- 1 Ekim 2013
- 7.633
- 15.286
- 34
Para gönderenler gönderdikleri hesapta isim soyismi kısmına sizin adınızı yazmamışlarsa bence sıkıntı olmazBirkaç gün önce karakoldan arayıp ifade vermeye gelmem söylendi. Ne konuda olduğunu sorduğumda internet alışverişi vs gibi bir şey dendi. Şehir dışındaydım döndüğümde geleceğimi söyledim, tamam dediler.
Dün gittim karakola. O kadar saçma sapan bir konu ki hiçbir alakam, bilgim olmayan bir mesele.
Şöyle olmuş; sahibinden satış sitesinde adamın biri başka birine satış yapmış. Bir miktar kapora istemiş satın alan adam da göndermiş. Sonrasında satışı yapmamış ve ödeme yapan adam satıcıyı mahkemeye vermiş şikayet etmiş her neyse.
Ben olayın ip adresi kısmındaymışım. Sahibindende ilan verilen telefon ip adresi benim telefonum olarak görünüyormuş. Oradan telefon numarama ve adımı ulaşmışlar. Bu nasıl olmuş hiçbir fikrim yok. Adamları tanımadığımı bu tarz hiçbir alışveriş satış yapmadığımı olayın benimle alakası olmadığını söyledim. İnternet paylaşımı falan yapıp yapmadığımı sordular onu da yapmadım.
Suçlamaları kabul etmeyerek ifade verdim. Mahkeme falan olursa uyaptan takip et dediler.
Kısacası benim telefonumla dolandırıcılık yapılmış ama imkanı yok yani artık hackleme gibi bir şey mi yapıldı bilmiyorum. Dolandıran kişi bunu da ayarlamış demek ki.
Aranızda hukukçu varsa nasıl bir yol izlenmeli danışmak istedim.