Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Mesela kv atmama ozelligi var
Curumus seyi veya kokmus seyi atmaz, eltim ondan cekinir atmaz, valla elime poset aldim doldurup doldurup ineklere goturdum. Zaten cope dokme soz konusu degil bisuru hayvanlari var onlara veriliyo.

Bayram sabahi temizlik yapmaya baslar disariyi supurur yikar...

Ya size o evdeki sinek sayisini anlatamam. Bir kadavra uzerinde bilz okadar kara sinek yoktur, ben ilaclayin diyince sokmaz o sokmaz diyolaryemegimize ortak oluyolar....

Ilk gittigimde evde bulasik makinasi olmasina ragmen kurulu degildi. Eltimle ben mutfakdan cikamadik. Ikinci gittigimde mutfaga girdim tezgahin ustu berbat, esimi cagirdim su makinayi kur, yada su bulasiklara sen giris... O vasitasayla makina kuruldu. Eltim hala duacidir senin sayende bulasik yigilmadan halledebiliyorum der.

Esimede kaynimada bu eve yeni gelin gelirse pisirik olmasin, eger pisirik olursa kafayi yer. Cunku evde duzen yok. Cekip cevirecek eli belinde gelin sart diyorum.

Durumlari cok iyi hayvancilikla ugrasiyolar tarlalari var, kôyun en buyuk evine sahipler ama evin ici berbat sekilde eski esya dolu, eski dedigim kv gelinlik esyalari (en buyuk cocugu 40 yasinda siz hesaplayin)

Annanem 80 yasinda sehirde 2+1 kucucuk bi dairede kaliyo ama evine bir gidin yeni gelin evi gibi, her gitmemde hali degistirir. Yemegini kendi yapar ev isini gorur. Dayimda yurtdisinda yasiyo yaz tatiline geldiklerinde annanemde kaliyolar. Annanem 1 ay onceden perdeler halilar buyuk temizlik icin ya teyzemi cagirir yada kadin tutar. Buzluga icli kofteler mantilar sarmalar bisuru seyler yapar yaptirir koyar.
Ben kendi evimde 3 ogun yemek yapmadim koyde kaldigimiz surece sanki oraya yemek yapmak icin gitmisim gibi habire yemekler cikardik eltimle.

Benim evime gelmeleri mumkun degil cunku yurt disinda yasiyoruz, ya gelsinler cok isterim. Seviyorum onlari gercekten cok iyi insanlar ama bu temizlik duzen konusunda sinifta kalirlar.
Sizin durumunuzu dusunemiyorum bile.
Kac gun daha kalacaklar?

Banyo konusunda gunlerdir israr ediyoruz. Banyo yapacak bir durum yok diyorlar.

Kolonya kokusundan da hazzetmiyorlar daraltıyormuş.
Banyo yapacak durum gecti ogul bizden
Gusul abdesti falan dusunuyolar heralde banyo denince
E bunlar simdi namaz falan kaliyolarsa temiz olmadiklari surece yanlis yani nebilim.

Ay ne zor bir durum. Cok tiksindim sizin icin ne zordur kim bilir. Hastalik yayip duruyor boyleleri ya nefret ediyorum boyle tiplerden. Anladigim kadariyla evde cocuk yok bunun icin ne kadar sukretseniz az yoksa iyice kafayi yerdiniz. Ama konusmaktan baska careniz yok ilerde cocugunuz oluncada illaki gelip kalacaklar evinizde yada siz gideceksiniz o zaman ne olacak? Kendi pislikleriyle yuzlesmeleri gerekiyor.

Keşke okumasaydım midem altüst oldu ıyyyy Yaşlılıkla ilgisi yok, ben ne yaşlılar gördüm senden benden daha temiz olan. Çok ilginç geldi, bu insanlar mağarada mı yetişmişler ki bu kadar pis olmayı başarmışlar?

Aa sular mı kesik baba? Elini yıkayamadın sanırım istersen eline su dökeyim de.
Arada bir taharet muslugu sesi duyuyorum ama yikaniyorlar sanirim yalnizca. Ekstra bir elle yikama, hadi onu geçtim kurulama falan yok.

Simdi kp girdi çıktı. Ve ellerini yikamadi. Sifona bastı çat diye kapıyı açtı.

O gunleri düşündükçe doğurasım kaçıyor

Offfff Nasıl bir konu okudum ben ya. Hadi adama söyleyemeye bilirsin de kaynana söylesene. Gazlamak için demiyorum ama ben deli olurdum. Eşimi falan da düşünmezdim vallahi. Herkes ailesini çok iyi bilir, madem bu durumdalar gelmelerine müsade de etmeyecek. Bir de kimse kimsenin evine girmeden ( evine girmek derken ,birlikte yaşamadan) ne olduğunu bilemez.
Ha sen nişanlıyken falan da gittiğinde durum buysa ve bilerek evlendiysen , ona yapacak bir şey yok.

Titriyorum, öğürüyorum, kendilerinden iğreniyorum boyle pisliklerini görünce.

E bu daha mi iyi, bence dümdüz söyleyin.

Uzak yoldan geldiniz dus almadiniz, cekinmiyorsunuz di mi, hadi ben havlulari hazirladim bugun bi yikanin rahatlayin diye girin konuya.

Ben gelene sey diyorum, dusa hemen mi girersin yoksa önce bi kahve mi icelim, ona gore banyoyu hazirliycam.
Hic alinan ters karsilayan veya ben yikanmam falan diyen olmadi.
Evimde simdi annem var
Görümcem var
Esimin oglu var
Biraksan ucu basi kacar. Kilit noktalardan yakalayip çözmek lazim.

Orasi senin evin lotus, emir ver demiyorum ama bazi seylerin kontrolü misafirde degil sende olmali. Bu tuhaf bir sey degil.

Covidi bahane edip her gün özellikle tuvaletten sonra herkese kolonya dağıt

Ohaa ya,anlayamadigim nasil mikrop kapmiyorlar.Yani bu kadar seye mutlaka bir ishal,karin agrisi olur yani.MasAllah yani bunyelerine,miktopta alismis artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…