• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipergonadotropik hıpogonodızm li biri var mı

Asel Erva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
213
125
103
33
Kadınlarda hayatı boyunca hiç adet olamama durumudur... Çocuk. Tüp bebekle bile olamama durumudur... fsh cok yüksektır zıra benim 158... yumurtalık veya yumurtanın olmama durumudur... Beyin den gelen iletinin yumurtanın kabul etmeyip görevini yapmama durumudur göğüs gelişimi yoktur hormonlar dan dolayı benim yok gıbı bısey ... Bu durumla ilgili bilgisi olan birine ihtiyacım var cok dardayım napcagımı bilmiyorum bu hastalıktan birini bulamadım dünyada sadece benim galiba hiç bir sey bana keyf vermiyor eksik hissediyorum ...14 yasimda ogrendım bu durumumu yas 28...

Son düzenleme:
ilk olduğum zamanlar 2 ayda bir kendiliğinden oluyordu. Sonra kist var dediler kist geçti bu sefer kan pıhtılaşma sorunu var .

canım Rabbim acil şifalar versin yaşın da bayağı gencmiş. Amh değerlerini de ölçtürmüş müydün çünkü bu FSH hormonu tek başına bir anlam ifade etmiyor.

Çok geçmiş olsun. Endokrin bölümü ne diyor durumunuza? FSH ilaçla kontrol altina alinabiliyor mu? Bi nevi erken menapoz gibi bir durum galiba.. Allah şifa versin canım. Yok muymus hiç tedavisi?

canım Rabbim acil şifalar versin yaşın da bayağı gencmiş. Amh değerlerini de ölçtürmüş müydün çünkü bu FSH hormonu tek başına bir anlam ifade etmiyor.
Hepsinin degeri kötü hanım efendi kadınsal hormonal denge hapa baglı adet 14 yasimdan beri

Çok geçmiş olsun. Endokrin bölümü ne diyor durumunuza? FSH ilaçla kontrol altina alinabiliyor mu? Bi nevi erken menapoz gibi bir durum galiba.. Allah şifa versin canım. Yok muymus hiç tedavisi?
sadece hapla adet oluyorum baska yapacakları bişey yokmuş

Hic
HİÇ adet olmadım ben erken menopoz deyıl hapa bağımlı oluyorum hep

Yumurtam hıc yok malesef tup bebek de mumkun deyıl bu durumda

bu durumu kabullenmekten başka çözüm yok gibi

üzmeyin desek de üzülmemek elde değil

birçok annesiz bebek var onlardan birine anne olursunuz

yumurtanız yok ama rahminiz varsa donasyon da düşünülebilir

biliyorum ülkemizde yasal değil ama yasal olan yerler var

Yumurtam hıc yok malesef tup bebek de mumkun deyıl bu durumda
Ölüm dışında her şeyin çaresi var, inanın. Çok bilgi sahibi değilim açıkçası ama başka birinin yumurtası ile hamile kalanlar var. Evlat da edinebilirsiniz ayrıca, bilemezsiniz ki belki de evlat edindiğiniz bir çocuk size kendi çocuğunuzun dahi veremeyeceği mutlulukları verebilir,gururları yaşatabilir. O zaman da “iyi ki” dersiniz. Hayırsız evlat da çok var görüyoruz okuyoruz. Öyle olacağına hiç olmasın zaten.

Hayat size verilen bir şans. Her anınızın tadını çıkartmaya çalışın. Mucizelere de inanın, çünkü varlar..

Back