• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiçbir şey yapmak istememek (depresyon kaynaklı değil)

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.430
358
Kütahya
Herkese merhabalar,
Benim uzun süredir, senelerdir diyebiliriz, hiçbir şey yapmak istememe durumum var. Hayatımdan çoğunlukla memnunum denebilir. Depresif hissetmiyorum.
Çoğu insanın yaptığı veya yapmak istediği şeyleri yapmak istemiyorum. Sevdiğiniz herhangi bir aktiviteyi düşünebilirsiniz. İnsanların istemeden yapmak zorunda oldukları şeyler, iş gibi, benim için ekstra ekstra zor.
Buna direkt tembellik mi deniyor ne deniyor bilmiyorum, sebebini bulup çözmek istiyorum.

Çevreme bakıyorum, herkes koşuşturmaca içerisinde bi ton işi gücü var. Ben aynı sorunlarla uğraştığımı düşünemiyorum bile.

Hep böyle değildim bu arada.
Sevdiğim yalnızca 3-4 aktivite var. Yürüyüş yapmak, bir şeyler izlemek, arkadaşlarımla ve ailemle görüşmek gibi. Başka da hiçbir şey yok.

Sizce neden olabilir?

Herkese merhabalar,
Benim uzun süredir, senelerdir diyebiliriz, hiçbir şey yapmak istememe durumum var. Hayatımdan çoğunlukla memnunum denebilir. Depresif hissetmiyorum.
Çoğu insanın yaptığı veya yapmak istediği şeyleri yapmak istemiyorum. Sevdiğiniz herhangi bir aktiviteyi düşünebilirsiniz. İnsanların istemeden yapmak zorunda oldukları şeyler, iş gibi, benim için ekstra ekstra zor.
Buna direkt tembellik mi deniyor ne deniyor bilmiyorum, sebebini bulup çözmek istiyorum.

Çevreme bakıyorum, herkes koşuşturmaca içerisinde bi ton işi gücü var. Ben aynı sorunlarla uğraştığımı düşünemiyorum bile.

Sevdiğim yalnızca 3-4 aktivite var. Yürüyüş yapmak, bir şeyler izlemek, arkadaşlarımla ve ailemle görüşmek gibi. Başka da hiçbir şey yok.

Sizce neden olabilir?
Eee başka ne olacaktı ki zaten.diğer işler zorunluluktan yapılır zaten.siz demek ki daha kanaatkârsınız.

Herkese merhabalar,

Sizce neden olabilir?
İnsanlar keyfine çalışmıyor ki, geçim derdi, kimseye muhtaç olmamak için çalışıyor. kimseye muhtaç olmadan hayat idame ettirmek için. keyif için olsa çoğu insan çalışmazdı. iş bir mecburiyettir. paran varsa anadan babadan çalışmazsın. mesela dil öğrenmek diyelim. herkesin yapmaya çabaladığı bir şey. sevmiyor musun,? kendi seveceğin şeyi bulmaya çabalamalısın. mesela ben araştırma yapmayı çok severim. orta çağ avrupasıyla ilgili misal işte. kendini keşfetmen gerekiyor.

E sevdiğimiz zaten 3-5 şey olur onları yaparken keyif alırız, diğer ev işi ya da maaşlı iş gibi şeyler zaruridir bayılarak yapmayız ama yaparız. Normal gayet
kesinlikle kim seviyor ütü yapmayı, bilmem ne yapmayı ohhh gez, toz, ye, iç, eğlen keşke hayat öyle olsaydı.

Bir kere içine girip yaparsanız hoslanabilirsiniz.

Bir işleri halletmiş olmak insana dopamin salgılatan bir şey. Mesela ev işi. İğrenç bir iştir ama bitirince her yer temiz olunca rahatlariz. Bir ödev olur tesliminden sonra başarılı hissederiz ve dopamin salgılar beynimiz. İşin en zor tarafı genelde başlamak olur. Ve uzun süreli ataletin bazen insanı depresif yaptığına inanıyorum.

Bence kendinize tam olarak ne yapmak isterdim neyi basarsam mutlu olurum diye sorun. Birkaç küçük hedef koyun ve bitirene kadar dişinizi sıkın. Bir dahaki sefere daha da heveslenebilirsiniz.

Tabi bütün bunları durumunuzdan şikayetçi olduğunuzu ve yeni bir şeyler yapmak istediğinizi düşünerek yazdım. 😄 yoksa bence de sevdiğiniz şeyleri yapın yani.

Back
X