- 11 Ağustos 2016
- 2.412
- 10.208
- Konu Sahibi melankolimm
Merhabalar. Benim 8 buçuk ve 3 buçuk yaşında 2 oğlum var. Büyük olan küçükken hiperaktif ve dikkat eksikliği vardı. Şuanda var ama en azından ciddi olmasada yine var aradaki fark ise küçük oğluma göre en azından beni dinliyordu. Duyabiliyordu yani bir şey dediğimde yapma etme desem zorda olsa yapıyordu. Ama taki küçük oğlum hiperaktivitenin de en yüksek dozunda. Ve ben onunla baş edemiyorum artık bazen yetemedigimi düşünüyorum. Tabi bu süreçte yardımcı olmak destek vermek yerine malesef eleştirilere maruz kaldım ve kendi anneligiyle kendi çocuğuyla kıyaslama yapanlarda olunca artık insanlardan kaçmak istiyordum. Gerçekten bir anneye yapılan en büyük kötülük. Ben en sonunda tükendim eve kapandım ve kendim sadece ilgilendim pek kimsede yardımcı olmuyordu herkes ne bu nedir bu özürlumu diye hepten kimse görmesin diye sadece tek başımıza ustesinden gelmeye çalıştım ama en sonunda artık sabrım tükendi. Eşimde asla kabul etmiyordu durumu. Ve eşimde durumu daha iyi anlasin diye biraz onu başbaşa bıraktım oğlumla. Çünkü abartma çocuğu hasta edeceksin vs. Tabi ben araştırıyorum ve taki şöyle bir yazı gördüm. Özellikle ailelerin geç farketmesi, yada kabul edememesi yüzünden geç kalınıyor tedaviye, ve erken tedavi çok daha ileri seviyeye götürüyor. Eşime bu olaydan bahsettikten sonra bir hafta sonra oda ikna oldu. Ve kendisi bana demeden doktor arayışında olmuş.Tabi bulduda. Neyse doktora gittik durumumuzdan bahsettik. Şöyle söylim oğlum daha iki aylıkken kendini pusetten atıyordu. 9 aylık oldumu tirmanmalari başladı. Doğalgaz borulara tirmanmaya kadar bu durum devam etti. Hani derler ya düz duvara tırmanmak tamda bizde öyle. Asla bizi dinlemiyor ve kendi dediği ya olacak, ya olacak, asla hayır inat edin ama onun dediği olmasın diyen de oldu ama bu durum normal için geçerli bizim için asla değil. En azından çözümü farklı olduğu apaçık ortada. Çünkü bu sefer kafasını duvara vuruyor yani çözüm bu değildi. Açıkçası her dediği olsun derken bizde zarar gelmesin diye yapıyorduk. Tabi aksi olunca da pek kimse mutlu olmuyordu. Çok uyumlu bide aşırı derece cana yakın kim götürse götürür. Yabancıyla temas etmeyi çok seviyor hemen uyum sağlıyor. Ve şuanda da böyle. Oyun surekemrimiz çok kısaydı şuan iyi ama asla tekra sevmiyor yada en fazla iki sefer. Pencereler çocuk kilidi balkon file. Çünkü kendini balkonda sarkıtıp diğer tarafa tekrar atıyor. Çok güçlü bu arada. Bunun spor için iyi olduğu söylendi ama malesef seneye düşünüyoruz kaldığımız yer ile spor yeri ile ters. Ev taşicaz yaza. Şuan rehabilitasyona götürüyoruz ama ergoterapist bir ders. Dil terapisti 2 ders biri bireysel biri grup. 1. Ve 2 yaşa göre konuşma geriliği var. Beyninde birşey varmı diye onu uyutup bir sürü kablo baglattilar tam adını hatırlamadım şuan ama ordan birşey çıkmadı. Göz teması iyi sese kulak veriyor ne yaparsanız hemen kapıyor. Çok duygusal olduğu kadar, hem çok inatçı, hem çok sinirli, hem zorba , bir okadar da dediğim dedik. Ağırlık kullanıyoruz belki bileniniz vardir ceket süveter vs. Önlü arkalı cep yapıp kum koydum çok hareketli olunca giydiriyorum şuan iki kelime konuşuyoruz. Ama bunun rehabilitasyon ile ilgili gelişme olduğunu düşünmüyorum okadar. Çünkü başladığımızdan beri 3 öğretmen değişti hatta 4 oldu. Buda beni ordan soğutup başka yere ya da daha iyi bir kurum araştırmama neden oldu. Bu arada tuvalet eğitimimizde iyi. Rehabilitasyon ise 3 ay olacak yanlış değilsem.tabi 3 ayda özel bir yerde idik toplda 6 ay eğitim görüyoruz. Mesela daha önce aciktigini söylemezdi şuan 3 aydır artık rahat söylüyor acı hissinde de pek hissetmiyordu. Oda artık düzeldi Anaokulunda ram ile orda kayıt yapıldı. Tabi ondan 4 ay küçük ve 8 aya kadar da büyük yaşlarda çocuklar ile aynı sınıfta. Lakin orda da asla oturma yok hep hareketli. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim gerçekten değerli tavsiyeleriniz tecrübelerinize ihtiyacım var nasıl farklı bir yol izlemeliyim yada ne yapmalı ne yapmamalıyım. Bazen yoruluyorum tükeniyorum ama çocuğum için birşey yapmak istiyorum ve fikirlerinize ihtiyacım var yazım yanlisim varsa da kusura bakmayın. Gerçekten kendi öz bakımını evimi ihmal bile edecek kadar yoruluyorum ama bir sonuç almak istiyirum. Çünkü zaten hep onunlayim evle bile ilgilendiğim de bunu gördüğünde muhakkak zarar veriyor gel benimle ilgilen. Hiç yorulmayan çocuk nedir asla görmek ile duymak arasında çok fark var.
Son düzenleme: