Hiç yemek yapmasak ne güzel olurdu

valla bende 7 yıllık evliyim 5 yaşındada oğlum var ben çok iddalıyım bu konuda çevremdeki herkesde aynı şeyi söyler.sabah yemek ütü temizlik nette gezinti öğlen ark gezmece akşam eşim gelir yemek bulaşık çocuğu parka çıkarırız.hem bakımlı hem de düzenliyim maaşallahh ayrıca hiç ojesiz ve fönsüz de gezmem.)

hayatta her günümü işle güçle geçiremem.
sonra belirli bir yaşa gelince uğraş dur bel ağrısıyla, ayak ağrısıyla.
temiz olunca aferin demiyor kimse.
ilk ayımda deli gibi temizlik, 3 çeşit yemek yapıyordum, çok da kavga ediyorduk.
artık saldım. misal bugün saçlarımı boyatmaya gittim geldim, nevresimler değişmiş, ev süpürülüp toplanmış, makine çalıştırılmış. yemek de yapmadım, kahvaltı-çay yaptık.
zamanımız da çok kalınca pedikür yaptım benimkine
evle uğraşana kadar etrafı b.k götürsün ama onunla ilgileneyim daha makbul. benim de işime geliyor

Uzakdoğu ülkelerinin birinde kimse evde yapıp yemezmiş, evde yapmak daha masraflı oluyormuş, dışarısı restoran kaynıyordu... keşke bizde de öyle olsaaaaaa

Babanı

Babanı annen alıştırmış bence .eşin benim kocama benziyo az çok oda gık demez ama seçer yemeği hep aynı şeylerdende gına geliyo dediğin gibi
Aynen canim annem oyle alistirmis. Eskiden babam daha cok cesit arardida son birkac yildir annemin saglik sorunlari cikinca artik o kadar da aramiyor. Esim bana kendisi bastan soyledi beni annemlerin babamlari alistirdigi gibi cesit cesit yemege alistirirsan bende onlar gibi olurum bu dengeyi sen kurcaksin ben bi cesitte yer kalkarim dedi iyiki uyarmis beni. Simdi haftada bir hosluk olsun diye cesit yapiyorum bide annem bizi alistirdi tek cesit olunca pek icim rahat etmiyor:) biz turk milleti yemek olayini cok abartiyoruz ozellikle misafir gelicegi zaman...

[QUAzerenAkbulut, post: 36786031, member: 472479"]Kızlar benim gibi olan varmı bilmiyorum ama bu siteye girdiğimden beri işler güçler öğleni geçiyor hep.birde 10 günden beri yemek yapmak istemiyorum.hergün neyapıcam diye düşünmek çıldırtır oldu beni neyapsam bilemedim.isteksiz yapıncada yemekler güzel olmuyor.bugün patatesli köfte yemeği yaptım patatesleri içinde eritmişim. Dün mercimek yemeği yaptım soğanlar gözüküyor kocam hayatta yemez attım çöpe. Çokta lezzetlidir halbuki yemeklerim ama sıkıldım ya hergün yok ütü yok yemek millet gezerken ben eve hapsoluyorum sırf bunları yaptırmak için çalışabilirim.bukadar işi bigüne nasıl sığdırıpta geZiyorsunuz merak ediyorum benmi tembelim.bugün evi süpürdüm topladım tozları aldım yerleri sildim alışveriş yaptım yemek yaptım çamaşır astım yoğurt mayalıcam şimdi.bunları bitiripte gezebilen varmı ya bide çocuk var tabi yedir içir arkasını topla.yarında ütü var yapmadan gezmeye gidicem.ben tembelmiyim ya[/QUOTE]
Az evvel ayni buna benzer bi konuya daha yarim uaptim. Bazen babada oluyor boyle ama genelde yapioriz yani
Sana tavsiyem be gece önce ne is yapacalsan liseye haline getirmen. Yapacagin yemeklere kadar yaziyorum ben. Sabah kalktigim gi oğlum uyuyosa hemen sessiz yapabilecehim isleri yapiyorun. Yemeklerimizde hep sabah oğlum uyurken yaparim bi yandanda kahvalti hazirlarim. Sonrada mutfagi taoplayip günlük isleri yaparim. Utuyu ise oğlumu uyuttuktan sonra gece yaparim çünkü utuden çok korkuyo. Geç hatip erken kalkanlardayim alistim galiba.

Az evv

Az evvel ayni buna benzer bi konuya daha yarim uaptim. Bazen babada oluyor boyle ama genelde yapioriz yani
Sana tavsiyem be gece önce ne is yapacalsan liseye haline getirmen. Yapacagin yemeklere kadar yaziyorum ben. Sabah kalktigim gi oğlum uyuyosa hemen sessiz yapabilecehim isleri yapiyorun. Yemeklerimizde hep sabah oğlum uyurken yaparim bi yandanda kahvalti hazirlarim. Sonrada mutfagi taoplayip günlük isleri yaparim. Utuyu ise oğlumu uyuttuktan sonra gece yaparim çünkü utuden çok korkuyo. Geç hatip erken kalkanlardayim alistim galiba.

Az evv[/QUOTE]
Evet canım benim sorunum geç yatıp geç kalkmak geç kalkıncada öğleni geçiyo ev işleri sonra bana vakit kalmıyor erken yatmak en iyisi erkekn kalkan erken yol alır diye boşuna dememişler öğlene kadar işimi bitirsem banada fazlasıyla vakit kalır

Evet doğru dedin ama annem çalıştığı için ben ondan bişey öğrenenedim ona rağmen temizim ama herşeye yetişemiyorum işte ama bu işler böyle sanırım titiz olup yemek yapan bakımlı olamıyo bakımlı olmak öyle iki ruj sürmek değilki yok ağdası boyası manikürü ojesi fönü bitmiyo

Uzakdoğu ülkelerinin birinde kimse evde yapıp yemezmiş, evde yapmak daha masraflı oluyormuş, dışarısı restoran kaynıyordu... keşke bizde de öyle olsaaaaaa
Bide sağlıklı olsa dimi yaa ne güzel olur insana nekadar çol vakit kalır ama hangi birini yiceksinki öğle yemeği var akşamı var aparetifi tatlısı hergün nasıl olcak

Süper benim kocamda temizlik yemek aramaz ama huyum kurusun evintemizlemeden çıkamıyorum bunları boşvermek gerekiyo sanırım

Oh ne güzel erkenmi kalkıyosunuz sabah kaçta kalkıyosunuz mesela

Bide sağlıklı olsa dimi yaa ne güzel olur insana nekadar çol vakit kalır ama hangi birini yiceksinki öğle yemeği var akşamı var aparetifi tatlısı hergün nasıl olcak
tabi canım imkansız orada dışarıdan yemek evde yapmaya göre daha ucuz oluyormuş, ondan dolayı sebze yemekleri de dahil herkes herşeyi dışarıdan yiyordu... Burada batarız ayol

Canim ben haftada bir gunu kendime ayiriyorum yemek onceki gunden varsa rahat oluyor.kil tuy islerini yapcaksam evi o gun onemsemiyorum gerekirse supurge aciyorum wc girincede iki dakkada orayi hallediyorum o kadar.obur turlu ya bakimsiz dolancam yada ev daginik kalcak. Esim ev bi gun daginik gorunse problem yapmazda beni sac bas daginik killi tuylu gorse hem ben kendimden rahatsz olurum hemde esim.o yuzden kendimiEde zaman ayirmamiz lazim ev isi bitmiyo yap yap yine hergun ayni. Birde senin cocugun var allah kolaylik versin

Teşekkürederim bende kendime önem gösteririm haftada 1 fön çektiririm ama bu ara bakıma fazla kafa yordum sarışın olmak için devamlı saçıma bakım yaptırıyorum bide dedimy burasıda oyalıyor insanı devamlı burdayım ama artık erken kalkıp işimi bitirip gezmeye bakıcam eşim haftada 1 yada 2dışarı çıkartıyor ama bakıyorum millet hep geziyo ben evde yemek yap ütü yap yetmiyo sanki zaman

Ev islerini mumkun oldugunca ayrintiya inmeden yap canim hersey mukemmel olsun dersen erkende kalkmiyorsan gezip tozmak icin zamanin kalmaz.bi gun yemegini fazladan yap.sabah erkenden kalk kahvltdan sonra ortaligini toparla supurulckse supurr camasirin varsa as cik disari sen gelene kadar camasirlar kurur utunu aksam serinken yaparsin.aksamda mutfagini trmiz biraktinmi sabahlarida erken kalktinmi kendine zamanin kalir. Inanki sabah sekizde dokuzda is yapmaya baslarsan tv ye kk ya takilmadan :) ozaman oglene kadar yetismeyecek is yok.bunu dene bence bekarken mahallemizde cok gezen komsu teyzeler vardi onlar sabahin altisinda ew isine baslardi dusun yani gezmesinde napsin:)

Benimde derdim bu kizlar temizlik yemek heleki yemek en cok derdim esim cesit ister sna yemek pilav makarna gbi corba salata cacik tatli 4 aylik evliyim ve annemin evinde calismaktan okumaktan ogrenemdm suanda her hafta ayni yemekelri yapiyorum kendime balamiyorum iyoce saldim yaa nasil duzene oturucak boylee ( birde cocuk olsa ben naparimmm acaba

Evet iyi fikir 8de kalkıp duşumu alıcam yapıcakları yapıp dışarı atıcam kendimi teyzelere bak sen ya çekirge gibilermiş valla.zaten oğlum sabahçı olucaksa el mahkum 6da kalkarım burayada canım sıkılınca girerim artık çok oyalıyo valla teşekkürederim tavsiyeniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…