• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Offfff 🤦‍♀️ Nasıl bir konu okudum ben ya. Hadi adama söyleyemeye bilirsin de kaynana söylesene. Gazlamak için demiyorum ama ben deli olurdum. Eşimi falan da düşünmezdim vallahi. Herkes ailesini çok iyi bilir, madem bu durumdalar gelmelerine müsade de etmeyecek. Bir de kimse kimsenin evine girmeden ( evine girmek derken ,birlikte yaşamadan) ne olduğunu bilemez.
Ha sen nişanlıyken falan da gittiğinde durum buysa ve bilerek evlendiysen , ona yapacak bir şey yok.
Evlerine hiç gitmemistim. Evlendikten sonra gittim. Bile bile lades demedim.

Gezmeye gelmediler, mecburi bir durum var. O sebeple müsaade etmeme gibi bir sey yapamazdik.

Mecburi olmasa da müsaade etmeme olmazdi. Oyle insanlar degiliz. Esimin anne babasi, ne diyebilir ki?

Ben de susup kaliyorum üzülürler diye.

Evlerine hiç gitmemistim. Evlendikten sonra gittim. Bile bile lades demedim.

Gezmeye gelmediler, mecburi bir durum var. O sebeple müsaade etmeme gibi bir sey yapamazdik.

Mecburi olmasa da müsaade etmeme olmazdi. Oyle insanlar degiliz. Esimin anne babasi, ne diyebilir ki?

Ben de susup kaliyorum üzülürler diye.
Ay valla haklısın ama ben biraz patavatsızım. Söylüyorum valla böyle şeyleri. Oturduğu koltuğa oturamam 😔 Duş için sen teklif etsen ? Hani kaç gün oldu anne bi duş alın da üzerinizde ki ağırlık gitsin falan desen… ya da eşine söyle hiç olmazsa wc temizliğini o yapsın🤦‍♀️

E bu daha mi iyi, bence dümdüz söyleyin.

Uzak yoldan geldiniz dus almadiniz, cekinmiyorsunuz di mi, hadi ben havlulari hazirladim bugun bi yikanin rahatlayin diye girin konuya.

Ben gelene sey diyorum, dusa hemen mi girersin yoksa önce bi kahve mi icelim, ona gore banyoyu hazirliycam.
Hic alinan ters karsilayan veya ben yikanmam falan diyen olmadi.
Evimde simdi annem var
Görümcem var
Esimin oglu var
Biraksan ucu basi kacar. Kilit noktalardan yakalayip çözmek lazim.

Orasi senin evin lotus, emir ver demiyorum ama bazi seylerin kontrolü misafirde degil sende olmali. Bu tuhaf bir sey degil.
Bazi durumlari kontrol etmeye çalışıyorum ama olmuyor. Itici, çok bilmiş tavırları ortaya çıkıyor o anda. Beni küçük görür gibi. Daha cok huzursuz oluyorum.

Kv pis oldugunu asla düşünmüyor. Kp nin bütün arkadaslari ille de senin evde yemek yiyelim, karinin yemekleri cok guzel derlermiş de, bütün mahallenin işi, temizliği onun elinden geçmiş de, kizlari harika yemekler yaparlarmis, cok iyi ağırlarlarmış falan falan.

Guzel bir sey olsa asla beni övmez. Kendini ve kendininkileri sıkıştırır araya. Benimkine bir kulp bulur.

Normal zamanda bunlari düşünmüyorum. Ama pislik konusunda o kadar igrendim ki her sey gozume batiyor.

Ay valla haklısın ama ben biraz patavatsızım. Söylüyorum valla böyle şeyleri. Oturduğu koltuğa oturamam 😔 Duş için sen teklif etsen ? Hani kaç gün oldu anne bi duş alın da üzerinizde ki ağırlık gitsin falan desen… ya da eşine söyle hiç olmazsa wc temizliğini o yapsın🤦‍♀️
Ben havlulari çıkardım, lif cikardim. Ikisi de sifir anne baba girin banyoya dedim. Isinize bakin duş alacak bir durum yok diyorlar. Keske patavatsız olsam. Bastan beri oyle bilseler soyleyebilirdim. Simdi utanıyorum.

Ben havlulari çıkardım, lif cikardim. Ikisi de sifir anne baba girin banyoya dedim. Isinize bakin duş alacak bir durum yok diyorlar. Keske patavatsız olsam. Bastan beri oyle bilseler soyleyebilirdim. Simdi utanıyorum.
Ah ben senin yorumlarını okuyorum, çok aklı başında kadınsın.
Ama işte bazen akıl falan işe yaramıyor. Ne olmak lazım insanlara karşı bilmiyorum🤦‍♀️

Merhaba hanimlar, bu aslinda bir çözümü olmayan konudur. Niyetim anlatip biraz olsun rahatlamak.

Bir süredir kv ve kp bizdeler. Aslinda onlari seviyorum. Bana hiç kötülükleri yoktur, çok severler.

Tek sorunumuz var; hijyen. O kadar pisler ki anlatamam. Asla el yıkamıyorlar. Tuvalette sifona basıp hemen kalkıp kapiyi açıyorlar.

Sabuna, musluğa dokunmuyorlar kesinlikle.

O pis ellerle kapı kolları, kumanda, çaydanlık, tuzluk, ekmek heer yere dokunuyorlar.

Her sabah tuvaleti yıkasam da 1 kez girseler mahvediyorlar. Kendi evimde sanki umumi tuvalete oturuyormuş gibi klozete peçete seriyorum.😔

Onlardan sonra tuvalete girdigimde klozetin oturma yerinin damla damla idrar oldugunu görüyorum. 😶

Nadiren olan bir sey degil bu. Günde kaç kez idrar yapıyorlarsa o kadar oluyor.

Alkollü spreylerle temizliyorum, peçete seriyorum, oyle oturabiliyorum.

Uzak yoldan geldiler duşa bile girmediler. Günler oldu hala hiç yikanmadilar.

Gündüz iş telaşı, tv sesi falan derken el yıkamadiklarini farketmiyorum. Ama gece olduğunda, sessizlik çöktüğünde tuvaletin bütün sesini duyuyorum.

Dur bakayim belki bu sefer yikarlar diye bekliyorum ama yok. Yıkanmıyor asla.

Sadece sabah ayilmak için yüzlerini yıkarken elleri ıslanıyor, o kadar.

Kendi evlerinde bunun beş beteri bir durum var. Hiç girmek istemiyorum ona.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun uyarısını yapabilecek biri degilim. Mizacım ona uygun degil ne yazik ki.

Eşime anlatamam. Zaten kendi evlerinde ne kadar huzursuz oldugumu biliyor. Bir şey yapamiyor, uyarsa da anlatsa da boyle alışmışlar, değişmiyor. Eşim onlar gibi değil çok şükür.

Ailelerindeki herkes biliyor el hijyeni konusundaki hassasiyetimi. Bildikleri halde böyleler, çünkü hijyen nedir bilmiyorlar.

Her gece gerim gerim geriliyorum. Evimde mikroplar fink atıyor resmen.

Henüz evlenmemiş, evlenme plani olan her kadına tavsiyemdir, kişisel hijyenini sağlayabilen bir eş+ailesini seçin.

Bu adam el yikiyorsa ailesi öğretmiştir onlar da temizdir demeyin. Ben boyle düşündüm. Sonra neler gördüm neler... Hayal bile edemezsiniz.

Hamişler ve hijyen hassasiyeti olanlar, midenizi bulandirdiysam özür dilerim.🥲
Sanki beni anlatmışsınız. Harfi harfine aynı durumu yaşıyorum. Ama benim tek farkım, ben eşime de söyledim konuştu. Kendim de güzel kibar bi dille kırmadan konuştum. Oğluma da babanne dedene el yıkama hijyen kurallarını anlattırdım. (Hepimiz farklı zaman aralıklarında konuştuk) Ama beyhude çabaladım maalesef. Ne yaparsam yapayım aynı. İlk söylediğimiz günler dikkat ettiler yıkadılar, sonra yine aynı yine aynı. Özellikle kayınpederim değişmiyorlar maalesef. Öyle alışmışlar su yokmuş onların zamanında kıtlık sefillik görmüşler bahaneleri de bu. Allah yardımcımız olsun ne diyim. Ben senede 1 defa gidiyorum zar zor katlanıyorum. Allah'ım düşürmesin, muhtaç etmesin tek duam bu.

Arada bir taharet muslugu sesi duyuyorum ama yikaniyorlar sanirim yalnizca. Ekstra bir elle yikama, hadi onu geçtim kurulama falan yok.

Simdi kp girdi çıktı. Ve ellerini yikamadi. Sifona bastı çat diye kapıyı açtı. 🥲

Taharetleniyorlar mıdır sizce böyle pis insanlar. Hani elimizin temizliği totomuzdan bile önemli. Dokundukları her şey necis 🤮 direk belki söyleyemezsiniz ama iş yerinde böyle oluyor için kalktı diye belki anlatırsanız pay biöerler kendilerine

Ah ben senin yorumlarını okuyorum, çok aklı başında kadınsın.
Ama işte bazen akıl falan işe yaramıyor. Ne olmak lazım insanlara karşı bilmiyorum🤦‍♀️
Keşke deli olsaydim. Anca haklarindan gelirdim. Kadina yanlis yaptığı bir seyi soyledigim anda ben biliyorum falan falan oldugunu sen merak etme diyor. Her seyi bilen onlar, her seyin en iyisi onlar.

Midem bulanarak uyandim resmen.

Kp sabah tuvalete girdi, idrar yapmadigi cok belliydi. Ve yine sifona basıp çıktı.

Temiz olmak cok mu zor? Kimseden bir beklentim yok. Hasta olmamak istiyorum hepsi bu.

Sanki beni anlatmışsınız. Harfi harfine aynı durumu yaşıyorum. Ama benim tek farkım, ben eşime de söyledim konuştu. Kendim de güzel kibar bi dille kırmadan konuştum. Oğluma da babanne dedene el yıkama hijyen kurallarını anlattırdım. (Hepimiz farklı zaman aralıklarında konuştuk) Ama beyhude çabaladım maalesef. Ne yaparsam yapayım aynı. İlk söylediğimiz günler dikkat ettiler yıkadılar, sonra yine aynı yine aynı. Özellikle kayınpederim değişmiyorlar maalesef. Öyle alışmışlar su yokmuş onların zamanında kıtlık sefillik görmüşler bahaneleri de bu. Allah yardımcımız olsun ne diyim. Ben senede 1 defa gidiyorum zar zor katlanıyorum. Allah'ım düşürmesin, muhtaç etmesin tek duam bu.
Boşa yüz göz olacagimi bildiğim için konuşmak istemiyorum ben de. Kalkip gidecek olurlar diye korkuyorum. Çocuklarda bile alışkanlık degistirmek ne kadar zorken 60 70 yasinda insanlara yeni alışkanlıklar kazandiramiyoruz. Biliyorlar benim durumumu. Onlarin evinde çoluğu çocuğu geleni gideni ellerini yıkadın mi diye sıkıştırıyorum zaten. Eşim de ayni sekilde. Elleriniz yikamazsaniz yengeniz bir daha gelmeyecek diyor. Herkes benim hassasiyetimi biliyor. Ama kv kp umursamiyor. Onlara gore elleri kirlenmedi çünkü. Sifon pis degil.

Keşke deli olsaydim. Anca haklarindan gelirdim. Kadina yanlis yaptığı bir seyi soyledigim anda ben biliyorum falan falan oldugunu sen merak etme diyor. Her seyi bilen onlar, her seyin en iyisi onlar.

Midem bulanarak uyandim resmen.

Kp sabah tuvalete girdi, idrar yapmadigi cok belliydi. Ve yine sifona basıp çıktı.

Temiz olmak cok mu zor? Kimseden bir beklentim yok. Hasta olmamak istiyorum hepsi bu.
Valla kaynanan böyleyse sende ona anladığı şekilde konuş. Laflara bak. Her şeyi bilmene gerek yok , ellerini yıkamayı bil yeter 😬
Valla çok sabırlısın. Kocamın beynini yemiştim ben olsam🙃

Boşa yüz göz olacagimi bildiğim için konuşmak istemiyorum ben de. Kalkip gidecek olurlar diye korkuyorum. Çocuklarda bile alışkanlık degistirmek ne kadar zorken 60 70 yasinda insanlara yeni alışkanlıklar kazandiramiyoruz. Biliyorlar benim durumumu. Onlarin evinde çoluğu çocuğu geleni gideni ellerini yıkadın mi diye sıkıştırıyorum zaten. Eşim de ayni sekilde. Elleriniz yikamazsaniz yengeniz bir daha gelmeyecek diyor. Herkes benim hassasiyetimi biliyor. Ama kv kp umursamiyor. Onlara gore elleri kirlenmedi çünkü. Sifon pis degil.
Kalplerini kırmadan kibarca konuştuk bizde hani bi kavga küslük olmadan. Çünkü bende severim kv&kp ikisi de beni sever. Maddi manevi her anlamda her zaman destekçilerimizdirler sağolsunlar. Ama işte bu durum beni mahvediyor. Giderken tasası sarıyor beni keyif alamıyorum orda da kalırken. Çünkü sürekli onları takip etme isteği oluyor beynimde sinir oluyorum ama çözemiyorum da. Eltime & görümceme de söyledim sizde konuşun diye ama maalesef çözemedik.

Görümcemin taktigi
"Yoldan geldin yorgunsun, bi sırtını keseliym rahat uyursun" diye tutup geleni yıkıyor 🤣🤣🤣

Meger ne haklıymış kadın.

(Evinin oldugu sehirde evlerde hep hamam var, bu fikri yayginlastiralim)

Kalplerini kırmadan kibarca konuştuk bizde hani bi kavga küslük olmadan. Çünkü bende severim kv&kp ikisi de beni sever. Maddi manevi her anlamda her zaman destekçilerimizdirler sağolsunlar. Ama işte bu durum beni mahvediyor. Giderken tasası sarıyor beni keyif alamıyorum orda da kalırken. Çünkü sürekli onları takip etme isteği oluyor beynimde sinir oluyorum ama çözemiyorum da. Eltime & görümceme de söyledim sizde konuşun diye ama maalesef çözemedik.
Çözümsüz oldugunu bile bile açtım konuyu. Şu anda midem bulanıyor inanin ki. Hicbir yere dokunamıyorum. İçim almıyor.

Günlerin bir an önce geçmesini beklemekten baska yapabilecek bir seyim yok malesef.

Görümcemin taktigi
"Yoldan geldin yorgunsun, bi sırtını keseliym rahat uyursun" diye tutup geleni yıkıyor 🤣🤣🤣

Meger ne haklıymış kadın.

(Evinin oldugu sehirde evlerde hep hamam var, bu fikri yayginlastiralim)
Keske inatlarini kirmak kolay olsaydi. Birakin duş almayi yoldan gelip ellerini yikamadilar bile. Oylece masaya oturdular. Hic mi tuvalete girmediniz ya? Bu kadar pisliği aklim hayalim almazdi, Allah basima verdi.

Owww 🤢
Bnm kv ninde temizlik anlayışı çok yetersiz😕 bn yanında yapıyordum.ondan görmemiş gibi. Ay böyle yapanlar var iğrenç flan diyorum. Ona işittiriyodum. Tabi asla yüzüne karşı ithamda bulunmadım. Bir süre sonra çekiniyordu. Ama kendisinin çok temiz olduğunu düşünüyor. 🧐😲
Mesela;
Aynı bezi sürmediği yer yok. Her yer mutfak banyo salon ayırmıyor. Bez bezdir 😝🤢 önemli olan lekenin ortadan kalkması. :kusmuk:
Bari ıslak mendil kullansa ona da razıyım ama bez dururken ıslak mendile para vermek mi. 😳
Ah Allahımm herşey gözümde canlandı. Nerden açtın kız bu konuyu. Depreştim 😅😅

Off off seni o kadar iyi anliyorum ki Lotus :KK43:. Benim kv ve kp de ayni. Idrar lekesi mi desem, mutfak lavabosuna balgam atma mi desem, el yikamama, taharet almama dus almama, direkt yemeklere oksurme mi desem. Daha neler neler. Ustelik benimkiler cok yasli bile degil. Asiri pisler. Bende senin gibiyim asla yuzlerine direkt soyleyemem. Esime diyorum o soyluyor. 1-2 yapip yine bildikleri gibi devam ediyorlar :KK43:. Onlar ilk evime geldiklerinde neye ugradigimi sasirdim. O kadar igrenmistim ki yuzumde yaralar cikmisti...

Ay vallaha Allah size sabir versin...cok zor bir durum. Ve daha kotusu bunlara hep katalanacagiz sanirim

Owww 🤢
Bnm kv ninde temizlik anlayışı çok yetersiz😕 bn yanında yapıyordum.ondan görmemiş gibi. Ay böyle yapanlar var iğrenç flan diyorum. Ona işittiriyodum. Tabi asla yüzüne karşı ithamda bulunmadım. Bir süre sonra çekiniyordu. Ama kendisinin çok temiz olduğunu düşünüyor. 🧐😲
Mesela;
Aynı bezi sürmediği yer yok. Her yer mutfak banyo salon ayırmıyor. Bez bezdir 😝🤢 önemli olan lekenin ortadan kalkması. :kusmuk:
Bari ıslak mendil kullansa ona da razıyım ama bez dururken ıslak mendile para vermek mi. 😳
Ah Allahımm herşey gözümde canlandı. Nerden açtın kız bu konuyu. Depreştim 😅😅
Su an ayni ortamda bulunmadigin icin şükret. Kaçmak ıstiyorum evden.

Evimde bu tarz olaylar yaşanırken böyle birşeyi söylerken micazım ne olursa olsun kesinlikle açık açık konuşurdum sonuçta onlarında bi nevi iyiliğini istemiş oluruz eşinin pek umrunda değil gibi sanki

Off off seni o kadar iyi anliyorum ki Lotus :KK43:. Benim kv ve kp de ayni. Idrar lekesi mi desem, mutfak lavabosuna balgam atma mi desem, el yikamama, taharet almama dus almama, direkt yemeklere oksurme mi desem. Daha neler neler. Ustelik benimkiler cok yasli bile degil. Asiri pisler. Bende senin gibiyim asla yuzlerine direkt soyleyemem. Esime diyorum o soyluyor. 1-2 yapip yine bildikleri gibi devam ediyorlar :KK43:. Onlar ilk evime geldiklerinde neye ugradigimi sasirdim. O kadar igrenmistim ki yuzumde yaralar cikmisti...

Ay vallaha Allah size sabir versin...cok zor bir durum. Ve daha kotusu bunlara hep katalanacagiz sanirim
Yüzümdeki kılcal damarlar kaniyor, dışarıya sivilce olarak çıkıyor kan oluyor icinde. Stresten midir acaba bu da?

Ay kimseden bir sey istemiyoruz ki ya temiz olmak dunyanin en normal seyi degil midir? Ne bileyim pisliğin de bir seviyesi olsa keske.

Kaynanamin gelinleri anlatti, Bunlar oldum olasi pis yasiyorlar diye. Ben gelin gittigimde kaynanam hiçbir iş bilmezdi diyor. Kaynanamin annesinden bahsediyor. Kanlı donlarini bile ben yikardim diyor.

Istiyorum ki temiz olsunlar. Sokulayım, sarılayım, ogluna sevdigi hamur işini yapsın. Ama yok ellerinde dünyanın bütün mikroplari var.

Evimde bu tarz olaylar yaşanırken böyle birşeyi söylerken micazım ne olursa olsun kesinlikle açık açık konuşurdum sonuçta onlarında bi nevi iyiliğini istemiş oluruz eşinin pek umrunda değil gibi sanki
Gün boyu evde olmadığı icin pek farketmiyor. Farketse de ne desin ki anne babasi. Mecburen gelmisler, kp ilk kez geliyor. Ilk kez ağırlıyoruz. Uzulmesini alinmasini ikimiz de istemeyiz.

Onlarin iyiligini istedigimizi düşünseler, yani temiz olmanin iyi oldugunu düşünseler zaten temiz olurlar.

Back