Hiç yemek yapmasak ne güzel olurdu

Canım işte bugünün işini yarına bırakmadığım için çıkamıyorum

Bu ara sevmiyorum valla anlamadım ya hergün dışarıda yesem keşke :)

Kızlar valla bugün 9da kalktım ama eşim öğlene kadar evdeydi temizlik zaten dün yapmıştım ütü ses yapar diye yapmadım.kocam 11 de kalktı o kalkana kadar bende tv izledim buraya takıldım.kalkınca hemen yatakları topladım çay koydum simitleri alıp masayı hazırladım.1 de gitti bende ortalığı topladım mutfağı temizleyip aüslenip oğlumla çıktım luna parka gittik tatlı yemeye gittik geldik bahçede kedimizle oynadık eve geldik duş aldık şimdi oğluma yemek yediricem.dolu dolu geçti ama yarına sarkıttım ütüyü çünkü eşim öğlene kadar evde uyudu.yarında ütümü yaparım eşim gidincede alışveriş merkezine gidip oğlumla gezerim.ben artık hergün temizlik yapmak yerine bölerek yapıcam.yemeğim dünden vardı zaten dışarıda börek yedim doydum.bence temizlik değilde gezmek insanı daha mutlu ediyormuş titiz olmam zamanımı çalıyor başka biley değil

ya ben nerelere gideyim oy oy :) yemek yapmayı hiç ama hiç bilmiyorum bu yüzden bir çorba yapacaksam önce nette bütün tariflere bakıyorum en kolay olanını bul sonra tek tek malzemeleri çıkart soy yemek yaparken tedirgin olduğum için herşeyi önceden tek tek hazırlamam lazım yemek pişerken bir taraftan diğer malzemeleri hazırlayamıyorum yemek yanar felan diye korkumdan .. ölçüleri bilmiyorum bir de netten tek tek ona bakk benim durum daha beter üç saatimi alıyor bir yemek yaa , bir de etrafı feci dağıtıyorum hatta temiz kaşık kalmıyor ben yemek yaparken :) nefret ediyorum yemek yapmaktan

evet tembelsin
hergun 7 de kalkarim
muhtesem bir sofra hazirlarim
sonra 1 saat kahve keyfimide yaparim
sonra mutfaga gecerim yarim saatte tencereler ocakta kaynamaya baslar
o ara ev toplarim süpür temizlik
hergun temizlik yapmam
gerektigi kadar
ama hergun yemek piser
ne pisirsem derdi evet var ama cikiyor hegun birseyler
birde bunlar yetmiyor gibi sofralarimi tabaklarimi sanat eseri gibi hazirlarim
yemek grubum var
instagramda yemek sayfam
paylstikca daha guzel seyler yapmaya basladim
daha ozenmeye basladim
herkes bayiliyor
buda bana enerji veriyor
ha benimde kucik cocugum var
esim var
herseyi idare ettigim gibi aksamlarida pasalar gibi keyif yaparim

bunun tek püf noktasi var
herseyi askla yaparim
ve herseyden keyif alirim
gezerim tozarimda
bir gune dünyalar sigiyor :)

Ayy seninki daha beter zormuş ama git gide öğrenirsin sonra hiçbişeye bakmadan yaparsın biraz zaman lazım

Pardon ama tembel olsaydım ne temizlik yapardım ne yemek evet biliyorum sırf instagrama koymak için insan özeniyor ama hergün gezenler için yazdım ben gezemiyorum diye tembel yazamazsın yani ben haftada 3geziyorsam millet hergün geziyor diye yazdım çocuklu olunca yapabilene maşallah derim ama tembelde değilim yani pat diye yazmanda bi acayinime gitti ben hergün temizlik yaptığım için dışarı çıkmaya vakit kalmıyo ayrıca bende hergün yemek yaparım oğluma ayrı kendimiz için ayrı yaparım

yavaş yavaş öğreniyorsun bende öyleydim bi yemek yapıyordum mutfak altından üstüne çıkıyordu. Evlenmeden önce hiç bişi bilmiyordum bi makarna oda tatsız tuzsuz bişi oluyordu ama internetten baka baka öğrendim annemi hiç aramadım.Annem bu kız bilmez etmez aç kaldı yavrum diye arardı ne yaptın yemek, yedin mi aç durma derdi.Ben derdim onu yaptım bunu yaptım inanmazdı haliyle çünkü bekarken bilmezdim.Akşama eşimi arar sorardı ne yediniz diye
Şimdi bi çoştum Mantıya varana kadar açıyorum zaten çok severim mantıyı Tatlılar yine aynı.Ama eşimde yemek seçmez onunda faydası var

Planlı çalışmak işin püf noktası.
Haftada bir gününü dip köşe temizliğe ayır temizlik yaparken çamaşırlarda yıkansın makinede.
Ertesi gün kuruyan çamaşırları ütüle günlük lavabo wc ihmal etme alınanlar yerine derli toplu ol.
Kalabalıksanız yemekleri her zaman sabahtan koy ateşe ve pişerken evdeki işleri hallet.Büyük temizlik olacağı zaman bir gün önceden yap yemeği.
İki kişi iseniz yemeğini yine sabahtan yap her gün yemeyen bir eşin varsa aynı yemeği kalanını kaplara böl ve at dondurucuya.
Yemek için birde kıymayı çok aldın diyelim bir kısmını kızaracak köfte olarak yap,bir kısmın fırında pişecek patatesli köfte için ayarla böl hazır dursun acil durumlara.Bir kısmını da yuvarlak minik sulu köftelik hazırla .
Dondurucu müsaitse dolmamı yapacan fazla al malzemeyi bir kısmını pişir geri kalanını mesela biberse doldur koy kaba pişireceğin zaman koy tencereye pişsin hazır yemek.
Karnıyarık mesela kızart doldur dondur koy kaplara hazır.
Pratik düşünerek hayatı kolaylaştırabilirsin.
Her gün dip bucak yapılmaz,her gün ütü yapılmaz toplu yapılır sorun kalkar.
Ertelemek işleri çıkılmaz hale sokar en güzeli hzılı ve planlı çalışmada.
Bütün işler hallolunca da her gün al duşunu hafif bir makyaj saçlarını şekillendir tamam.
Kıl tüy işleride toz gibi bitecek değil üzerimizde her gün ayda 15 te bir tamam.
Her günde gezme ne gerek var ?
Erken kalktığında bu şekilde planlı çalıştığında gezmeye vaktin kalır her gün gezmekte bana ters geliyor evde olmanında güzel yanları var .

Sorun bizde değil bence...Dünya işleri hiç bitmiyoki.Ütüyü bitirinceye kadar kirli sepeti doluyor,yemek yapıyosun dolap boşalıyor,alışverişe gidiyosun geliyosun bu sefer bak temizlik vakti gelmiş.Sen temizliyosun arkadan kirleniyo....bu böyle döngü halinde gidiyor.Hep bi hareket halindeyiz hep bi koşuşturmaca.

Vallahi dediğinin aynısını yapıyorum ama ütüyü 2günde bir yaparım sevmiyorum biriktirince gına geliyo.yemek işine katılıyorum sabahtan yapıcam bunu yapmıyordum doğru söylüyosun herhün gezilmez ben ev kuşuyum haftada 3yetiyo ama hergün gezenlerin resmini görüncede evde çürüyomuşum gibi hissediyorum ama doğru dedin hergünde geİlmezki ben haftada 1 dip bucak yaparım ama ütü hergün çıkar o beni bunaltıyor tavsiyelerine uyucam ve yemeğimi sabahtan yapıcam hergünde temizlik yapmıcam

Öyle valla ya gezenler nasıl yetiştiriyo acep

tşk ederim yorumunuz bana iyi geldi .. ya ben herşeyini kuralına göre yapmama rağmen yine kötü oluyor yine kötü oluyor .. kendi yaptğım yemeği yiyemiyorum o kadar kötü tadi bir garip oluyor ben beceriksizim bence :) el lezzeti de yok bende bunu da anladım :) tavsiye edebileceğiniz bir site var mı ?

Sabah 6tida jalkin dus alin bi kahve icin. Allaha dua edin mutlu olun guzel sryler dusunun ve sukredin. Cocugu olanlsr cocugundan ince kalkarsa sabah stressiz olursunuz. Cocugunuzin kahvaltisini hazirlayin ve yiyin beraber. Daha sonra cocuga bi kac oyuncak verip siz mutfaga gidip aksam yenilecek yemegi hazirlayin. O arada evi toplayin.topladiktan sonra silin supurun ve temizleyin. Hala saat 11. Makjajinizi yapin. Yada pedikur her neyse sac mesela.cocugunuzu alin ve mutlu bi sekilde yuruyus veya alinmasi gerekenleri almaya cikin.eve gekdiginizde acin bi kitap okuyun ve esinizi bekleyin.aksamdan mutfagi toplayin. Ve hafta sonu genelde daha agir seyler yenilir. Mesela cuma gunu hafta sonu icin lahmacun kofte gibi seyleri dondurucuya atip esinizle takilabilirsiniz.yada bi arkadasinizla beraber dondurucuya kobulucak yemekler icin bi gun ayirip dondurucuyu tika basa doldurup guzel havalarda disariya cikmak yemek yapmak istemediginizde cok isinize yarar.ve asla evinizi toplamadan uyumayin.bisry dokulurse hemen silin toplu yapmayi beklemeyin.ben kendime de bakiyorum evimede gezmemede

Evet herşeyi toparlamak zamanında en güzeli tavsiyeleriniz için teşekkürler gerçekten çok yararlı ama şu erken kalkmak 8den aşağı kalkamıyorum ya

Öyle valla ya gezenler nasıl yetiştiriyo acep

Gezenti insanın evinde ya yemek pişmiyodur ya da pislikten geçilmiyodur.Ben herşeyi yetiştiriyorum diyenlere inanmıyorum.Kimse de gelip kendini övmesin yani,hepimiz biliyoruz ev işi nasıl bişey...Kendini pohohlayanların bi tanesinin evine gitsem mutlaka bişey batar gözüme bu kadar basit ama onlara sorarsan mükemmeldir.Yok öyle bi dünya

Evet ya benim teyzem ondan tiztizini tanımam ama gezmelere gidince sarkıtır işini ama yemek hep vardır temizlik oda hergün yapar bide bakımsızdır yani burda tembelsin diyenleride pek anlayamadım ben tembel olsam ne temizlik yaparım nede bakımlı olurum gezmekten bahsettiğim için tembelsem siz yapabiliyorsanız maşallah derim çünkü ben bukadar övemem kendimi

Gözümüz görmüyor ya burdan çok afedersiniz ama işkembeden sallıyorlar

Gözümüz görmüyor ya burdan çok afedersiniz ama işkembeden sallıyorlar
Haha çok doğru dedin bunu bak mesela benim arkadaşım dedimya gezer hergün geçengün evde yapmış bi makarna onu süslemiş püslemiş koymuş instagrama al sana yemek

Bende beceremiyorum hepsini hem titiz hem bakımlı hem hamarat öff valla birini yapsam diyeri kalıyor ama bunları tek bünyede birleştirmiş kanlı canlı bir örnek var benim hayatımda kendisi görümcem olur.. Maşallah kadın atom karınca gibi ulen hepsini nasıl yapıyorsun be kadın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…