- 1 Kasım 2012
- 11.302
- 25.887
- 798
- 35
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
Mesela kv atmama ozelligi varAnlatmadiklarim var benim de. Benzer aile ikimizinki de. Buzlu herhangi bir şeyi banyoya koyarlar banyoda erir. Hamur açar banyonun önüne sererler. Bardak rafı toz icinde durur. Silmek yikamak yerine uzerine örtü örterler. Yemekler gunlerce agzi acik durabilir. Yenmemiş yumurtalar üstü kapaksiz bir sekilde dolaba konulup enfes(!) kokular yayabilir...
Curumus seyi veya kokmus seyi atmaz, eltim ondan cekinir atmaz, valla elime poset aldim doldurup doldurup ineklere goturdum. Zaten cope dokme soz konusu degil bisuru hayvanlari var onlara veriliyo.
Bayram sabahi temizlik yapmaya baslar disariyi supurur yikar...
Ya size o evdeki sinek sayisini anlatamam. Bir kadavra uzerinde bilz okadar kara sinek yoktur, ben ilaclayin diyince sokmaz o sokmaz diyolaryemegimize ortak oluyolar....
Ilk gittigimde evde bulasik makinasi olmasina ragmen kurulu degildi. Eltimle ben mutfakdan cikamadik. Ikinci gittigimde mutfaga girdim tezgahin ustu berbat, esimi cagirdim su makinayi kur, yada su bulasiklara sen giris... O vasitasayla makina kuruldu. Eltim hala duacidir senin sayende bulasik yigilmadan halledebiliyorum der.
Esimede kaynimada bu eve yeni gelin gelirse pisirik olmasin, eger pisirik olursa kafayi yer. Cunku evde duzen yok. Cekip cevirecek eli belinde gelin sart diyorum.
Durumlari cok iyi hayvancilikla ugrasiyolar tarlalari var, kôyun en buyuk evine sahipler ama evin ici berbat sekilde eski esya dolu, eski dedigim kv gelinlik esyalari (en buyuk cocugu 40 yasinda siz hesaplayin)
Annanem 80 yasinda sehirde 2+1 kucucuk bi dairede kaliyo ama evine bir gidin yeni gelin evi gibi, her gitmemde hali degistirir. Yemegini kendi yapar ev isini gorur. Dayimda yurtdisinda yasiyo yaz tatiline geldiklerinde annanemde kaliyolar. Annanem 1 ay onceden perdeler halilar buyuk temizlik icin ya teyzemi cagirir yada kadin tutar. Buzluga icli kofteler mantilar sarmalar bisuru seyler yapar yaptirir koyar.
Ben kendi evimde 3 ogun yemek yapmadim koyde kaldigimiz surece sanki oraya yemek yapmak icin gitmisim gibi habire yemekler cikardik eltimle.
Benim evime gelmeleri mumkun degil cunku yurt disinda yasiyoruz, ya gelsinler cok isterim. Seviyorum onlari gercekten cok iyi insanlar ama bu temizlik duzen konusunda sinifta kalirlar.
Sizin durumunuzu dusunemiyorum bile.
Kac gun daha kalacaklar?