Hıdırellez Gülü

Tarantlarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2019
179
35
Merhaba Kadınlar kulubü ; Hıdırellez için Gül ağacı bulamayacağım, saksı alsak eve ona gömsek de olur mu dilesek ? Ve denize değil de başka bi şey yapsak olur mu? Başka yöntemler deneyen var mı ?

Merhaba Kadınlar kulubü ; Hıdırellez için Gül ağacı bulamayacağım, saksı alsak eve ona gömsek de olur mu dilesek ? Ve denize değil de başka bi şey yapsak olur mu? Başka yöntemler deneyen var mı ?
Olur olur, yeğenim hersene balkonda saksıdaki güle asıyor yada dibine mi koyuyor öyle bişeydi ama oluyor :)

Hıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir. Bu gelenek Hıdırellez akşamında yani 5 Mayıs 2019 Pazar akşam ezan vakti gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceği gibi şekil olarak da gülağacının altına çizilebilir.

Bana hurafe gibi geldi
Bilemiyorum altan...

Saksılı da olur önemli olan gül ağacı olması, ben hatayda okudum ve orda bu gelenek var. İnanırsan gerçekleşir dileğin o gün Hızır ve İlyasın buluşma günüymüş hurafe değil. Bütün dilekleri gece herkes uyuyunca gelip okurlar Allah a iletirlermiş. Hatayda kaldığım özel yurdun sahipleri nisan sonu mutlaka saksılara ekilmiş bir sürü gül ağacı getirirlerdi yapmak isteyenler olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…