Hipo hipo hastasi olupta hamile kalanlar

Ayy çok çok sevindim canım gözün aydın Rabbim tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al inşallah Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Crinone jel haricinde ilaç kullandınız mı estrofem aspirin filan kullandınız mı ?günde kaç kere ?
Canım ben estrofem corasprin ve folbiol ve haftada bir dusuk onleyici igne kullandım. Şimdi tam hatırlamıyorum çünkü iki veya üç haftada bir doz değişimi vardı. Sadece corasprin günde birdi.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce buradaki yazıları defalarca okudum.
Tedavi sürecimi sizler için yazıyorum.
Hipo hipo hastasıyım. Fsh ve lh'ım sıfıra yakın düzeyde salgılanıyor. Dolayısıyla yumurtalarım büyümüyor. Adet olamıyorum. Adet olabilmek içinse CYCLO-PROGYNOVA isimli ilacı kullanıyorum.
Tedavi sürecim şöyle
1. Özel bir hastanede menegon ve gonal f kullanarak takiple deneme sonuç negatif.
2. Aynı hastanede menegon ve gonal f kullanarak takiple deneme sonuç negatif.
3. Aynı hastanede menegon ve gonal f kullanarak aşılama ile deneme sonuç negatif.
4. Atatürk Üniversitesi Tüp bebek merkezine gittim. Doktorumun adı Bünyamin Börekçi. Alanında uzman, güleryüzlü ve son derece umut verici biri. Aslında bu hastaneye tüp bebek raporu çıkarmak için gittim. Doktor raporu boşver takiple deneyelim sonrada olmazsa aşılama dedi. Kesinlikle hamile kalırsın dedi. Sadece menegon kullandırdı. Gonal f sende işe yaramaz dedi. Menegon kullandık takiple deneme yaptık sonuç yine negatif.
5. Yine Atatürk Üniversitesinde menegon kullanarak bu kez aşılama ile denedik sonuç pozitifti. Ayrıca bu tedavide aşılama sonrası 3 er gün arayla prengly 1500 oldum. Test yaptırana kadar. Beta hcg katlanmadığı için buda başarısız bir deneme oldu.
6. Doktoruma güveniyordum. Bu kez doktor tüp bebek deneyeceğini söyledi. Bu kez menegon piyasada olmadığından yerine merional kullandım. Östrojenim 2200 lerdeydi. Doktor foliküller dolu dedi. İlk tüp bebek denememde hamile kaldım. Şuan 2.5 aylık hamileyim. Şimdi bu tedavimin ayrıntılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Adetin 3.günü merional kullanmaya başladım. günde 450 ydi doz. 15 gün boyunca bu iğnelerden vuruldum. 9 tane yumurtam gelişmişti.
Adetimin 18. günü yani son merional vurulduğum gün gece 11 de ovitrelle çatlatma iğnesini yaptırdım.
2 gün sonra yumurta toplama için hastaneye gittim. 7 yumurta toplandı. 5 tanesi iyi dediler. Bugün aynı zamanda prengly 1500 diye bir iğne vuruldum. Doktor tedavi uzun sürdüğü için prengly ile hem adet olmanı önleyeceğiz hemde rahmini gebeliğe uygun hale getireceğiz dedi.
2 gün sonra hastaneden aradılar 3 yumurtam döllenmişti. Embriyolar orta kaliteymiş.
Ertesi gün transfer yapıldı. Yine prengly 1500 iğnesi yaptırdım.
3 gün sonra yine prengly 1500 iğne yaptırdım.
3 gün sonra yine prengly 1500 iğne yaptırdım.
3 gün sonra beta hcg testi için gittim. Sonuç pozitifti. Ama prengly 1500 ün etkisi ile sonuçtan emin değildim.
1 gün sonra yine test yaptırdım. Azda olsa beta hcg artmıştı.
2 gün sonra yine test beta hcg arttı.
2 gün sonra yine beta hcg yine arttı.
6 gün sonra keseyi gördük.
11 gün sonra ise kalp atışlarını duyduk.
Transfer sonrası folbiol, coraspirin ve progesteron kullandım. Kese muayenesinde kanama alanı nedeniyle progesteron iğne vuruldum. Son muayenede kanama alanı ortadan kalktığı için iğneleri şuan 3 günde bir oluyorum. Progesteronu ayrıca fitil olarakta kullandım. Şuan aşırı derecede mide bulantısı, halsizlik ve sürekli uyku halindeyim.

Kendi tedavimi özetlemem gerekirse gonal f in bizde işe yaramadığı ve boşuna kullandığımızı bilin. Doktor gerçekten çok önemli. Özel hastanedeki 3 denemem benim için zaman kaybı oldu. Ayrıca ilk 3 denememde östrojen seviyem yükselmedi. Doktorum muhtemelen senin o denemelerde foliküllerinin içi dolu değildi dedi. Üniversite hastanesinde zamanlama hatam yüzünden direkt tüp bebek deneyemedik. Tedavilerden biri ramazan diğeri kurban bayramına denk geldi. Biz hipo hipo hastaları kesinlikle hamile kalabiliyoruz. Moralinizi bozmayın. Doktorum en şanslı grupta olduğumuzu zaten en başında söylemişti. Atatürk Üniversitesinden Bünyamin Beyi kesinlikle öneririm. Çok ilgili ve çok güleryüzlü. Hem aşılama hemde tüp bebekde prengly 1500 ile beni desteklemesi ilginçti daha önce hiç bu forumlarda böyle bir tedavi okumamıştım. Ama neticede başarılı olduk. Ben bu sayfada çok umut aradım. Sizlerede umut olsun diye buraya yazdım.
Allah hepimize sağlıklı gebelikler, evlatlar nasip etsin...

Bahar yaz hanım yazdıklarınızı okurken sanki kendi hikayemi okuyor gibi oldum . Hissettikleriniz bile birebir aynı . Tek farkımız ben eşime evlenmeden önce anlattım ve o bunu bilerek kabullenerek evlendi . İlk 17 yaşımda doktora gittim adet görmediğim sebebiyle . Doktor bana rahmimin olmadığını çocuk sahibi olamayacağımı ilerde rahim nakli olursa belki o zaman olabileceğini söyledi dünya başıma yıkıldı . Hayatıma kimseyi almadım gelen görücüleri kabul etmedim kimsenin hakkına girmek istemedim . Böyle böyle yaş 27 oldu ilaçla âdet görüyorumdum ama çocuğum olmayacak diye evlenmiyordum ta ki eşimle tanışana kadar. Şimdi yeni evliyim yeni tedaviye başladım 1 kez 100 dozluk 10 gün iğne vurdum olmadı hiç yumurta oluşmadı o yüzden baya baya umutsuzdum ama şuan yazınızı okuyunca içim rahatladı . Önümüzdeki ay ikinci kez iğne deneyeceğiz inşallah bu sefer yumurta oluşur ve sonraki süreç de olumlu ilerler . Bende buraya sizin gibi umut olmak için mutlu haberimi yazabilirim inşallah inşallah inşallah

Prof sadece adet olmak icin divına hap verdi Çocuğun olmaz hic uğraşma dedi. Fsh yi burda ogrendım doktor da bısey vermedi yıllarca. Çaresiz diye. Bos bos duruyorum Öyle
Canım bence sen umudunu kaybetme .bende hipo hipo hastasıyım yeni tedaviye başlıyorum ne olacak bilmiyorum ama ilk kez 17 yaşımda doktora gittiğimde bana senin rahmin yok adette göremezsin hamilede kalmazsın dedi .23 yaşımda ilk adetini gördüm ilaçla görüyorum ama gördüm şükür. Yani bazen doktor sıfır umut desede Rabbim isterse herşey oluyor . Başka başka doktorlar arastir derim

canım hiç bozma moralini Zaten 100 doz çok az ben de de gonal f ise yaradı 450 o dozda merion da 150 falandi anca yumurta oluştu yanj seninki çok az inşallah sende gebe kalırsın ikizlerin olur benim gibi suda bu gerçek her ne olursan olsun cok yıpratıcı bir süreç Allah isteyen herkesin yüzünü güldürsun ben benjm çocuğumun olmayacağını 15 yaşında öğrendim okulu bıraktım hayatım alt üst oldu ama Rabbim isterse herşey mümkün

canım hiç bozma moralini Zaten 100 doz çok az ben de de gonal f ise yaradı 450 o dozda merion da 150 falandi anca yumurta oluştu yanj seninki çok az inşallah sende gebe kalırsın ijizlerin
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun banada bu ay 450 deneyecek doktorum inşallah bu sefer olacak diye dua ediyorum . Rabbim isteyen herkese nasip etsin içindede bana inşallah

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun banada bu ay 450 deneyecek doktorum inşallah bu sefer olacak diye dua ediyorum . Rabbim isteyen herkese nasip etsin içindede bana inşallah
Canım benim 3 denemede oldu bizler başarı şansı yüksek olan guruptayiz hadi hayırlısı olsun yaz buraya tedavi aşamasını

Merhaba arkadaşlar bende hipoluyum ilk defa tüp bebek deniyoruz gecen ay yumurta toplama oldu nasipse Cumartesi transfer olacak gerçekten zor ve yıpratıcı bir süreç Rabbim hepimizin yardimcisi olsun saglikla hayirli evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin. Dua edelim birbirimizee

Tabiki yazacağım inşallah . İnşallah güzel haberi yazmak nasip olur bu arada sizlerede teşekkürler burda yazdıklarınızı okumak çok çok iyi geldi bana inanın
Canım hiç üzülme bende senin gibi çocuğum olmayacak diye evlenmek istemedim. Eşim beni ikna etti evliliğe. Sonra tedavi aşılama tüp bebek ve Allah bana iki evlat nasip etti. Önce oglumu 7 yıl sonra kızımı kucağıma aldım. Allah isteyen herkese nasip etsin. Canım Allah isterse herşey olur. Dualarım seninle. Güzel haberlerinle görüşürüz inşallah.

Çok teşekkür ederim gerçekten Allah razı olsun hayirlisiysa Rabbim nasip etsin inşallah inşallah olursa burdan sizinle paylaşacağım

Canım sonucun ciktimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…