmiştir. Lütfen bu gibi haberleri dikkate almayın. Öyle ki, Avrupa Birliği bile, kendi labarotuarları dışında sadece HİPP'in laboratuarlarında yapılan testlerin ölçümünü kabul ediyor.
Sadece en iyi organik içerikler kullanılarak özel olarak formüle edilen HIPP ürünlerine güvenebilirsiniz. HIPP ürünlerindeki manganez, kadmiyum ve arsenik seviyeleri güvenlidir ve tüm hammaddeler, en katı kalite kriterlerini müteakiben düzenli olarak test edilmektedir. Tüm HiPP ürünleri, sağlıklı bebek beslenmesi için herhangi bir kısıtlama olmaksızın uygundur.
kızlarr çok kötüyüm bugün eşim internetteki mama skandalı haberini verdi bana..hipp de ve daha bir kaç ürün de var nestle diğerini hatırlamıyorum..içinde olması gerekenden 150 kat arsenik ve kurşun bulunmuş..hatta haber başlığı mama yerine zehir yeidrdiler diyee..şok oldum çünkü ben de kullandım hippi ve bebeğim çok sevdi..o haberi duyar duymaz kutuları çöpe attım ve bela okudum yaa bebek bu ya sonuçta nasıl onların sağlığını hiçe sayarlar..avrupada yapılan araştırmaymış kızlar siz de bakın nete lütfen..lütfen yedirmeyin bu mamalrı..diğerleri de ne kadar güvenilir artık kafam çok karıştı valla((
arkadaşım vermek zorunda değilsin...maalesef bizim ülkemizde öyle bir algı var...çocuk beslemeyi onu şişirmek zannediyoruzhiç bir çocuk mama almak zorunda DEĞİL...valla benim oğlum hiçbir mamayı sevmedi 3 ay emdi sadece..şimdi ek gıda alıyo ve çok güzel yiyor ama burda arkadaşlar mutlaka vermelisin mama diyolar en az 500 cc kadar bizimki ise asla sadesini içmez..bende illa içsin die zorluyodum çorbalarına,muhallebilerine falan katıyodum bugüne kadar!!!bunu duyunca artık katmayı düşünmüyorum nasıl olsa karnını doyuracak kadar ek gıda alıyo..yoğurdu da çok seviyo günde iki kere veririm bundan sonra bende..şuanda zaten hipp vardı bi onu denememiştim deniyeyim dedim ama hiç içmedi ondan çok şükür..
Canım 4 aydır hipp combiotıc kullanıyrm ve hic bir başka mama vermdm cok memnunuzKızlar şikayetvar.com adresinde hippin içinden kıl falan çıktığını,bebeklerinin zehirlendiğini yazmışlar.sizde durumlar nasıl?evolvia ve sma gaz ve kabızlık yapıyor bebeğime.hipp combiotic almayı planlıyorum nerdeyse herkes çok memnun.
İyide hangi anne cocuguna hazır ürün vermek ister hanfendi.. Sizin sütünüz varmışki mamaya gerek duymadınız ya sütü olmayanlar devam sütü kasık maması vermesinde ne versin 1 aylık bebege..kavanoz maması yedirmenin mantığını anlamış değilim...yoğurt yedirin muz yedirin elmayı kendiniz püre yapın yedirin...devam sütünü bir yere kadar anlıyorum..anne sütünün olmadığı durumlarda mecburen veriliyor ama diğer kaşık kavanoz bilmem ne mamalarını yedirmenin ne gereği var...2 yaşında kızım emzirmeyi bir kaç gün önce bıraktım ne mama ne muhallebi ne başka bişey meyve ve doğal meyve sebze püreleri ile büyüdü hiçbir zaman tombul bir bebek olmadı, hatta normal standartlarda, türk annesi standartlarının altında oldu kilosu ama hiç pişman olmadın ve bu tarz haberleri okudukça ne kadar doğru yolda olduğumu anlıyorum...yazık etmeyin bebelerinize hepsi çöp bunların
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?