Hindistan hakkında görüşleriniz

Dizileri, filmleri, müzikleri, kınaları, dansları, giyinişleri, baharatlı yiyecekleri dünyanın her yerinde tanınıyordur muhtemelen

Garip bir kafa hareketleri var ve sosyal medyada bizimle ilgili epey olumsuz şeyler yazıyorlar ülkenin adının geçtiği her yerde bir hintlinin kötü yorumuna denk gelmek mümkün

Son düzenleme:
Dizileri, filmleri, müzikleri, kınaları, dansları, giyinişleri, baharatlı yiyecekleri dünyanın her yerinde tanınıyordur muhtemelen

Hayır derken garip bir kafa hareketleri var ve sosyal medyada bizimle ilgili epey olumsuz şeyler yazıyorlar ülkenin adının geçtiği her yerde bir hintlinin kötü yorumuna denk gelmek mümkün
Bu türk düşmanlıklarınin sebebi ne acaba?

Sayenizde oturdum bir belgesel bitirdim. Dünyanın 10 milyarderinden 4 ‘ü Hintli.
100 milyon insan sokak da doğuyor, büyüyor ve yine sokak da ölüyor. Pislik den bahsetmiyorum bile. Yanlışlıkla trafik kazasında inek öldürsen dahi sekiz yıl cezası varmış. Uzaya gidiyorlarmış falan...

Kültürel olarak uyusmuyoruz. Hintlilerle calisiyorum, okumus insan cok ama modernize olamiyorlar gordugum kadariyla. Hintlilerin cogu hala turklerin en az 10 yil once geçtiği donemlerden geciyor. Emo tarzi pozlar, efektli fotolar, afilli sozler filan mesela sosyal medyada. Erkekleri cok ozguvenli, kendine bakmadan her kadini elde edebileceğini dusunur haldeler. Yalancilar, durup dururken mesela ben 300 tl dusurdum buldun mu diyor yokluyor seni halbuki oyle bisey yok ortaya sansini deniyor. Hindistan'da zenvin de olsa hayat standarti bizim gibi degil dusuk.

Aslında o apaçi tipler bizde de var, dolandırıcı, yalancı, sahtekar da bol baya. Bu açıdan uyuşuyoruz denilebilir. Sağ olsunlar, hastaneye, otobüs durağına, mağaza deneme kabinine kakasını yapan insanlarımız da ortalık yerde ihtiyaç giderme farkımızı kapatmak için öncü olmuşlardı. Ki hindistanin aksine kolayca umumi tuvalete erisebilecek konumdalarken bunu tercih etmeleri ayrı bir başarı.💩

Zenginlerinin de hayat standardının düşük olduğunu sanmıyorum. Avrupadaysanız bilmiyorum ama çalışmak ya da eğitim için turkiye, arap ülkeleri gibi yerleri tercih edenler zaten pek zengin sayılmazlar. Öyle böyle yine de teknolojisiyle, arge ve eğitim yatirimlariyla süper güçlerden biri. Tabiki dini farklılık, nüfus farkı, etnik çeşitlilik yadsınamayacak kadar fazla.

Yasadigim ulkede bircok hindistanli var. En yakin iki arkadasim hindistanliydi universite de iken. Bir tanesi ile hala gorusurum. Temizlik konusunda gayet temiz kizlardi. Hele bir tanesinin evi asiri temizdi ki cok nadir baskasinin evinde yemek yerim, o arkadasimin evinde yemek yemisligim var. Cok baharatli ve biberli yemekleri var. Ikisi de bana uymadigi icin bana ozel yemek yapardi annesi. Ekmeklerinin tadi guzeldir. Pilavlarini da severim. Muhtemelen cok baharatli yediklerinden onlara ozgu bir ten kokulari var. Iyi koktugunu soyleyemem. Ki arkadasim her gun dus alan bir kizdi. Parfum kokusu ten kokusu ile karirisirdi cogu zaman. Kokuya alistigim icin galiba oyle garip kokmazdi.

Dugunleri cok satafatli oluyor. 2 sefer dugunlerinde bulundum. Cogunlugu geleneksel kiyafetler giyerler. Agzim acik kalmisti ilk seferde. Guzel dans ederler. Dugunde dagitilan yemek elle yenir cok acayip gelmisti bana. Catal kasik yoktu.

Aileler hep ic ice ve cok buyuk aileler. Kadina toplumsal baski konusunda bizle yarisirlar. O konuda benzesiyoruz. Aileler yurtdisinda yasasalarda kafalar hindistan'da kalmis gibi birsey. Belirli bir yasa kadar evlenmediysen onlarda da evde kalmis muamelesi goruyorsun.

Kendi iclerinde de irkcilik yapabiliyorlar. Bir diger kiz arkadadimin sevgilisinin annesi kizin ten rengi oglununkinden koyu diye kizi reddetmisti. Arkadasim gunlerce agladi. Malesef ki onlarda boyle bir acik ten takintisi var, bunun icinde bolca krem vs kullaniyorlar. Arkadasimda ne yapti. Kendi insanindan nefret ettigi icin gitti bir Belcikali ile tanisti. Evlendiler, 2 de cocuklari var:))))

Uni de iken bir arkadasim sen de bir kere gel hindistan'a demisti. Ha ben oraya para versen de ustune gitmem. Yuz tane asi olacaksin, kavurucu sicak, pislik yok dedim zaten. Yasayana Allah kolaylik versin, ben almayayim..

Ha sunu da ekleyeyim. Ingilizce konustuklarinda ne dediklerini anlamak icin cok dikkatli dinlemeniz lazim. Bizim gibi ingilizce konusurken cekinmezler tak tak konusurlar ama anlamak nerdeyse imkansiz. Ama ozguvenlerini takdir ederim. Kendi aralarinda konusurken de cok ingilizce kelime katarlar. Bir de ayda bir bilgisayariniza virus bulasmis diye arayan dolandirici kadin veya erkek genelde hintli olur. Aksanindan hemen anlasilir. Microsoftan ariyoruz falan derler. Cogu zaman ben de onlarla dalga gecerim sinirlenip kapatirlar. Bu ay daha aramadilar ama eli kulagindadir:))

Son düzenleme:
Disneyland de kuyrukta önümüzde hintli bi aileyle 1 saat sira bekledik yaz sicaginin altinda, hindistana gitmekten vazgecmeme sebep olmuslardi kokulariyla, ama cok degisik geliyo bana herbiseyleri, saga sola.zicmasalar iyiydi

Almanya’da hintli biriyle tanışmıştım, iyi biriydi samimi ve hoş sohbetliydi;ama üzgünüm çok ağır ve kötü kokuyordu. Yemekleri çok baharatlı her şeyde baskın köri tadı vardı. Gitsem kesin envai çeşit virüs kapar ölürüm. Zaten sıcağa da gelemiyorum. Şahsen üstüne para verseler adım atmam. Temizlik ve hijyen takıntısı olanlara göre olmadığı kesin.

Bizim ülkemize benzer adetleri gelenekleri çok fazla, ama tabi bunları yapan kesimle yapmayan kesim bizim ülkemizdeki gibi onlarda da var. herkes gelenek görenek manyağı değildir diye düşünüyorum, ünlülerin çoğunu takip ediyorum, çoğu filmlerini izledim, Hindistanı sürekli takipteyim 🧐😅 ne kadar temizlikten uzak, alt üst sınıf ayrımı yapan bi ülke de olsa bir gün Hindistana gitmek istiyorum, mutlu insanlar hintliler, yabancıları özellikle beyaz tenlileri de pek seviyorlar, sokakta beyaz tenli olanlarla fotoğraf çekiniyorlar. Düğünleri çok güzel ve dillerinin çoğu kelimesi türkçe yani farsçadan bize de onlara da geçmiş. Hesap kitap, perişan, biçare, lakin (onlar lekin diyor) kira, lal gibi gibi bir sürü kelimeler var tabi hızlı konuşmaları olduğu için biraz zor anlaşılıyor

Hindistanın adetleri gelenekleri yaşayış tarzları yemekleri erkekleri kadınları hakkında bildikleriniz nedir benimle paylaşabilirmisiniz
Herkesin az çok bildiğinden farklı birşey bilmiyorum.. Hindistan hakkında tek bildiğim şey youtubede izlediğim hintli dayı 😂😂 hijyenik olmayan birsürü yemek yapıp fakire fukaraya dağıtıyordu yüce gönüllü dayımız.. Ama ölmüş sanırım üzüldüm 🥺

Ayrıca matematikte ilerideler, tabi öyle olunca mühendislik falan üst seviyede bilgisayar teknolojide vs iyiler baya

Ve ilaveten Salman Khan
Katrina Kaif
Anuska Sharma

Doğrusu araya uzun uzun dandik müzikler girmese ben Hint filmlerini seviyorum.
Özellikle Aamir, Shahrukh, Salman Khan..
Bu 3lünün cidden orijinal filmleri var.
Ucuz komedi saçmalıklarından söz etmiyorum, anlamışsınızdır.
Bazı müzikli sahneleri atlayarak da olsa Bollywood filmlerinin pek çoğunu izledik eşimle. Severim çok.
Filmlerden kültürüne aşina olduğum bir ülke Hindistan.
Yaşanılacak yer olmasını geçtim, gezmek için bile gidilmez zannımca :)
Srk ile anushka ❤

Benim de favori isimlerim.

Srk beni alsa gitmem demem hani 🤣🤣🤣

Hint filmlerini çok çok severim. Çok izlerdim önceden ama sushant sing rajputun şüpheli ölümünden sonra izlemedim. Sanırım çok kırgınım kast sistemine , karan johara ve bollywood sinema endüstrisine ...

Izleyesim kalmadı.

Uzun zamandır yeni bir film izlemedim. Sanırım anushka ile srk aynı filmde tekrar bir araya gelene kadar izlemeye hevesim olmaz.

ben hindistana gittim ve hayatimda gittigim en igrenc ikinci yerdi. normalde gezinin 5 gun surmesi gerekirken ben 2.gunde kestim. hala hatirladikca gorduklerim ve o koku basimi agritir.

simdi de okulda cevremde bir suru hintli var, yine cok kotu kokuyorlar cunku cok agir baharatli seyler yiyorlar tenleri kokuyor. kafalari zehir gibi cok uyaniklar. biraz kavgacilar. genel anlamda birbirlerini de kayiriyorlar bence farkli kulturlere de cok acik degiller.

tabi ki bunlar milyar nufuslu ulke icin cok basit genellemeler ama benim gorup sahit olduklarim boyleydi. kimseye de tavsiye etmem gidip gormesini.

Back
X