hidrosalpinks olup tüp bebek yaptıran ??

evet anlıyorum ama imkansız diye bir şey de yoktu dimi :)
ameliyat işini sordum bende çikolata kisti de olduğu için bağırsağını bile alabiliriz dediler (bunu diyen devlet hastanesi doktorlu zaten ona güvenim tamdı). benim şuan bir rahatsızlığım yok boşu boşuna kendimi riske de atmak istemiyorum. özeldeki doktorlara da güvenmiyorum açıkçası
Şu an bir rahatsızlığım yok dediğiniz nedir? Çikolata kisti başlı başına gebelik için bir rahatsızlık ve engel anlıyorum ki hem çikolata kisti hem tüpler problemi siz de dolayısyla kısa zamanda sonuç almak için aslında beklememek en güzel naçizane fikrim bu olur size, sevgiler

Tek tüpte sıvı vardı .. o tüpü kapatmaya karar vermiştim tek embriyo sağlıklıydı - genetik test yapılmıştı- kaybetmek istemiyordum . Belki de embriyo dan kaynaklıdır ama oğlum kucağımda şimdi 🥰
Bu normal tüp bebek süreci olmuş sizin ve bir tüpü kapatma laparoskopi oluyor 🥰

Merhaba iyi bayramlar herkese :KK200:hidrosalpinks i olup ameliyat olmadan tüp bebek yaptıran ve hamile olan varmı acabaa ? hidrosalpinks için ameliyat olduktan sonra tüp bebek önerilmiş genelde sitedeki yorumlarda ama bu şekilde olan varmı merak ettim.
Bana bircok doktor hidro. Var demisti hatta baya buyuk oldugunu soylemislerdi 5 yilin sonunda kendiligimden hamile kaldim.Tabi dogal yollarla ugrastim ben baya brokoli kuruydu incir kuruydu 😁

Bu normal tüp bebek süreci olmuş sizin ve bir tüpü kapatma laparoskopi oluyor 🥰
Tüp bebek tedavisi olduktan sonra transfer öncesi doktorum HSG istedi orda sol tüpte hidrosalpinks olduğu trAnsferi olumsuz yönde etkileyebileceği söylendi ..Laparoskopi ameliyat şekli .. tüp ligasyonu yapılacaktı ama vazgectim.
Tabiki kimseyi olumsuz yönde etkilemek istemem ama durumum bu ..

Şu an bir rahatsızlığım yok dediğiniz nedir? Çikolata kisti başlı başına gebelik için bir rahatsızlık ve engel anlıyorum ki hem çikolata kisti hem tüpler problemi siz de dolayısyla kısa zamanda sonuç almak için aslında beklememek en güzel naçizane fikrim bu olur size, sevgiler
Teşekkürler

Benim rahim filminde sol tüp hidroselpenks olduğu ortaya çıktı. Sağ tüpümde sorun yoktu.

Ameliyat oldum yapamadılar acemi doktorlara denk geldim, kanama başlatmışlar olmadık bi yeri kesmişler ( sol tüp hidroselpenks o kadar ilerlemiş ki bağırsağıma yapışmış + yaygın karın zari yapışıklı+ karaciğer alt kısmı karin zarına yapışık+ rahmin dışında miyom olusmuş miyomun yakışıkla alakası yok ),kapali ameliyat açığa döndü, kanama durmayınca hocalarına ameliyatımı devrediyorlar hayatımı kurtarmak için o kadar hızlı bi kesik atmış ki karnıma kesik yamuktu.

Neyse tüp bebek raporu çıkarırken doktor dedi ki gel böyle bi deneyelim belki tutar.
Denedik tutmadı.

Sonra ameliyatımı op de emre karatekeli yaptı. Ameliyat da bir numara doktorlardan birisidir. Rahim filmi karın zarından ayırdı, rahim dışında olusan miyomu aldı, acik sorunsuz sag tüpümün üstünde kist olmuş aldı, sol tüpümü de ben bağlattırdım aldırmadım. Keske aldirsaydim sonra neler oldu neler.
Kesinlikle aldırsınlar bu sorunla karşılaşan insanlar.

Benim ki baya geniş içi enfeksyon dolu ve bağırsağıma yapışık olmasının sebebi uzun yıllardır içimde kalmasi ve ilerleyerek iceride yapışıklık bağışsağıma yapışma ve rahimde bağırsağıma yapışma sorunu oldu.

Bana hiç ağrı sızı vs yapmadı. Belirti vermeyen idrar yolu enfeksiyonu gecirmisim belirti vermediği içinde yıllar içinde bu hasarlar oluşmuş.
Sadece bağırsağımda asiri gaz durumu vardı, oğlumuzn dogumunda alınınca bu sorun aninda ortadan anında kalktı.
Ameliyat oldum ocak ayinda Mayıs ayinda tüp bebek denettirdiler. Kimyasal gebelik oldu. Hic gerek yokmuş tüp bebeğe.
Temmuz ayında ogluma gebe kaldım.
Oglumu doğurduktan 8 ay sonra da kızıma gebe kaldım.
Umarım ilerde başka sıkıntılar yaşamazsınız. Çok geçmiş olsun

Tüp bebek tedavisi olduktan sonra transfer öncesi doktorum HSG istedi orda sol tüpte hidrosalpinks olduğu trAnsferi olumsuz yönde etkileyebileceği söylendi ..Laparoskopi ameliyat şekli .. tüp ligasyonu yapılacaktı ama vazgectim.
Tabiki kimseyi olumsuz yönde etkilemek istemem ama durumum bu ..
Ama siz opu olmuşsunuz ve sonra da işlem yaptırıp problemi aldırıp transfer yapmışsınız yani doğru basamakları uygulamışsınız

Evlendim 5 ay sonra hamile kldim sol kdikta siddetli agri vardi dis gebelik gecirdim igne ile sonlandirildi. Sol ksiktaki agri hic gecmedi bir kac ay doktor tavsiyesi ile bebek denedik olmayinca yine hsg filmi cekildi echomarda cevat bey sol tupte hidroselpenks oldugunu tupumun alinmasi gerektigini alinmazsa o sivinin embriyo tutunmasi icin sorun yaratacagini soyledi. Tup bebek doktoru Aret Kamar a filmi gosterdik ayni seyleri soyledi. Daha sonra kendi kadin dogum doktorum da ayni seyi iletince laparoskopi ile sol tupum alindi sag tupum de sivi gecisi oldugu halde hasarli oldugu ilerde sorun yaratabilecegi dusuncesiyle o da alindi su an tup bebek asamasinda 2. Transferimi olucam. Yani hidroselpenks varsa riske atmayin derim o kdr doktor gorusunden sonra bende tek carenin o tupu aldirmak oldugunu dusunuyorum nacizane.

Bende de sol tüpde var ama doktor sağ tüp sağlam diye 4 ay tek tüple deneyelim dedi
Tek bir tüpte var ise o tüp alinip diger saglam tüple denenebilir bunda bir problem yok diye biliyorum dogru bir yol önermiş doktorunuz , 4 ay icinde olmassa catlatma aşılama gibi yardimci yöntemler deneyebilirler ama umarim gerek kalmaz 🌸🙏

Ne gibi sıkıntı yaşayabilir anlamadım.
Mikrop belirti verseydi bu kadar sorun oluşmazdı.
Oluşan sorunlar giderildi.

Siz bir an önce ameliyatınızı olun…
Vücutta enflamasyon var bu zaten onun göstergesi.
Tüp alınınca vücuttaki enflamasyonu gidermiyor benim görüşüm. Tabi doktorlar herşeyin daha iyisini bilirler. Siz yine düzenli kontrollerinizi yaptırın kanda.

Vücutta enflamasyon var bu zaten onun göstergesi.
Tüp alınınca vücuttaki enflamasyonu gidermiyor benim görüşüm. Tabi doktorlar herşeyin daha iyisini bilirler. Siz yine düzenli kontrollerinizi yaptırın kanda.

Şu saçma görüşünüzü lütfen başka yerde konuşup yada yazıp kendinize güldürmeyin olur mu!!!!
Zira okurken ben güldüm.
Hanımefendi kandaki enfeksiyon ile hidroselpenks ile aradaki bağı nasıl kurdunuz.
10 sene hidroselpenks im ile yaşamışım kanda crp de hic sorun yaşamadım bırakın crp yi ben grip bile olmadım:):):)
Allah doktorlara sabır size de akıl fikir versin.
Ne ameliyattan önce ne ameliyat sonra doktorlar crp me bakmadı dava mı etsem :):):)
Üstüne üstlükte iki dogal yolla gebelikle cocuk doğurdum…

Hayır buraya insanlar girip araştırıyor okuyor. Sacma konu ile alakasi olmayan benim görüşüm bu diye yazmayın.

Son düzenleme:
Bende ilk dış gebelik geçirdiğimde iğne ile sonlandırıldı. Sonrasında neden oldu diye doktor doktor gezdim bana dış gebelik geçirilen tarafta usg de bile net görünen hidrosalpenks olduğunu aldırmam gerektiğini söylediler ben küçükken bağırsak ameliyatı geçirdiğimden karın içi yapışıklığı bilmediklerinden risklerinden bahsettiler. Bende bu riskten korkarak tekrar doğal yolla denemek istedim sonuç ikinci dış gebelik iğneler sonrasında düşmeyen betahcg iç kanama riski ile ameliyat olup tüpü aldırdım keşke diğerinide alsaydılar diyorum. Çünkü tüp bebek de opu oldum tekrar ameliyat olmak istemedim o süreçte ne olucak parasıyla değilmi başarı şansı düşer altı üstü diye düşündüm başlangıçta… Ama okadar iğne okadar stres sonrası başarı şansını düşürmek istemiyorum şimdi tekrar ameliyat olucam.

Ama siz opu olmuşsunuz ve sonra da işlem yaptırıp problemi aldırıp transfer yapmışsınız yani doğru basamakları uygulamışsınız
Ben ligasyon olmadım .. normal tüp bebek tedavisi oldum .. problemi aldırmadım yani hala aynı sol tüpüm .. Bebeğim 3 aylık şu an ..

Benim de crp değerim yüksek değil yükselmiyorda..

Orası öyle kendine ait bir bölge işte 😁 sık idrar yolu enfeksiyonu oluyorum evlendiğimden beri buna veriyorum ben de nedeni ama hiç belirti de vermiyor dediğiniz gibi ben de ne akıntı ne koku ne yanma hiç biri yok
Şu saçma görüşünüzü lütfen başka yerde konuşup yada yazıp kendinize güldürmeyin olur mu!!!!
Zira okurken ben güldüm.
Hanımefendi kandaki enfeksiyon ile hidroselpenks ile aradaki bağı nasıl kurdunuz.
10 sene hidroselpenks im ile yaşamışım kanda crp de hic sorun yaşamadım bırakın crp yi ben grip bile olmadım:):):)
Allah doktorlara sabır size de akıl fikir versin.
Ne ameliyattan önce ne ameliyat sonra doktorlar crp me bakmadı dava mı etsem :):):)
Üstüne üstlükte iki dogal yolla gebelikle cocuk doğurdum…

Hayır buraya insanlar girip araştırıyor okuyor. Sacma konu ile alakasi olmayan benim görüşüm bu diye yazmayın.

X