peki kizlar bunlar gercekten ise yariyormu yani dilekleriniz
kabul oluyormu? ben ilk defa böyle bisey duyuyorum.
Peki baska neler yapilabilir?
Not: Bende bugün dileklerimle ilgili bir siir yazmistim, tesadüfe bak:)
Kizlar Ben Bebek Istiyorum Resmini Yazicidan çikarip Gül Ağacinin Dibine Gömdüm Duami Ettim ..ama Kirmizi Kurdalae Bağlamadim ..dileğim Olmazmi Acaba
bu gece 12 de yapılmacakmıydı ben mi geç kaldım .siz mi erken yaptınız.............
dün gece 12 de dileklerimi yazıp balkon demirine bağladım napiim gül ağacı bulamadım ki
sonra ezan okunduktan sonra aldım içeri
ama suya atmadım atmam mı gerekiyor yoksa dileklerim olduktan sonra mı atacağım?
arkadaşlar merhaba Allah hepimizin dualarını ve dileklerini kabul etsin..
hdrellez için bende ufak tefek birşeyler biliyordum ama keşke dün burayı farkedip öyle yapsaydım yaptıklarımı diye üzüldüm.
dün sabah çok erken olmasada isteklerimi bir kağıda çizerek içinede birkaç kuruş para koyup elime geçen siyah bir iple bağlayıp gül dalına koydum ve ancak bu akşam üstü aldım...kırmızı kurdeleyle bağlanacağını ve sabah ezanında konulup alınacağını bilmiyordum..dün gün boyuncada dileklerimi hep içimden geçirdim Allahıma hep dua ettim.
sizlerinde yazdıklarına bakılırsa daha neler varmış yapılan artık seneye inşallah.önemli olan yaptığımız sembolik şeylerin vesilesiyle niyet etmek ve temiz bir kalple Allahtan dilemek diye düşünüyorum.
çocukluğumdan hatırlıyorum bugün çok güzel kutlanırdı komşular eş dost akraba..pikniğe gidilir akşam ateş yakılır üzerinden atlanır bunlar gibi birçok adetler yapılır ve eğlenilirdi..şimdilerde hiçbiri kalmadı..bireysel yaptıklarımız dışında..
Dileklerin yazılıp gül ağacının toprağına gömüldüğünü bilmiyordum. Hatta dün akşama kadar hıdırellez ile alakalı birşey bimiyordum. Annem ile bi komşumuz söyledi istediğin şeleri toprağa çizersen kabul olur diye. Koştura koştura evin yanındaki arazide birşeyler çizdim. O an içime acayip bir sıcaklık doldu. Sonrada evde tatsız bir olay yaşadım dua etmem gerirken zırıl zırılağladım uyudum. senağlama İnş. bir daha ki seneye yapamadıklarımı yaparım. Hepimizin duaları kabul olur inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?